Friday, November 21, 2008

To νεο σπιτι της Juventus




Τα σχέδιά της για την κατασκευή νέου γηπέδου, στο οποίο θα μετακομίσει το 2011, ανακοίνωσε η Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια το αφιλόξενο, λόγω του στίβου που χώριζε τις κερκίδες από τον αγωνιστικό χώρο, «Ντέλε Άλπι», ενώ τελευταία έδρα τους είναι το «Ολίμπικο», στο οποίο συγκατοικούν με την Τορίνο. Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 40.200 θεατών, με τις εξέδρες να βρίσκονται πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας «καυτή» ατμόσφαιρα, στα πρότυπα του «Αλιάντς Αρένα», έδρα της Μπάγερν Μονάχου. Το στάδιο, που θα χτιστεί στο χώρο του «Ντέλε Άλπι», θα έχει κόστος 105 εκατ. ευρώ, ενώ τα 75 εκατ. θα προέλθουν από χορηγό που θα δώσει το όνομά του στο γήπεδο.

Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της κατασκευής θα επιλεγεί μέσα από διαδικασία διαγωνισμού τον Μάρτιο, ενώ τον Απρίλιο, όταν και θα αρχίσουν τα έργα, με τη βοήθεια της εταιρείας μάρκετινγκ «Sportfive» θα επιλεγεί ο χορηγός=-χρηματοδότης. Το στάδιο θα είναι υπερσύγχρονο και πέρα από το γήπεδο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οκτώ εστιατόρια, 24 μπαρ και 459 θέσεις Τύπου.

απο www.sport-fm.gr



Oταν πριν απο 6-7 χρονια ελεγα σε συμβουλιο της παε ΟΦΗ,οπου συμμετειχα σαν εκπροσωπος του Σ.Φ.ΟΦΗ Χερσονησου,οτι η ομαδα θα πρεπει να προγραμματιζει την κατασκευη ενος νεου ποδοσφαιρικου γηπεδου,αν δεν θελουμε οι εξελιξεις να μας προσπερασουν και να ειμαστε σε αλλο ενα τομεα ουραγοι,οι τοτε διοικουντες,δια του Π.Μυριοκεφαλιτακη με αποκαλουσαν τρελο,μαλακα κι ονειροπολο.
Απο τοτε περασαν αρκετα χρονια κι το μονο που εχει γινει ειναι μια κουβεντα μεταξυ ερασιτεχνη ΟΦΗ, παε κι Δημου Ηρακλειου,που εμεινε σε θεωρητικο επιπεδο.
Σιγα σιγα βλεπουμε οτι ολες οι ομαδες που θελουν να εχουν ευοιωνο μελλον εχουν κατασκευασει ή προοωθουν την κατασκευη των νεων τους σπιτιων αφου το γηπεδο ειναι αυτο που θα αυξησει τα εσοδα και θα γιγαντωσει την ομαδα.
Αλλωτε ειναι γνωστο οτι ο οσφπ εχει συγκριτικο πλεονεκτημα στην Ελλαδα λογω του γηπεδου του.
Δυστυχως στον ΟΦΗ δεν μπορουμε ακομη να μιλαμε ,να σχεδιαζουμε,να ονειρευομαστε την κατασκευη ενος νεου γηπεδου,αφου το ιδιοκτησιακο ειναι η γαγγραινα της ομαδας.
Ας ευχηθουμε,ας προσευχηθουμε να βγουμε συντομα απο αυτο το τελμα,ωστε να μπορεσουμε κι εμεις οι οπαδοι του ΟΦΗ,οι οπαδοι της Κρητης να ονειρευομαστε την κατασκευη ενος νεου γηπεδου κι ενος καλυτερου αυριο...

No comments: