Wednesday, November 26, 2008

Παρουσια στο μπασκετ...





Τις τελευταιες μερες εχει προκυψει ενα θεματακι σχετικα με τη συμμετοχη μας και την παρουσια μας στο κλειστο του βακ,στους αγωνες μπασκετ.
Επειδη μια ψιλοκουβεντα εχει γινει σε λαθος τοπικ ανοιγω το θεματακι εδω,να τα κουβεντιασουμε και να επιχειρηματολογισουμε ωστε να βγαλουμε τα συμπερασματα μας...
Καποιος παλιος φιλος ,απο αυτους που εχουν τραβηξει πολλα μεσα απο τη συμμετοχη του στους συνδεσμους,δηλωσε και μπορω να τον καταλαβω απολυτως ακομη κ αν δεν συμφωνω,οτι δεν ξαναπαταει στο μπασκετ εξαιτιας του "αξιοτιμου" προεδρου του Α.Σ,Β.Ξημερη,γνωστου και για τις περιεργες σχεσεις του με την γαμωφαμελια.
Οπως ειπα παραπανω,διαφωνω.
Συμφωνω μεν για την ορθοτατη αποψη περι Ξημερη,που θα ερθει και ο καιρος του,οπως και του καθε ενα που εχει εμπλακει με το αμαρτωλο καθεστως,θα μπορουσα να προσθεσω μυρια οσα για το μπασκετ στην Κρητη,ελλειψη υποδομων,ανυπαρξια Κρητων καλαθοσφαιριστων σε υψηλο επιπεδο ,ανυπαρκτους προπονητες μπασκετ στην Κρητη που επενδυουν στο σημερα κι οχι στο μελλον*,αλλα θα προκρινω τη συμμετοχη ολων μας στον αγωνα που κανουν ο Στ.Δεδας και οι παικτες του για να φερουν τον ΟΦΗ εκει που πρεπει να βρισκεται, στην Α1.
Ας μην συνδεουμε τα πεπραγμανα του Ξημερη με τον αγωνα που δινουν τα παιδια της ομαδας.Μην ξεχναμε οτι στο ροστερ υπαρχουν Ομιλητες απο τα γενοφασκια τους οπως ο Προδρομος ο Τσερκιτσογλου,ο Σακης ο Παναγακης κ.α. ,ο Δελατολας που μπορει να μην ειναι απο τα γενοφασκια του αλλα μετα απο τοσα χρονια στον ΟΦΗ ειναι δικο μας παιδι,που εχουν περασει και στα υπολοιπα παιδια την Ομιλοφροσυνη τους.Ετσι βλεπουμε ολου τους παικτες να δινουν και την ψυχη τους για την ομαδα.
Περα απο αυτο,εχουμε αναγκη σαν Ομιλητες να παμε να φωναξουμε με την ψυχη μας για τον ΟΜΙΛΟ.Να νιωσουμε σαν το Γεντι Κουλε,να ζησουμε αυτην την καταπληκτικη ατομοσφαιρα.Να φωναξουμε και να γουσταρουμε σαν αγνοι φιλαθλοι,για την ομαδα,μας δινει δυναμη αν θετε για να παλεψουμε πιο δυνατα για την λευτερια στον ποδοσφαιρικο ΟΦΗ.
Τελος ,ο ΟΦΗ πρεπει να ειναι παντου ψηλα.Δεν αρμοζει στο ονομα και στην ιστορια του συλλογου να μην βρισκεται το 2ο λαοφιλεστερο αθλημα στην υψηλοτερη κατηγορια.Και για αυτο πρεπει να παλεψουμε ολοι μας.
Οσο για τον Ξημερη,δεν τον ξεχναμε,θα ρθει κι η δικια του η ωρα...
Α,και κατι ακομη.Η περασμενη Κυριακη ηταν υπεροχη.Το καλο το παρεακι απο Χερσονησο ξεκινησε αγουροξυπνημενο μεν,αλλα με πολυ ορεξη για ΟΦΗ σε μπασκετ και ποδοσφαιρο.Εγω προσωπικα περασα υπεροχα.Καλυτερα απο την σαββατιατικη εξοδο.Αντε με το καλο να ρθει συντομα η μερα που καλη μας εξοδος δεν θα ειναι η Σαββατιατικη αλλα η Κυριακατικη σε ποδοσφαιρο και μπασκετ.Αν ειχαμε και τα γηπεδα διπλα-διπλα,το ποδοσφαιρικο και τη σαλα,με τις αναλογες παροχες(εστιατορια,καφε ομιλιτικα μεσα στο γηπεδο )ω χαρω τα θα ταν...

*εχω πει και παλιοτερα για την κακη νοοτροπια που εχουν οι Κρητες προπονητες μπασκετ,που κοιτουν το παρον κι οχι το μελλον.Επειδη στα εφηβικα μου χρονια ασχοληθηκα με το μπασκετακι μπορω να εχω αποψη.
Τι κανουν οι προπονηταραδες μας?
Εχουν π.χ. ενα παιδι 15-16 χρονων που εχει πιασει το 1.90.Δεν του μαθαινουν να παιζει απο 1-3 αφου το τελικο υψος του θα ειναι για αυτες τις θεσεις,αλλα τον χρησιμοποιουν στο 5.Μα στο 5 δεν μπορει κανεις να παιξει στο υψηλοτερο επιπεδο αν δεν περασει τουλαχιστον το 2.05.Ετσι οταν ο παικτης φτασει στο 1,95-2μ,καταληλλο υψος για τις θεσεις 1 εως 3 δεν εχει παρει τα καταλληλα εφοδια ωστε να αντεπεξελθει της σωστης του θεσης σε ανδρικη πλεον ηλικια.Ετσι χανεται ο παικτης ή στην καλυτερη περιπτωση κανει το μερακι του σε τοπικη κατηγορια.
Στη μπασκετομανα παντως Μακεδονια δε νομιζω να συμβαινει το ιδιο.
Φανταστειτε το Διαμαντιδη των 2μ να μην ειχε μαθει σωστα,απο μικρη ηλικια τη θεση του πλευ-μαιηκερ,ακομη στην Καστορια θα παιζε...

No comments: