Sunday, November 16, 2008

OΦΗ...αυτοι ειμαστε...



Το βιντεακι για τους μη γνωριζωντες ειναι απο το προσφατο ματς κυπελου ΟΦΗ-ΑΕΚ για το κυπελο Ελλαδος μπασκετ.
Φετος,αλλα και τα 2 προηγουμενα χρονια η ομαδα μπασκετ ειναι αυτοι που δινει χαρες στον κοσμο του ΟΦΗ.Οχι τοσο για τον πρωταθλητισμο που κανει αλλα γιατι οι παικτες σεβονται και αγαπανε τη φανελλα,εχουν καταλαβει το βαρος της,εχουν γινει ενα με το κοσμο,ανηκουν στον ΟΦΗ και μονο στον ΟΦΗ.Δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι,βολεμενοι σε μια νοσηρη κατασταση.
Ακριβως το αντιθετο του ποδοσαιρου δηλαδη οπου η σηψη κι η παρακμη εχει εμφανιστει σε ολο της το μεγαλειο.
Το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης για αυτη τη συνεχιζομενη κατασταση ανηκει φυσικα στους ιδιοκτητες,φερομενους και πραγματικους,που με την πολιτικη τους,ισως ειναι αυτο που θελουν αλλωστε,συμβαινει τα τελευταια 8 χρονια, συρρικνωνουν τον Ομιλο.
Τη μεγαλυτερη και ιστορικοτερη ομαδα της Κρητης.
Ισως να μην φαινεται στο παραπανω βιντεο αλλα στο συγκεκριμενο παιχνιδι ειχαμε διπλο standing ovation για τους καλαθοσφαιριστες του Στ.Δεδα,ΟΠΩς επισης και τους αθλητες να συμμετασχουν στα "χερια"της εξεδρας μετα το τελος του ματς.Γινεται παντα αλλωστε...Ισως κατι το μοναδικο για επαγγελματιες αθλητες,παγκοσιως.
Ειναι γνωστο οτι οι οπαδοι του ΟΦΗ διεπονται απο ενα αλλο ειδος οπαδικης κουλτουρας.
Ειναι αυτοι που παντα θα χειροκροτησουν τον αντιπαλο που εχει παρει μια δικαιη νικη,ειναι αυτοι που θα στηριξουν εως το τελευταιο λεπτο την ομαδα τους,ειναι χαακτηριστικο το παραδειγμα του αγωνα Ελλαδα-Μολδαβια πριν απο 2 περιπου χρονια στο Παγκρητιο οπου η κερκιδα,αποτελουμενη κυριως απο φιλαθλους του ΟΦΗ,αφου αυτοι εχουν το σαρακι του γηπεδου κι ειναι η πλειοψηφια σε καθε ματς που διεξαγεται στο Ηρακλειο,ΟΦΗ,Εργοτελη,Εθνικης,ηταν αυτοι που εδωσαν την ωθηση στην Εθνικη Ελλαδος να πετυχει το νικητηριο γκολ και να παρει την πολυτιμη νικη,κερδιζοντας τα ευσημα των διεθνων και τη προτιμηση τους για εδρα στο Ηρακλειο.Ειναι αυτοι που δεν σταματησαν λεπτο να τραγουδουν παρ ολο που ο Ομιλος εχανε 1-4 απο την Μποαβιστα ενω ειχαν γινει παπι απο ενα συνεχες 2ωρο καταρρακτωδους βροχης.Ειναι αυτοι που ωθησαν τον Ομιλο να γυρισει ενα καταδικασμενο σε αποκλεισμο ματς,με την Οσερ,δινοντας βαθμους στο ελληνικο ποδοσφαιρο.
Ειναι αυτοι που βρισκονται 2 μηνες και ,στους δρομους,σε ολη την Ελλαδα,απο Ηρακλειο εως Σερρες διαμαρτυρομενοι για τη συνεχιζομενη ομηρεια της ομαδας τους απο τον ομιλο Βαρδινογιαννη.
Ειναι αυτοι που συνεχιζουν να πινουν το φαρμακι αυτης της ομηριας,βλεποντας την ομαδα να αργοσβηνει,ομηρο οικονομικων,ισως και πολιτικων συμφεροντων,αιχμαλωτη καποιων "ευεργετων" δυνατοτερων κι απο το κρατος,κι απο την δικαιοσυνη ακομη.
Ειναι αυτοι που βλεπουν την ομαδα τους να μην συναδει με την οικονομικη και οχι μονο αναπτυξη της Κρητης,καθε αλλο μαλιστα να ειναι μια συνεχης προσβολη για το νησι,ερμαιο στις ορεξεις των Βαρδινογιαννηδων.
Ενω δηλαδη θα επρεπε να αποτελει αλλο ενα τροχο αναπτυξης της Κρητης να αποτελει το σπασμενο τροχο,που επιβαδυνει την κινηση προς τα εμπρος...
Ομως ειναι αυτοι,οι οπαδοι του ΟΦΗ που με το απαραμιλλο κρητηκο πεισμα,με την σθεναρη κρητηκη παλλικαρια θα παλευουν μεχρι τελους,μεχρι να δουν τον ΟΦΗ ανταξιο των ονειρων τους και οσων ο Ομιλος πρεπει να εκπροσωπει...
Αυτοι θα ειναι εκει θα παλευουν μεχρι να δουν τον ΟΦΗ ΛΕΥΤΕΡΟ!ΣΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...!

No comments: