Saturday, August 6, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας 105


Από την καρδιά της κερκίδας 105

Θα κλείσουμε σήμερα την μίνι ανασκόπηση των 100 πρώτων άρθρων ,αφού όμως καταθέσουμε τρεις σημειώσεις.

Α.)Αν τελικά το πρωτάθλημα της σούπερλιγκα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου ,θα πρέπει η ΠΑΕ ΟΦΗ να ζητήσει την αναβολή τουλάχιστον των 2 πρώτων αγώνων της ομάδας.

Αν είναι δυνατόν να τελειώνεις τις υποχρεώσεις της χρονιάς στις 1 Αυγούστου και μετά 26 μέρες να παίζεις επίσημο ματς για την επομένη χρονιά.

Καταστρατηγείται κάθε έννοια ισονομίας ,αξιοκρατίας και κανόνων υγιούς ανταγωνισμού .

Β.)Αν τελικά τελεσιδικήσει η υπόθεση Μπέου-στημένων ,θα πρέπει η ΠΑΕ ΟΦΗ να κάνει αγωγές για αστικές αποζημιώσεις αφού τα διαφυγόντα κέρδη εξαιτίας της περσινής κλοπής της ανόδου ,κόντεψαν να της στοιχήσουν την ίδια την ύπαρξη της.

Γ.)Δεν συνηθίζω να κριτικάρω προπονητές ,αλλά ΚΡΙΜΑ και πάλι ΚΡΙΜΑ για τον Αλέξη τον Κασμερίδη. Δέκα χρόνια στην ομάδα ,γνήσιος Ομιλίτης, στέλεχος όλων των «μικρών» εθνικών ομάδων,δεν αξίζει να φεύγει έτσι. Από μένα ,καλή τύχη Αλέξη στην συνέχεια της καριέρας σου.Κι ελπίζω να μην μετανιώσουν στην ΠΑΕ ΟΦΗ για αυτήν την απόφαση .Τα παραδείγματα των Σηφάκη-Δασκαλάκη είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούνται…

Πάμε στο τέλος της ανασκόπησης τώρα…

«Ναι, είμαι περήφανος σαν οπαδός του ΟΦΗ, γιατί η ομάδα μου δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο υιοθετώντας αντιρατσιστική καμπάνια με το σύνθημα

«Αυτή είναι μια μπάλα ασπρόμαυρη ,κι αυτή μια μπάλα μαυρόασπρη», δείχνοντας ότι όπως όλες οι μπάλες είναι όμοιες ανεξαρτήτου χρώματος , όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτου χρώματος.

Ναι. είμαι περήφανος σαν οπαδός του ΟΦΗ γιατί η ομάδα μου προβάλει δωρεάν την

Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων για θέματα εξαρτήσεων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη .Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η μάστιγα των ναρκωτικών παρουσιάζει έξαρση κι αποτελεί το νο 1 πρόβλημα για την σημερινή νεολαία…

… Ίσως αυτά, μάλλον όχι ίσως ,σίγουρα ,είναι πολύ πιο σημαντικά από ένα γκολ ή μια απόκρουση .

Κι τα γκολ κι οι επιτυχίες θα έρθουν .Μια ομάδα όμως , πραγματικό κομμάτι της κοινωνίας που εκπροσωπεί ,έχοντας την έμπρακτη και αέναη στήριξη του κόσμου ,είναι σίγουρο ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να βαδίσει τον δρόμο των επιτυχιών…»(86)

«…Ναι μιλάμε για τον Ευγένιο .Έτσι χωρίς αφορμή ,σαν αφιέρωμα από μια γενιά που μεγάλωσε με τον ΟΦΗ του Ευγένιου .

Δεν είναι μόνο οι μεγάλες νίκες ,το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο ΟΦΗ,οι παίκτες που αναδείχτηκαν .Είναι η νοοτροπία που πέρασε σε όλες τις ομάδες της Κρήτης για την οργάνωση των ακαδημιών .Είναι η φιλοσοφία του Ολλανδού που έγινε Κρητικός, για το χτίσιμο της ομάδας , έστω κι αν η ρήση ειπώθηκε από άλλον ,στην πράξη ο Ευγένιος ήταν αυτός που δίδαξε ότι οι ομάδες χτίζονται,δεν αγοράζονται

Ας μας επιτραπεί να τον βάλουμε σε ένα γκρουπ προπονητών που χτίσανε ομάδες και πέρα από τους τίτλους προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου στους φιλάθλους .

Σε ένα γκρουπ που υπάρχουν προπονητές σαν τον Μπράϊαν Κλαφ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας κι έπειτα το τότε κύπελλο Πρωταθλητριών με την Νότιγχαμ Φόρεστ ,τον Όττο Ρεχάγκελ για το κατόρθωμα του να παρουσιάσει το θαύμα της Καιζερσλάουτερν που επίσης ερχόμενη από την Β κατηγορία κατέκτησε την Μπουντεσλίγκα….

… Όσοι όμως μεγάλωσαν εκείνη την 15ετία οραματίστηκαν , πίστεψαν στην δημιουργία ενός ΟΦΗ οργανωμένου κι δομημένου έτσι ώστε να μην υπάρχει ταβάνι στους στόχους .Κι αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη κληρονομιά του Ευγένιου…»(86)

«Μετά τα τραγικά επεισόδια στον τελικό του κυπέλου ,εμφανιστήκαν ξανά οι Γραμματείς κι Φαρισαίοι του τόπου ,αφήνοντας τα κροκοδείλια δάκρυα να κυλήσουν στα δρύινα γραφεία τους, αφήνοντας βολές προς πάσα κατεύθυνση για το διεθνές ρεζίλεμα της χώρας εξαιτίας του ποδοσφαίρου.

Ξέχασαν όμως το βασικότερο .Να κοιτάξουν στον καθρέπτη κι να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Γιατί ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων ,όχι μονο στον τελικό του κυπέλου ,αλλά σε όλα τα κρούσματα ,που δεν ήταν κι λίγα φέτος ,δεν είναι άλλος παρά την ΕΠΟ,ο συναιτερισμός των προέδρων της Α εθνικής ,η ΕΠΑΕ κι φυσικά η πολιτεία.

Είναι αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο ,κι που επέτρεψαν να διογκωθούν τα φαινόμενα ανομίας που μαστίζουν τον χώρο.

Είναι αυτοί που με ποινές χάδια , ουσιαστικά νομιμοποίησαν την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο για να χτυπήσουν τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή…

… Κράτος ,ΕΠΟ,σούπερλιγκ,φούτμπολ λιγκ ,μα πιό πολύ κι από αυτούς οι μεγαλόσχημοι παράγοντες των «μεγάλων ομάδων» του κέντρου είναι λοιπόν οι ηθικοί αυτουργοί των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας .Πως να αφήσουμε «στην απέξω» άλλωστε τους περιβόητους νταβατζήδες που έχουν κάνει φέουδο τους,όχι μόνο τους συλλόγους ,αλλά την χώρα μας?

Πως λοιπόν να μην μπουρδελοποιηθεί το ποδόσφαιρο ,αφού όλα σε αυτήν την χώρα έχουν γίνει ένα απέραντο μπουρδέλο ,παραφράζοντας την γνωστή ρήση?»(91)

Αυτά τα λίγα…Η αλήθεια είναι ότι τα άρθρα ξεκίνησαν αποκλειστικά για να καταφερθούν ενάντια στους αδερφούς Βατσινά και το αμαρτωλό καθεστώς που εκπροσωπούσαν και απαξίωνε ,συρρίκνωνε την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Στην πορεία ,καταθέσαμε προτάσεις ,το όραμα για μια ομάδα άξιο πρεσβευτή της Κρήτης ,που θα αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο .Οικονομικό ,κοινωνικό ,πολιτιστικό .

Αργότερα ,καυτηριάσαμε τα του Μπέου, γενικότερα τα κακώς κείμενα ,που φεύ ,είναι πολλά ,του ελληνικού ποδοσφαίρου .

Πλέον ,ύστερα από 3 περίπου χρόνια ,βρίσκουμε τον ΟΦΗ ελεύθερο και ανεξάρτητο ,στην φυσική του θέση.Στην Α εθνική .Ελπίζουμε από τώρα κι έπειτα ,μόνο χαρές και αισιόδοξα μηνύματα να μεταφέρονται μέσω του γραπτού λόγου για τον ΟΦΗ.Τον άξιο πρεσβευτή της Κρήτης !

No comments: