Thursday, April 14, 2011

Ο εισαγγελέας διώκει τον Μπέο, η Σούπερ Λίγκα τον εκλέγει εκπρόσωπο στην ΕΠΟ

Την ημέρα που ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέο, η Σούπερ Λίγκα με συντριπτική πλειοψηφία εξέλεξε ως εκπρόσωπό της στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου! Η ποινή δίωξη για «απόπειρα εκβίασης με απειλή της δραστηριότητας του εξαναγκαζομένου» σε βάρος του κ.Μπέου, αφορά στην υπόθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα Άρη-Παναθηναϊκού και το αδίκημα φέρεται πως έγινε σε βάρος του διαιτητή Γ. Δαλούκα.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε, η υπόθεση παραπέμπεται με απευθείας κλήση στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας -εκτός και αν ο Αχ. Μπέος ζητήσει να συσχετισθούν οι δικογραφίες των αγώνων Άρης-ΠΑΟ και Μακάμπι-Ολυμπιακός. Επειδή πρόκειται για πλημμέλημα ο Αχιλλέας Μπέος δεν κινδυνεύει να εκπέσει από τα ποδοσφαιρικά αξιώματα που κατέχει. Παράλληλα, ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμοτζόγλου, αναμένεται να διαβιβάσει τα στοιχεία της δικογραφίας στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Στην ΕΠΟ!

Το απόγευμα οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν να στείλουν ως εκπρόσωπο τους στην ΕΠΟ τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου!

Η κίνηση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επίδειξη δύναμης από τον Αχιλλέα Μπέο, τον οποίο ψήφισαν σήμερα 8 ΠΑΕ (οι μισές δηλαδή), ανάμεσα στις 10 που έδωσαν το “παρών” στη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας. Τον καταψήφισαν μόνον ο Ατρόμητος και η Skoda Ξάνθη, που επικαλέστηκαν ζήτημα ηθικής τάξης. Οι ομάδες που εμπιστεύτηκαν τον Αχιλλέα Μπέο για να τους εκπροσωπεί στην ΕΠΟ ήταν οι Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός, Ηρακλής, Πανιώνιος, Εργοτέλης, Κέρκυρα και βέβαια ο Ολυμπιακός Βόλου.

Απουσίασαν από τη διαδικασία ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Άρης και Καβάλα, ενώ ο ΠΑΟΚ με επιστολή του εξέφραζε στήριξη στο πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου. Υποψηφιότητα για τη θέση είχε βάλει από την Τετάρτη και ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Γεράσιμος Βεντούρης, που την απέσυρε πριν ξεκινήσει η σημερινή διαδικασία.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ.Μπέος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια ηθική στήριξη της Σούπερ Λίγκας προς το πρόσωπό του και ότι από ‘δω και πέρα, θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Λίγκας στο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Δήλωση έκανε και για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία για την υπόθεση των κασετών: “Καθημερινά ασκούνται 100.000 ποινικές διώξεις στους Έλληνες πολίτες. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική. Υπάρχει στοχοποίηση στο πρόσωπό μου, αλλά σύντομα θα πάνε κάποιοι άλλοι ως κατηγορούμενοι και όχι εγώ. Είναι εύκολο να γίνω στόχος, λόγω του χαρακτήρα μου. Θεωρώ ότι ο βασικός άνθρωπος που με έχει στοχοποιήσει είναι ο κ. Μπιτσαξής”.


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=267404

No comments: