Saturday, December 5, 2009

Συνεντευξη τυπου συλογου μετοχων Ο.Φ.Η











Τους στόχους και τις θέσεις τους μετά και τον επίσημο τρόπο λειτουργίας που έχουν πάρει εδώ και μερικές μέρες εξέφρασαν τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου μετόχων της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Ο Κήπος των Γεύσεων». Εκ μέρους του Δ.Σ. μίλησαν ο πρόεδρος του Ανδρέας Μανουσάκης και ο αντιπρόεδρος .Αντώνης Τσιντάρης.

Ο Ανδρέας Μανουσάκης στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε το ιστορικό ίδρυσης του συλλόγου λέγοντας ότι: «αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν περίπου τρία χρόνια με αφορμή κάποιες παράξενες καταστάσεις που υπήρχαν τότε στην ομάδα. Στόχος του συλλόγου είναι να ενώνει τους μετόχους και να μπορεί να τους εκπροσωπεί μέσα από την λειτουργία του συλλόγου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα μας βοηθήσει στην νέα αυτή προσπάθεια η οποία γίνεται με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για τον ΟΦΗ. Από την πλευρά μας πιστεύω ότι ανοίγουμε τον δρόμο να έχει η οικογένεια του ΟΦΗ από εδώ και στο εξής ένα νέο μέλος». «Δεν είναι αυτοσκοπός η πολυμετοχικότητα»

Ο κ. Μανουσάκης στη συνέχεια μίλησε για την νέα τάξη πραγμάτων που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λέγοντας: «πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Ηρακλείου γιατί σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την ομάδα μπήκε μπροστάρης και επιθυμία των μελών του συλλόγου μας είναι να παραμείνει στο πόστο του , μέχρι το τέλος της σεζόν έως ότου ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος στην ομάδα μας στο διοικητικό κομμάτι».

Όσο για τον τρόπο λειτουργίας της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. ο κ. Μανουσάκης επισήμανε: «η θέση μας σαν σύλλογος είναι ότι δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό η πολυμετοχικότητα στην ομάδα, αν και πιστεύουμε ότι ο ΟΦΗ βάση της δυναμικής που έχει σαν ομάδα μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος αν υπάρξει μια σωστή διαχείριση. Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο κάνουν αρκετά δύσκολο το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε έναν ΟΦΗ υγιή και ανεξάρτητο».

«Πέσαμε σε συγκυρίες»

Ο πρόεδρος του συλλόγου στη συνέχεια ρωτήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι μέχρι τώρα η αγορά μετοχών από τον απλό κόσμο δεν έχει δικαιώσει τις αρχικές προσδοκίες που υπήρχαν λέγοντας: «πέσαμε σε πολλές συγκυρίες και μεγαλύτερη αυτών την οικονομική κρίση. Από την άλλη ακόμα και τώρα υπάρχει κόσμος που παραμένει δύσπιστος όσον αφορά την αλλαγή κατάστασης στο ιδιοκτησιακό κομμάτι, και δεν έχει αγοράσει μετοχές. Σίγουρα η αγορά μετοχών που έχει γίνει μέχρι τώρα για το μέγεθος του ΟΦΗ είναι μικρή αλλά όχι μηδαμινή αν υπολογίσουμε το τι έχει τραβήξει η ομάδα τα τελευταία χρόνια».

Ιδιαίτερο βάρος όπως τόνισε ο κ. Μανουσάκης θα πρέπει να δοθεί: «στο τμήμα μάρκετινγκ του συλλόγου το οποίο θα πρέπει να δουλευτεί σωστά για να υπάρξουν και τα κατάλληλα οφέλη για την ομάδα. Επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε και το γηπεδικό . Η ομάδα χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο γήπεδο».

Οι σχέσεις με ΠΑΕ και Συνδέσμους

Στη συνέντευξη τύπου έγινε ειδική αναφορά και στο κομμάτι των επαφών που θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον με την Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. αλλά και τους οργανωμένους συνδέσμους της ομάδας με τον Ανδρέα. Μανουσάκη να τονίζει: «σε πρώτη φάση έχει γίνει μια απλή ενημέρωση στα μέλη του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. για την ύπαρξη του συλλόγου μας, αλλά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξουμε μια συνάντηση με την Π.Α.Ε. προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη της για τις προθέσεις μας αλλά και τις προτάσεις που έχουμε να κάνουμε στο κομμάτι της λειτουργίας του συλλόγου. Το πρώτο πράγμα που θα κουβεντιάσουμε με την Π.Α.Ε. είναι η μετοχική σύνθεση της, αλλά και το που βρισκόμαστε σαν εταιρία. Αυτό που μπορώ να πω πάντως είναι ότι η Π.Α.Ε. είδε με πολύ καλό μάτι την κίνηση μας και όλα τα μέλη μας είπαν μάλιστα ότι θα γραφτούν στον σύλλογο μας. Θέλω να τονίζω ότι δεν είναι σκοπός μας να διοικήσουμε τον Ο.Φ.Η. αλλά στόχος μας είναι να ενημερώνεται ο κόσμος για την αλήθεια. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν καταστάσεις του παρελθόντος».

Αρκετά από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Μετόχων της Π.Α.Ε. προέρχονται από το συνδεσμικό κίνημα του Ο.Φ.Η. και έχουν περάσει στο παρελθόν από επιτελικές θέσεις. «εμείς θεωρούμε τους συνδέσμους ένα κομμάτι της οικογένειας του Ο.Φ.Η. και όλα τα μέλη τους πιστεύω ότι δουλεύουν για το καλό της ομάδας ειδικά τους τελευταίους μήνες».

Ο τρόπος εγγραφής στο σύλλογο

Ο Σύλλογος Μετόχων της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. αυτή την στιγμή αριθμεί 31 μέλη και μετά την εκλογική διαδικασία της 29ης Νοεμβρίου προέκυψε ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο έχει 7 τακτικά μέλη και 7 αναπληρωματικά, με την θητεία του παρόντος διοικητικού συμβουλίου να είναι για τρία χρόνια. Ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι ανοιχτός σε όλους τους μετόχους της εταιρίας και βάση καταστατικού για την εγγραφή στον σύλλογο απαιτούνται:

1) Αίτηση η οποία απαντάται εντός 15 ημερών

2) Μετοχική Ιδιότητα στην ΠΑΕ ΟΦΗ

3) Ηλικία άνω των 18 ετών

4) Λευκό Ποινικό Μητρώο

5) Να μην υπάρχει εναντίωση στους σκοπούς του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος στεγάζεται σε γραφεία που βρίσκονται στην Οδό Δικαιοσύνης 47 και σε περίπου δέκα ημέρες θα μπορεί να ξεκινήσει την λειτουργία του για τις εγγραφές μελών. Η προσωρινή επικοινωνία διεξάγεται μέσω e-mail στο info@ofimembers.gr.

απο:http://www.sporfm.gr/cm_next.asp?ui1=1113&ui2=0

No comments: