Friday, December 18, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας 72

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του ΟΦΗ αφού η νίκη με τον Θρασύβουλο ήρθε με ανατροπή του σκορ.Έτσι, η αρχική απογοήτευση,η πίκρα και η λύπη μεταλλάχθηκε σε αγαλίαση,ευφορία και χαρά.
Αυτή η ενναλαγή συναισθημάτων ,όταν η ομάδα σου καταφέρνει να κερδίσει ένα ματς στο οποίο ήταν πίσω στο σκορ ,είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει το ποδόσφαιρο βασιλιά των σπορ.Ιδιαίτερα για τους φίλους του ΟΦΗ που έχουν πολλά χρόνια να γευτούν αυτήν εναλλαγή συναισθημάτων,αφού η ομάδα τους είχε αρκετά χρόνια να κερδίσει κάποιο ματς στο οποίο ήταν πίσω στο σκορ σε εντός έδρας αγώνα.Φέτος,έφτασε πολύ κοντά σε ανατροπή, τόσο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό,όσο κι σε αυτόν με τον Ολυμπιακό Βόλου όμως τελικά είχε κολλήσει στην ισοπαλία.
Αξίζει λίγο να σταθούμε στον προπονητή του ΟΦΗ Νίκο Γκουλή που στο προχτεσινό ματς ρίσκαρε κι δικαιώθηκε.Εύστοχα χαρακτηρίζεται από τους οπαδούς του ΟΦΗ «μάγκας με τα όλα του». Σαν παίχτης ήταν πάντα ψυχωμένος και δυναμικός,τσαμπουκάς και με τρομερά ξεσπάσματα,ήταν αμυντικός που μασούσε σίδερα!
Σαν προπονητής έχει αφήσει έργο σε κάθε ομάδα που εργάστικε,χάριν στην μεθοδικότητα και την σκληρή δουλειά.Δεν έκρυψε ποτέ ότι η μεγάλη επιθυμία του ήταν να δουλέψει στον ΟΦΗ και για αρκετά χρόνια περίμενε καρτερικά μια πρόταση από την ομάδα της καρδιάς του.
Όταν η πρόταση ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι από τον «Εφιάλτη» του ΟΦΗ , Φ.Βατσινά,βρέθηκε πολύ κοντά στον ασπρόμαυρο πάγκο.Όμως ,αφουγκραζόμενος την λαική οργή κατά του φερόμενου ιδιοκτήτη ,αντιλαμβάνοντας ότι θα αποτελούσε σανίδα σωτηρίας για ένα καθεστώς που επί χρόνια συρρίκνωνε τον Όμιλο και πλέον κατέρρεε ,αρνήθηκε να πραγματοποιήσει το όνειρο του,βάζοντας το εγώ του σε δεύτερη μοίρα.
Τελικά η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να αναλάβει τον ΟΦΗ μερικούς μήνες αργότερα,υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες.Η ομάδα χρειάζοταν ένα σοκ σε αγωνιστικό επίπεδο.Είχε προηγηθεί το ανάλογο καλοκαιρινό στο ιδιοκτησιακό,που έφερε μια πολύ δυνατή συσπείρωση του κόσμου.
Ανέλαβε μια ομάδα που δεν «έχτισε» ο ίδιος, και κατάφερε πολύ σύντομα να μεταφέρει το πάθος του στους ποδοσφαιριστές.Έχει δείξει ανάλογα με τον αγώνα προσαρμοστικότητα χαμαιλέοντα,ενώ το γεγονός ότι αποχωρεί πάντα με σκυμμένο κεφάλι δεν δείχνει τίποτα περρισότερο από την σεμνότητα του απέναντι στον ΟΦΗ και στον κόσμο του.
Ξέρει καλά τα δύσβατα μονοπάτια της Β εθνικής,ξέρει ότι η Ιθάκη θα είναι για τον ΟΦΗ η άνοδος στην σούπερλιγκα και εξαιτίας της δουλειάς του, ακόμη και κάποιοι απαισιόδοξοι έχουν αλλάξει ρότα και πλέον όλοι μαζί,ποδοσφαιρικό τημ,κόσμος και διοίκηση βλέπουν ότι ο στόχος θα εχει επιτευχθεί με την ολοκλήρωση του ταξιδιού…
Ταυρομάχος

No comments: