Friday, December 11, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (71)








Από την καρδιά της κερκίδας (71)

Ένας χρόνος «κερκίδα»
Ήταν πριν από ένα χρόνο όταν η στήλη έκανε τα πρώτα βήματα σε μια ταραχώδη εποχή για τον ΟΦΗ, με τον σύλλογο να βρίσκεται σε «εμπόλεμη ζώνη». Οι αντιδράσεις του κόσμου συνεχίζοταν με στόχο τον πρόεδρο της ομάδας Φ. Βατσινά και του καθεστώτος που εκπροσωπούσε .Είχε προήγηθει ένα καλοκαίρι που συνέβησαν τόσα πολλά, κι όλα έδειχναν ότι η ομάδα οδηγείται ύστερα από 33 χρόνια στην παρακάτω κατηγορία. Αποκορύφωμα, άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία του προηγούμενου καθεστώτος, η εξαφάνιση του Εντόι μια ώρα πριν το κρίσιμο βαθμολογικά
ματς με τον Παναθηναικό.
Στην Γ.Σ. ο Βατσινάς αναγκάζοταν από τις αντιδράσεις του κόσμου σε άτακτη φυγή, αρνούμενος να συμφωνήσει σε κάποια από τις προτάσεις που είχε για την πώληση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Ο κόσμος διαδήλωνε τακτικά την απαίτηση του για καθαρές λύσεις και όσο δεν άλλαζε κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ο υποβιβασμός έμοιαζε προγεδιαγραμμένος.
Έγιναν τόσα πολλά τον χρόνο που πέρασε , λίγο πριν συμπληρώσουμε την πρώτη δεκαετία του 21 ου αιώνα. Ο υποβίβασμος έφερε τις κοσμογονικές αλλαγές που απαιτούσε ο κόσμος, όμως πριν από αυτό είχαμε το τρομακτικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ένας από τους ηγέτες του συνδεσμιακού κινήματος του ΟΦΗ, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος.
Ένα παλικάρι που αγωνίστικε στην δυσκολότερη καμπή της ιστορίας του συλλόγου ώστε να γιγαντώσει και να μεταδώσει την ιδέα του Όμιλου.
Οι φίλοι του ορκίστικαν ότι ο αγώνας του για μια ομάδα καθαρή, αξιοπρεπή και περήφανη, μια ομάδα πραγματικό εκπρόσωπο της Κρήτης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα κι όχι παραμάγαζο οικονομικών συμφερόντων, θα έχει συνέχεια.
Το καλοκαίρι βρήκε τον κόσμο του ΟΦΗ να συνεχίζει τους αγώνες για καθαρές λύσεις κι έπρεπε να φτάσουμε στις 23 Ιούλη όπου επιτέλους μετά από πολλά χρόνια ο Όμιλος ξαναγίνοταν αυτό που δήλωναν τα αρχικά του.Κομμάτι της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης.
Το έργο που ανέλαβε η νέα διοίκηση υπό τον δήμαρχο Ηρακλείου ήταν περρισότερο από δύσκολο.Ο ΟΦΗ βρίσκοταν ύστερα από 3 δεκαετίες σε μια κατηγορία εντελώς άγνωστη,με περίπου 20 καινούργιους παίκτες ,έχοντας να αντιμετωπίσει αντιπάλους που φαντάζουν πολύ μικροί απέναντι στον ΟΦΗ ,όμως παρασκηνιακά έχουν αναπτύξει τα πλοκάμια τους.
Ο ΟΦΗ όμως χάρη στην συσπείρωση του κόσμου που επιτεύχθηκε ύστερα από την ιδιοκτησιακή αλλαγή έχει το αντικειμενικό πλεονέκτημα.
Μάλιστα,η οργάνωση του κόσμου ,η αγάπη για τον ΟΦΗ,η βούληση για να βοηθήσει την ομάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της έφερε την ίδρυση του συλλόγου μετόχων.
Ενός συλλόγου που όταν ξεκινούσαν οι διεργασίες για τη σύσταση του πριν από τρία χρόνια είχε σκοπό να «χτυπήσει» το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τον πλέον επίσημο τρόπο.Μέσα από τις Γ.Σ. όπου οι μέτοχοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τα συμφέροντα τους, δηλαδή το συμφέρον του ΟΦΗ, όντας μέτοχοι της ΠΑΕ.
Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό άλλαξε τους στόχους του συλλόγου . Πλέον,ο αγώνας συνεχίζεται σε ένα άλλο επίπεδο,αυτό της συνεχούς βελτίωσης του Όμιλου ώστε να ξαναγίνει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος.
Απαραίτητη προυπόθεση η μέγιστη συμμετοχή του κόσμου, όλων εκείνων που κατέθεσαν τον οβολό τους ώστε να αποκτήσουν μετοχές της παε ΟΦΗ,να γίνουν κύτταρα του συλλόγου.
Μέσα από το σύλλογο, μέσα από τη συμμετοχή ο κόσμος του ΟΦΗ αποκτά ξανά την για χρόνια στερημένη του δύναμη. Μέσα από τη συμμετοχικότητα, ο ΟΦΗ ξαναγίνεται κομμάτι της κοινωνίας, που στην εποχή μας αξιώνει συμμετοχή σε κάθε επίπεδο…
Ταυρομάχος







No comments: