Tuesday, August 11, 2009

Aδερφε Ομιλιτη...














Αδερφέ Ομιλίτη.

Εσύ που δεν ανέχτηκες το 1979 την υποδούλωση από τους Βαρδινογιάννηδες και αποχώρησες.
Εσύ που έζησες τον ΟΦΗ των Κρητικών παιδιών που ανέβασαν την ομάδα στην Α' εθνική και δε δέχτηκες τις στρατιές των "δανεικών" της δεκαετίας του 80, όσο καλοί και να ήταν.
Εσύ που από τους πρώτους φώναξες "έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη" και, μέσα στη γενική ευφορία, ένιωσες τόσο μόνος.
Εσύ που ένιωσες να πνίγεσαι, όταν ένιωσες ότι έχουν βάλει χαλινάρι στον ΟΦΗ και δεν τον αφήνουν να διεκδικήσει αυτά που του αξίζουν. Που έβλεπες την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ήξερες ότι δεν την αφήνουν να πάρει το πρωτάθλημα.
Εσύ που αγανακτούσες όταν το 1987 έπαιρνες το Κύπελλο, βλέποντας τις πράσινες εφημερίδες να κλέβουν τη δόξα και να την αποδίδουν στη "μεγάλη οικογένεια".
Εσύ που εγκατέλειπες, αηδιασμένος, όταν η "μεγάλη ομάδα" έκλεβε την τελευταία στιγμή τον καλύτερό σου παίκτη. Που ξυπνούσες και μάθαινες ξαφνικά ότι χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, λίγο πριν λήξουν οι μεταγραφές, ο ΠΑΟ άρπαξε το Νιόπλια, το Σαμαρά, τον Κωνσταντινίδη.
Εσύ που περίμενες τον ταμία του ΟΦΗ να σου φέρει παίκτη από τη Λατινική Αμερική και, τελικά, αυτός έφερνε παίκτη για τον Παναθηναϊκό!! Και αυτός δήλωνε, υποτιμώντας τη νοημοσύνη σου, ότι "το έκανα για το καλό του ΟΦΗ".
Εσύ που μάθαινες ότι απαγορεύτηκαν οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια του ΟΦΗ, μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ, στις 18/5/1997, ότι οι παράγοντες του ΟΦΗ ζητούσαν συγνώμη από τα αφεντικά τους!
Εσύ που ντρεπόσουν όταν διάβαζες στα πρωτοσέλιδα ότι "ντροπή, ο ΟΦΗ έδιωξε τον Γκέραρντ!!"
Εσύ που πείστηκες να πας στη Ρόδο, που σου έταξαν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα.
Εσύ που άκουσες να σου τάζουν ανεξαρτησία, πριν σου πάρουν τους παίκτες για να πάρει ο ΠΑΟ το Βύντρα!
Εσύ που μαζί με άλλους 30.000 πήγες και έσωσες τον ΟΦΗ με το Λεβαδειακό και λίγες μέρες αργότερα έμαθες ότι ο ΟΦΗ έδιωξε Μαχλά, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν Σηφάκης, Βλαστός και να πάει στράφι και η συσπείρωση του κόσμου και όλες οι προσδοκίες.
Εσύ που έζησες και τα τελευταία χρόνια της ιλαροτραγωδίας.
Και εσύ που, αποστασιοποιημένος πλέον, μάθαινες, αν μαθαινες, για τα τελαυταία επισόδια της κατάντιας από τις εφημερίδες.
Εσύ που χρόνια τώρα έχεις απομακρυνθεί και δε θες ούτε να ακούς τη λέξη ΟΦΗ.
Εσύ που κάποτε ήσουν τρελαμένος, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσες να ανεχτείς άλλο τον εμπαιγμό.
Εσύ που ένιωσες να καταπατάνε την αξιοπρέπειά σου και την κρητική σου υπερηφάνεια.
Εσύ που λοιδωρήθηκες, κατηγορήθηκες ως αλήτης, κακός φίλαθλος, ανεπιθύμητος, εγκάθετος, πληρωμένος να θες το κακό του ΟΦΗ.

Εσύ, αδερφέ Ομιλίτη, ήρθε η ώρα να επιστρέψεις. Ο ΟΦΗ ΜΑΣ είναι πλεόν ελεύθερος και σε περιμένει. Και σε χρειάζεται. Σε χρειάζεται να αγοράσεις μετοχές και διαρκείας.

Με μόλις 1.23 ευρώ μπορείς να γίνεις μέτοχος της ΠΑΕ ΟΦΗ, να μπορείς να ψηφίζεις στις γενικές συνελεύσεις και μαζί με τα αδέρφια σου μπορείς να δημιουργήσεις μία λαϊκή βάση χιλιάδων μετόχων που θα αποτελέσουν ασπίδα απέναντι στον κάθε επίδοξο κακόβουλο "ευεργέτη".

Και, αδερφέ Ομιλίτη, φέτος επιστρέφουμε στο Γεντί Κουλέ. Ο ΟΦΗ ΜΑΣ είναι ανεξάρτητος, επιτέλους και ήρθε η ώρα να αναβιώσουμε το καμίνι μας. Πάρε διαρκείας, ζήσε τη νέα εποχή μαζί με τα αδέρφια σου.

Πικράθηκες, αγανάκτησες, ταπεινώθηκες, έβρισες, βρίστηκες, λοιδωρήθηκες, κουράστηκες, απελπίστηκες.
Τώρα ήρθε η ώρα να αποζημιωθείς.
Τώρα έφτασε η ώρα να επιστρέψεις.

boumkoutsa



No comments: