Saturday, August 29, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (56)











Από την καρδιά της κερκίδας (56)
Ίσως ακόμη και πολλοί από τους φιλάθλους του ΟΦΗ δεν έχουν συνηδητοποιήσει την σπουδαιότητα της νέας σελίδας που άνοιξε για την ιστορική ομάδα της Κρήτης στις 23 Ιουλίου του 2009.
Ο ΟΦΗ έχει πλέον την δυνατότητα να αποτελέσει κάτι πρωτόγνωρο,κάτι διαφορετικό στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου,στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.
Ως τώρα ο φίλαθλος κόσμος της χώρας έχει συνηθίσει στο μοντέλο του ιδιοκτήτη-μεγαλομετόχου που διοικεί μια ΠΑΕ,που βάζει τα λεφτά και απλά-αφού έχει και πολλά-κάνει το χόμπυ του.Έτσι, έχει το μαχαίρι και το καρπούζι,χαράσει την πολιτική του συλλόγου,αποφασίζει και διατάζει.Πολλές φορές δε, χρησιμοποιεί τον κόσμο που υποστηρίζει την ομάδα για να κερδίσει άλλα οφέλη για την επιχείρηση του και τον ίδιο.Τα παραδείγματα είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε.
Όμως, αυτό το μοντέλο διοίκησης έχει φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ένα τέλμα.
Παράγκες,πολυιδοκτησίες,στημένες διαιτησίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι είναι κάποια από τα ομιχλώδη χαρακτηριστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου σήμερα.Ταυτόχρονα,τα άδεια γήπεδα,η συνεχιζόμενη αποψίλωση των ομάδων από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές,οι αποτυχίες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη ,κυρίως όμως τα χρέη των ΠΑΕ που χαρίζονται από την πολιτεία, είναι τα πιο εμφανή προβλήματα του βασιλιά των σπορ στην Ελλάδα.
Ακόμη και η τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του ευρωπαικού πρωταθλήματος από την Ελλάδα το 2004,δεν αξιοποιήθηκε ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προς τα εμπρός.Αντ΄ αυτού,οι μεγαλομετόχοι των «μεγάλων» ομάδων,συναντήθηκαν τάχα για να κουβεντιάσουν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου,όμως το μόνο που αποφάσισαν ήταν να μπει «το στοίχημα»και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στη νέα τάξη πραγμάτων της ΠΑΕ ΟΦΗ υπάρχει η δυνατότητα για χάραξη νέας πορείας,για τη δημιουργία μιας ομάδας-πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.Ο κόσμος μπορεί να πάρει τις τύχες τις ομάδας στα χέρια του,να αποφασίσει για την πολιτική που θα ακουλουθήσει ο σύλλογος. Μέσω της συμμετοχής στις γενικές συνελεύσεις αφού μόλις με 1,23 ευρώ μπορεί οποιοσδήποτε να εκφέρει την άποψη του,να καταθέσει τις προτάσεις του.
Κι αν αναρωτηθεί κανείς,μα τι μπορώ να καταφέρω μόλις με μια μετοχή,ή με 10,100,1000 η απάντηση είναι εξίσου απλη.Εφόσον όλοι θέλουν το καλύτερο για το σύλλογο,οι σωστές προτάσεις θα ψηφισθούν από περρισότερους μετόχους ώστε να γίνουν πράξη από το διοικητικό συμβούλιο.
Όπως είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα(για οσους θελουν να θυμηθουν μπορειτε να δειτε το προηγουμενο αρθρο στο http://myron4hersonissos.blogspot.com/2009/08/55.html)
το ποδόσφαιρο είναι περρισότερο από απλά ένα άθλημα ,είναι στην εποχή μας ένα κοινωνικό φαινόμενο.Γι αυτό συμμετέχοντας στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΟΦΗ μπορου
ύμε να έχουμε οφέλη που θα πηγάζουν από το ποδόσφαιρο, αλλά θα είναι συνολικά σε κοινωνικό ,οικονομικό ,πολιτιστικό επίπεδο για την πόλη μας,για το νησί μας.
Άλλωστε η ιστορία έχει δειξει ότι σαν Κρητικοί,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να πετύχουμε περρισότερα.
Ταυρομάχος












No comments: