Friday, June 19, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (48)










Καθώς περιμένουμε την ανακοίνωση για το χαρμόσυνο γεγονός της αποχώρησης του Φ.Βατσινά από την παε ΟΦΗ,με τον Νίκο Μαχλά να ηγείται μιας νέας εποχής για την ιστορική ομάδα της Κρήτης θα σταθούμε σε μια συνέντευξη του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας,άλλοτε διεθνή με την Εθνική Ελπίδων Β.Πλουσή.
Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ,προερχόμενος από τις ακαδημίες του ΟΦΗ,είπε για την κατάσταση στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια «Έχω κάποια πικρία γιατί δεν με στήριξαν. Πήρα ευκαιρίες αλλά λόγω των τραυματισμών δεν καθιερώθηκα. Ο κύριος Βατσινάς με ανάγκασε να φύγω από τον ΟΦΗ. Με απειλούσε ότι θα με πάει στην β΄ ομάδα και ότι θα με διώξει. Τελικά την τελευταία ημέρα των μεταγραφών μου είπε να φύγω από την ομάδα. Ο κύριος Βατσινάς κατέστρεψε αρκετά παιδιά από τα φυτώρια της ομάδας στερώντας τους την ευκαιρία να παίξουν στην μεγάλη ομάδα και μέσα σε αυτούς πιστεύω ότι είμαι και εγώ».
Εμένα μου αρέσει να λέω την αλήθεια. Πόσοι νεαροί παίκτες είναι στον ΟΦΗ; Μόνο ο Κασμερίδης είναι στην ομάδα. Περίμενα από την διοίκηση να με στηρίξει και εγώ έφυγα από την ομάδα όταν ήταν προπονητής ο κύριος Παράσχος. Βέβαια η ομάδα δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση και δεν μπορούσε να εμπιστευτεί νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όμως πιστεύω πως στον ΟΦΗ δεν είχαν πλάνο για να εκμεταλλευτούν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά προτίμησαν να πάρουν ξένους ποδοσφαιριστές. Όταν ήρθε ο κύριος Στράκα μας κάλεσαν σε μια προπόνηση και το έμπειρο μάτι του προπονητή ότι δεν κάνουμε για τον ΟΦΗ».
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν,που επί τέσσερα χρόνια που ο Φ.Βατσινάς «ηγούνταν»της παε ,ούτε ένας ποδοσφαιριστής δεν προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.Ο Πλουσής,ο Μιχελακάκης κ.α, πήραν ευκαιρίες από τον Ρ.Μάουρερ,όμως μαζί με τον Γερμανό προπονητή ,τελείωσαν κι αυτές.Όσο για τον Κασμερίδη ,αποτελεί παράδειγμα υπομονής ,με όσα έχει τραβήξει ,με τις αφίξεις δανεικών τερματοφυλάκων,αμφίβολου ποιότητας,ίσως επειδή ήταν το αγαπημένο παιδί της κερκίδας,ενώ ταυτόχρονα ένας από τους πιο ελπιδοφόρους Έλληνες τερματοφύλακες.
Ο μόνος ίσως ποδοσφαιριστής που προωθήθηκε είναι ο Μονιάκης,όμως κι αυτός δεν προέρχεται από τις ακδημίες του ΟΦΗ.Ήταν μάλιστα η αφορμή,άθελα του βέβαια,να χάσει ο ΟΦΗ ,τον Κοτσιανικούλη,αφού η διοίκηση του συμπολίτη ενήργησε προς το συμφέρον της ομάδας τους μεν,κάπως εκδικητικά δε.
Χωρίς να αποτελεί μομφή αυτό για την διοίκηση του συμπολίτη.
Μομφή αποτελεί για τον Φ.Βατσινά,που επί 4 χρόνια βρίσκοταν στο λάκκο με τα λάθη,εσκεμμένα η μη ,ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματα του.
Ένα έγκλημα διαρκείας συνέβαινε στον ΟΦΗ , άρχισε με την διάλυση του ΟΦΗ 94 και συνεχίζοταν ως σήμερα.
Από την άλλη,ας ξαναθυμηθούμε το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα,όταν στην αποστολή για τον τελικό της Ρώμης υπήρχαν 10 γηγενείς ποδοσφαιριστές.
Γι αυτόν τον λόγο,αλλά και για εκατοντάδες άλλους ,δεν πρέπει να υπάρχει κανένας που υπήρξε συννένοχος στα συνεχιζόμενα εγκλήματα του παρελθόντος στην νεα εποχή στον ΟΦΗ.
Ταυρομάχος
Υγ.Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια,στις 21/6 η Κρήτη πανυγήριζε για την κατάκτηση του κυπέλου από τον ΟΦΗ.Ελπίζουμε,ότι σύντομα,θα έχουμε νέα πανυγήρια,με τη επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της εποχής Μαχλά για τον ΟΦΗ.











No comments: