Sunday, June 29, 2008

EURO 2008 Austria-Scwitzelrland















Στο παρελθον ανηκει πια το 4ετες ραντεβου των εθνικων ομαδων για τη στεψη του καλυτερου της ηπειρου.Παραδοξως δεν τρελαθηκα (ποδοσφαιρικα)για κατι,σαν τους ΑυστροΕλβετους που χασανε την ησηχια τους ενα πραγμα,αφου δεν το θενε, γιατι το ζητανε οι διοργανωτες?Και γιατι τους το δινει η UEFA,δεν υπαρχουν καποιες ερευνες πριν την ψηφοφορια?





Ουτε το ποδοσφαιρο που παιχτηκε με κουζουλανε.





Καλυτερα παιχνιδια του τουρνουα το Ισπανια-Ρωσσια 4-1 και το Ολλανδια-Ιταλια 3-0.





Οι χαμενοι ηταν μεσα στο ματς μεχρι το 70¨ κι αντι να μειωσουν δεχτηκαν κι αλλο γκολ.





Για την Ελληνικη ομαδα εχουν γραφτει πολλες αραδες...





Το συμπερασμα που προκυπτει ειναι οτι τα παντα κριθηκαν στο 1ο ματς,ελεγα τοτε οτι φοβηθηκαμε πολυ και το πληρωσαμε.





Πιστευω οτι επερεπε να μπουμε με τσαμπουκα,σαν Πρωταθλητες Ευρωπης,κι οσο για τον Ιμπραημοβιτς ,ας του καναμε οτι επαθε ο Καραγκουνης.Η η μπαλα η ο παικτης,κι αν τον βγαζαμε εξω νωρις-νωρις,ακομη καλυτερα,ισως να δημιουργασαμε ενα σακο του μποξ στον ομιλο.





Και στο ποδοσφαιρο ισχυει το "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα",οποτε κανα δυο μαρκαρισματα δυνατα εως βαρβατα,θα φοβεριζαν το "Ζλατανιο",ο οποιος δεν θα ρισκαρε ενα σοβαροτερο τραυματισμο βλεποντας οτι οι συμπαικτες του ειναι 3 επιπεδα κατω απο αυτον,γνωριζοντας οτι το ταβανι τους ειναι οι 16.





Αλλωστε κατι σχετικο εγινε με τον Καραγκουνη,που εφαγε αρκετα κλωτσιδια,ειχε παθος και ορεξη και ηταν ικανος να ξυπνησει ακομη κι τον Κατσουρανη,που επηρεασμενος απο τα δικα του ηταν αλλου.





Βεβαια Ρωσσια και Ισπανια αποδειχτηκε οτι ηταν καλυτερες ομαδες απο μας,ισως ομως αν ειχαμε το 3ποντο στην αρχη να επαιρνε μπροστα η "ψυχη,η μαγκια και ο τσαμπουκας",η αμυνα να ηταν πιο συγκεντρωμενοι και να ειχαμε ελπιδες για κατι καλυτερο,αφου επαιξε μεν η Ρωσσια μπαλαρα,αλλα δεν αμφιβαλει κανεις οτι ηταν χασογκοληδες,που χρειαζοταν πολλες ευκαιρες για να σκοραρουν.





Μια ερωτηση μονο.Ποσες μερες εκανε προετοιμασια η εθνικη και ποσες ειχε κανει το 2004?















Αnyway,δεν πειραζει,το θεμα ειναι να καθιερωθει η ομαδα στις μεγαλες διοργανωσεις,να γινουν τα βηματα που χρειαζεται ωστε να μην καταντησει σαν τον ΟΦΗ που οι οπαδοι εχουν να λενε για τα περασμενα μεγαλεια...





Ωραιοτερο ποδοσφαιρο απο την Ολλανδια,την Βραζιλια της Ευρωπης ισως,που ομως θελει ολους τους οιωνους καλους για να πετυχει .Ωραια μπαλα ομως, ωρες ωρες την εκρυβαν.





Κι αυτο απο καποιον που δεν τους πολυχωνευει πια,λογω τουρισμου...





Για την Τουρκια,που εγινε πολυς ντορος,ειχε παθος ,ειναι φοβερα τεχνιτες ,επαιζαν ομως ενα αναρχο ποδοσφαιρο που θυμιζε καπως και Μαουρερ.Φοβερα τυχεροι στον αγωνα με την κουρασμενη Τσεχια,με την Κροατια ηταν στον ψιλακο.Η Γερμανια βαρια φανελα γι αυτους,εμεις το 04 την καταπιαμε την βαρια φανελα στους 16.Aυτο που αξιζει να σημειωθει για τους γειτονες,ειναι οτι εβαλαν τις βασεις στις αρχες των 90s με τον Ζεπ Πιοντεκ,της μεγαλης Δανιας των Λαουντρουπ,Ελκιερ,Ολσεν κλπ,ο οποιος ειχε τον Φατιχ βοηθο.Απο κει και περα εχουν περασει πολλοι μεγαλοι απο το πρωταθλημα τους,απο Χατζι εως Ταφαρελ και Καρλος,και εχω την εντυπωση οτι ειναι ενα βημα πιο μπροστα απο μας στο ποδοσφαιρο.



Για τους Πρωταθλητες Ισπανους,που εδειξαν οτι ηταν οι καλυτερη ομαδα,ισως τελικα το ποδοσφαιρο που παρουσιασαν με τα 5 χαφ(Τσαβι,Ινιεστα,Σενα,Σιλβα,Φαμπεργκας)να μην ειναι και τοσο ελκυστικο.Με το Βιγια αλλη ομαδα,αλλα ο μπαρμπα Λουις δεν μου φανηκε να αξιοποιει στο μεγιστο τα οπλα του.Φοβισμενη ωρες,ωρες,ιδιαιτερα στα νοκ -αουτ.



Αντε μπας τους μονιασει τουλαχιστον η κουπα,γιατι το μονο που λειπει απο την Ευρωπη πια ειναι να αρχισουν οι εμφυλιοι...



Παντως δημιουργει εντυπωσεις το οτι δεν ξεπεταχτηκε καποιο νεο αστερακι,ο Αρσαβιν στα 27 δεν ειναι νεος,ισως να μην τα καταφερει κιολας εκτος Ρωσσιας και να γινει αλλος ενας διαττωντας αστερας...






Κλεινοντας,γιατι μακρυγορω,θα σταθω στην ραθυμια,στο "αντε να τελειωνει το πανυγηρακι"των ΑυστροΕλβετων,που ανυπονουσαν να ξαναγυρισουν στους συνηθισμενους τους ρυθμους,σαν λατρεις της ρουτινας και της οργανωμενης ζωης τους.



Ας ψαχτει η UEFA,να δεινει το τουρνουα σε χωρες που ο κοσμος αγαπαει πραγματικα το ποδοσφαιρο και ο επισκεπτης θα ζησει ξεχωριστες στιγμες.



Οσο για την εποχη,ισως λιγο πριν ,λιγο μετα το Πασχα,θα ηταν η καλυτερη εποχη.



Ας τελειωνουν τα πρωταθληματα και τα κυπελλα Ευρωπης λιγο αργοτερα,κανοντας ολα τα ματς στο εσωτερικο βραδυνα.



Ισως ετσι να ειναι καλυτερα για ολους,ποδοσφαιριστες,θεατες και σπονσορες...











No comments: