Tuesday, June 3, 2008

Απλα πραγματα που πρεπει να γινουν...





Ειναι γεγονος οτι διανυουμε μια κακη σεζον,οχι μονο στη Χερσονησο αλλα σε ολοκληρη την Ελλαδα.Αιτιες πολλες και ευκολα μπορουνα να τις διακρινουμε.Οι ελλειψεις στις υποδομες,η ακριβεια στην καθημερινοτητα μας(ισως το βασικοτερο),η γενικοτερη οικονομικη κατασταση στην Ευρωπη,οπου ο μεσος εργαζομενος δεν περναει και τις καλυτερες μερες....
Απο κει και περα ομως,σαν Δημος κατεξοχην στηριζομενος στην τουριστικη βιομηχανια,εχω ξαναπει οτι θεωρω τη Χερσονησο "ναυαρχιδα"του ελληνικου τουρισμου αρα και της ελληνικης οικονομας,θα ηθελα μια αρτιοτερη οργανωση απο τον δημο Χερσονησου,ωστε ορισμενα "μικρα"πραγματα να προλαβαινονται αμα τει γενεσει τους.
Στις φωτογραφιες διακρινονται καποια απο αυτα.
Ειναι ολαφανερο οτι οι καδοι ανακυκλωσης δεν ειναι αρκετοι.Απο τη μια ειναι θετικο οτι ειναι γεματοι,κατι που σημαινει οτι θελουμε ενα καλυτερο περριβαλλον και εχουμε καταλαβει την αναγκη της ανακυκλωσης,απο την αλλη ομως,οπως διακρινεται στις φωτογραφιες χρειαζομαστε περρισοτερους καδους,αφου 2 ανα 500 μετρα,τουλαχιστον για τους θερινους μηνες ειναι ελαχιστοι.
Στις αλλες 2 φωτογραφιες,διακρινουμε,"κατι ψιλα"που παρελειψε να φτιαξει η εταιρια που ειχε αναλαβει την ανακατασκευη των πεζοδρομιων.Περα του αντιαισθητικου του πραγματος,ειναι και επικυνδυνο,αφου δεν ειναι λιγοι οι διαβατες που σκονταψαν στο ημιτελες πεζοδρομιο.Καλο ειναι να φροντισει ο δημος Χερσονησου να φτιαχτει το εν λογω "ολισθημα" απο χθες κιολας!
Τελος ενα τριτο θεματακι για το οποιο δεν θα παραθεσω φωτογταφιες ,αφου δεν θελω να κανω το μπλογκ"σπλατερ"ειναι αυτο των νεκρων ζωων,κυριως γατων που ωντας ατυχες η απροσεκτες,χανουν και τις 7 ζωες απο διερχομενα οχηματα με επισης απροσεκτους οδηγους.
Ισως για την ελληνικη νοοτροπια ειναι κατι το αποκρουστικο σιγουρα,καπως συνηθισμενο ομως,ομως για την δυτικοευρωπαικη κυριως νοοτροπια ειναι κατι τοσο δυνατο,που μπορει να χαλασει ολες τις ομορφες εικονες που περνει ο τουριστας απο τις διακοπες του στην περιοχη μας.
Αυτο που θα προτεινα στο δημαρχο Χερσονησου ειναι η ομαδες καθαριοτητες να απασχολουντε ως τις 12 το βραδυ,ουτε ως ωστε τα ατυχα ζωα να μαζευονται εγκαιρως και η πολη μας να ειναι προτυπο καθαριοτητας....
Ολα αυτα παρουσιαζονται μεσω του μπλογκ γιατι απλουστατα η καλοπιστη κριτικη μας κανει καλυτερους.θελω να πιστευω και να ελπιζω επειδη ειναι μικρα απλα πραγματακια,ο δημος Χερσονησου θα φροντισει να τα τακτοποιησει παραυτα...

No comments: