Saturday, July 2, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας 99!







Η υπόθεση της αδειοδότησης του ΟΦΗ έχει αρχίσει να θυμίζει τουρκικό σήριαλ.

Από αυτά που αραδιάζουν τα κανάλια τις ώρες της θερινής απογευματινής ραστώνης για να γεμίσουν το πρόγραμμα τους.

Με το που τέλειωσε η σεζόν ,ξεκίνησε το σήριαλ της αδειοδότησης.

Αν είναι δυνατόν,να τίθεται θέμα για την αδειοδότηση μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος .Μιας ομάδας που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις βρίσκετε στην 5η θέση στον σχετικό πίνακα πληθυσμιακής υποστήριξης σε όλη την χώρα .

Μια ομάδα που είναι καθ όλα σύννομη,που η διοίκηση της έκανε ένα τιτάνιο αγώνα για να συγκεντρώσει τα χρήματα ώστε να καλυφτούν οι οφειλές του προηγούμενου καθεστώτος, που κάθε αγώνας της είναι γιορτή .

Κι όμως η ΕΠΟ μας ταλαιπωρεί επι 45 ημέρες περίπου για αυτό το θέμα.

Πρόκειται για την ίδια ομοσπονδία που ο πρόεδρος της κρατούσε επι 2 χρόνια κλειδωμένους στο συρτάρι τους φακέλους με τα στημένα ,για την ιδια ομοσπονδία όπου ένα άλλο σκάνδαλο των διπλών-λεύκων συμβολαίων υποβόσκει και αναμένετε να (ξανα)ταράξει τα ηδη ταραχώδη νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου ,για την ίδια ομοσπονδία που στην μοναδική σημαντική διοργάνωση που είναι υπεύθυνη τον τελικό Κυπέλου Ελλάδος ,είχαμε γεγονότα ανάλογα με αυτά της πλατείας Ταχίρ ,ή Συντάγματος αν προτιμάτε .

Στο σημείο αυτό αξίζει να κάνουμε μια υποσημείωση για το υποβόσκων σκάνδαλο των διπλών συμβολαίων γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει.

Πρόκειται για συμβόλαια που έχουν κάνει κάποιες ομάδες της σούπερλιγκ και της φούτμπολ λιγκ,όπου εμφανίζουν ποδοσφαιριστές να αμείβονται με 800 ευρώ μισθό ,ενώ φυσικά αμείβονται πολύ περισσότερο .Έτσι αποφεύγουν να πληρώσουν το 40% που προβλέπει ο νόμος για τους αμειβόμενους αθλητές .Καταλαβαίνετε ότι η φοροδιαφυγή φτάνει σε ιλιγγιώδη ποσά ,σε εποχές που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από επαίσχυντα μεσοπρόθεσμα νομοσχέδια της αποτυχημένης ολιγαρχικής κυβέρνησης που στηρίζετε μόνο από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του «3+60 παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε».

Έτσι βέβαια ,κατάφεραν πολλές ομάδες ,που δεν έχουν ούτε το 1/10 της δυναμικής του ΟΦΗ να πάρουν την αδειοδότηση από το πρωτοβάθμιο κιόλας όργανο .

Ο ΟΦΗ, επειδή είναι τύπος και υπογραμμός ,ταλαιπωρείτε ακόμη.

Αλλά τι να προσθέσουμε άλλο πια για την ΕΠΟ από την στιγμή που ο πρόεδρος αυτής όπως μέχρι στιγμής έχει αποκαλυφθεί ήταν καθημερινός συνδαιτυμόνας του ήδη φυλακισμένου Μπέου και των άλλων διαμαντιών των στημένων ματς. Όταν ακόμη κι ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης Τσακογιάννης,που πέρα από τα στημένα εχει κατηγορηθεί πολλάκις για πλειάδα κακουργημάτων , μιλούσε τακτικά μαζί του ,όταν ο Νίκος Μαχλάς και ο δήμαρχος Ηρακλείου δεν μπορούσαν να τον συναντήσουν.

Όταν ο Μπέος του αναφέρει ότι «είμαστε ένα»,όταν ο Μπέος στρατοπεδεύει στο γραφείο του Πιλάβιου και επιτίθεται σε πρόεδρους ενώσεων ,όταν ο φυλακισμένος Μπέος πρόκειται να τον παρουσιάσει σαν μάρτυρα υπεράσπισης ,όπως άλλωστε και ο Ψωμιάδης junior,τότε κάθε νομοταγής πολίτης αναρωτιέται πως και γιατί ο Πιλάβιος δεν έχει παραιτηθεί ακόμη .

Βέβαια με το σκάνδαλο των στημένων και χειραγωγημένων αγώνων , αποτελεί μια τεράστια δικαίωση για τον γραφών . Από το καλοκαίρι του 2009, μέσα από την αρθρογραφία είχαμε εκφράσει την σιγουριά για την άμεση επάνοδο του Όμιλου στα «σαλόνια-σιγά τα σαλόνια δηλαδή-της μεγάλης κατηγορίας .Κάτι που θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε ο Μπέος και το συνάφι του .

Εν κατακλείδι ,κι επειδή συνήθως όσα έχουμε προβλέψει ,όπως η μη διεξαγωγή μπαράζ λίγες εβδομάδες πριν, βγαίνουν. Δεν διεκδικούμε κανένα ρόλο προφήτη ,αλλά η τριβή με το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα παιδικά χρόνια ακόμη ,μας δίνει την δυνατότητα της καλής πρόβλεψης .

Η σούπερλιγκ και η φούτμπολ λιγκ θα οδηγηθούν ε διάλυση .Όπως και η δομή της Γ εθνικής όπως είναι τώρα .Ο Πιλάβιος θα αναγκαστεί σε παραίτηση αφού τα σκάνδαλα είναι πολλά κι μεγάλα .

Εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν πρωταθλήματα με τις υφιστάμενες δομές ,αφού με το παραμικρό φαλτσοσφύριγμα ο κόσμος θα εξαγριώνετε .

Έτσι ,το λογικό είναι να δημιουργηθεί μια νέα ένωση ΠΑΕ που θα διοργανώνει τα πρωταθλήματα Α και Β εθνικής .Ίσως αυτή να είναι υπό την αιγίδα της νέας διοίκησης της ΕΠΟ.

Υπομονή μέχρι της 22 Ιουλίου όπου διεξάγετε η Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Όσο για τον ΟΦΗ, ορθότατα έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό για την Α εθνική…

No comments: