Saturday, June 26, 2010

Aπό την καρδιά της κερκίδας 82

Από την καρδιά της κερκίδας (82)

Πέμπτη βράδυ γράφετε η κερκίδα και η φημολογία έχει οργιάσει ότι η απόφαση της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ θα είναι αρνητική για τον Ηρακλή ,άρα εφόσον δεν υπάρξει παραβίαση του ΚΑΠ,θα είναι θετική για τον ΟΦΗ,που με αυτόν τον τρόπο θα βρει την δικαίωση που του στερήθηκε από τους διαιτητές και ένα «ύποπτο σύστημα »,τόσο στην διάρκεια της χρονιάς ,όσο και στην διαδικασία των μπαράζ.
Κι αν για κάποιους που έχουν επιδερμική σχέση με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαντάζει άδικη αυτή η απόφαση για τον Ηρακλή ,γι α όσους γνωρίζουν ίσως έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.
Αρκετά χρόνια πριν ,η ΠΑΕ Ηρακλής αγοράστικε από έναν αναδυόμενο επιχειρηματία . Και τότε υπήρχαν αντιδράσεις από τους φίλους της ομάδας ενάντια στον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
Σαν μάννα εξ ουρανού εμφανίστηκε ο κ.Μυτιληναίος που έσωσε την ΠΑΕ από άλλη μια χρεοκοπία .Όλως τυχαίως ,είχε εκείνη την εποχή ,μεγάλες δουλειές με την κυβέρνηση ,αφού δραστηριοποιούταν στους τομείς της ενέργειας , όπου υπάρχει το κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ και της εμπορίας οπλικών συστημάτων όπως τα «πολυθρύλητα» βλήματα Patriot και τα αντιαρματικά “Leopard” μεταξύ άλλων…
Δεν θα μπορούσε να αρνηθεί το χατίρι άλλωστε του πελάτη του, ιδίως όταν είναι το υπουργείο εθνικής αμύνης , όπου ο επικεφαλής του κ.Τσοχατζόπουλος –είδατε πως «βγαίνουν» οι γάμοι στο «Ritz”?-αντιμετώπιζε προβλήματα στην εκλογική του περιφέρεια από τους Ηρακλείδεις που διατάρασσαν την κοινωνική γαλήνη ,απαιτώντας λύση στα ιδιοκτησιακό-διοικητικό-οικονομικά προβλήματα της αγαπημένης τους ομάδας.
Όμως ,ακόμη και ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς Μυτιληναίου, δεν διοίκησε την ποδοσφαιρική εταιρία του, όπως τις άλλες .Δηλαδή πρώτα εξυγίανση με τακτοποίηση χρεών ,με μετέπειτα στόχο την κερδοφορία της .Σκορπούσε το χρήμα αλόγιστα ,κάνοντας μεταγραφές που θα «τρελάνουν» τον κόσμο ,διογκώνοντας έτσι τα χρέη.
Μετέπειτα ,βλέποντας ότι το ποδόσφαιρο θέλει εκτός από χρήμα και αρκετό χρόνο για να πορευτείς σε διαδρόμους ,αρκετά συχνά σκοτεινούς ,δίνει το μάνατζμεντ σε διάφορους έμπιστους .Με αυτά κι με αυτά τα χρέη υπερδιογκώνονται ,με αποτέλεσμα ,πριν λίγες μέρες να παραδεχτεί διοικητικό στέλεχος της ομάδας ότι την προηγούμενη χρονιά η αδειοδοτηση ήρθε χάρη σε ένα λαδωματακι 100χιλ ευρώ .Κάποια στιγμή λοιπόν ο κατά τα άλλα συμπαθής σύλλογος θα την πάθαινε.Κι σίγουρα δεν είναι ευθύνη της ΠΑΕ ΟΦΗ ότι ο γηραιός βουλιάζει εξαιτιας της πολυετούς κακοδιαχείρισης.
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η ΕΠΟ και η σουπερλιγκα θα εφαρμόσουν τον ΚΑΠ, αμφότερες άλλωστε μόνο να ωφεληθούν μπορούν από την παρουσία του ΟΦΗ στα σαλόνια της Α εθνικής.
Από κει και πέρα όμως, οφείλουν επίσης οι
αρχές του ποδοσφαίρου να «βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο »ώστε να πάψει το ελληνικό ποδόσφαιρο να υφίσταται σαν σκάνδαλο.
Θα πρέπει να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων ,να αποδοθεί δικαιοσύνη ανοίγοντας επίσης τους φακέλους των στημένων παιχνιδιών που έχει αποστείλει η ΟΥΕΦΑ,να πανε επιτέλους οι λωποδύτες στην φυλακή .Να πέσει επιτέλους αυτή η παράγκα που κατασπαράσσει και κρατεί στη μιζέρια το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κι αν δεν είναι διατιθέμενοι να το κάνουν αυτό οι αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου σημαίνει ότι το σκοτεινό σύστημα,θα παραμείνει στο σκοτάδι .Θα συνεχιστούν τα ευτράπελα των εντεταλμένων διαιτησιών ,των στημένων αγώνων , τόσα και τόσα .Θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση η ΠΑΕ ΟΦΗ να συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα που ξεκίνησε ενάντια στα παραπάνω ,διαφορετικά η κρητική ομάδα θα τα ξανασυναντήσει , έτοιμα να την κατασπαράξουν…
Ταυρομάχος


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_3_26/02/2006_175357

No comments: