Friday, June 4, 2010

Aπό την καρδιά της κερκίδας (81)




Aπό την καρδιά της κερκίδας 81

Έχοντας παρακολουθήσει δια ζώσης στο γήπεδο του Αιγάλεω ένα από τα πιο ιλαροτραγικά ματς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ,μόνο αηδία και αποτρoπιασμός σου μένει από τ ον «θαυμαστό» κόσμο της Β Εθνικής.
Δεν είναι μόνο οι διαιτησίες τύπου Δαλούκα,είναι τόσα και τόσα που έχουν συμβεί.Το αστείο είναι ότι πρόκειται για φαινόμενα που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια αδιάλειπτα .
Απλά ,για μας στην Κρήτη μοιάζουν πρωτόγνωρα λόγω της παρουσίας του ΟΦΗ σε αυτην ,ύστερα από από τα εγκλήματα της διοίκησης Βάτσινα , υπό τις ευλογιές του ιδιοκτησιακού καθεστώτος .
Η διαιτησία Δαλούκα αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα ,ένα προμελετημένο έγκλημα ,που είχε διαφανεί ότι θα επακολουθήσει το αμέσως προηγούμενο ,του διαιτητή Καλόπουλου 4 μέρες πριν στο Ηράκλειο . Ενός διαιτητή που η καταγωγή του είναι από τις Σέρρες ,κι όμως σφύριξε την ομάδα της πόλης του σε ένα από τους «τελικούς» του πρωταθλήματος.
Φυσικά ,δεν είναι μόνο τα διαιτητικά ευτράπελα τα «φαινόμενα» της Β Εθνικής.
Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που η ΟΥΕΦΑ κραυγάζει για τα στημένα ματς. Όμως η ΟΥΕΦΑ δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες ,το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει συλλέξει .Από κει και πέρα είναι αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης .Φεύ , είναι γνωστό ότι η ελληνική δικαιοσύνη κινείτε με ταχύτητα ανάπηρης χελώνας .Έτσι ,οι εμπλεκόμενοι ,οι περισσότεροι από αυτούς «ισόβιοι παράγοντες» , συνέχισαν ένα βρώμικο γαϊτανάκι ,που πέρα από τα παράνομα κέρδη που τους προσφέρει , εξευτέλιζε το ίδιο το άθλημα . Καταστρατηγούσε κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού , απαξίωνε τους πρωταγωνιστές του αθλήματος ,τους ποδοσφαιριστές ,κι έκανε τους φιλάθλους να αισθάνονται επιεικώς κορόιδα .Κι όλα αυτά υπό την ανοχή της ανώτατης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου ,της ΕΠΟ.
Άραγε είναι τυχαιο ότι οι 5 από τις 6 πρώτες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος εμπλέκονται στις καταγγελίες της ΟΥΕΦΑ?
Είναι τυχαίο ότι παράγοντες όπως ο Μπέος,ο Καλογιάννης,ο Θεωδωρίδης βρίσκονται επί δεκαετίες στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου κι κατά καιρούς τα ονόματα τους έχουν εμπλακεί σε διάφορες καταγγελίες?
Είναι τυχαίο ότι δυο εξ αυτών ,ο πρόεδρος του «πρωταθλητή» Ολυμπιακού Βόλου κι ο Θεοδωρίδης του Πανσερραικού έχουν εκδιωχτεί από τις προηγούμενες ομάδες που διοικούσαν ,τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή αντίστοιχα από την μήνιν των οπαδών προς το πρόσωπο τους, εξαιτίας των βρώμικων πρακτικών που ακολουθούσαν?
Δεν νομίζω…
Σε αυτόν τον βούρκο έπρεπε να συμμετάσχει ο ΟΦΗ την φετινή χρονιά .Σε ένα πρωτάθλημα που βασιλεύει η ανομία η διοίκηση του ΟΦΗ κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα αντάξια του ονόματος ,της ιστορίας κι του κόσμου του ΟΦΗ.Κι παρ ολο που οι αντικειμενικές δυσκολίες του προηγούμενου καλοκαιριού ήταν τροχοπέδη για την ομάδα ,κατάφερε να τερματίσει 3ος, έχοντας να αντιμετωπίσει όλο το βρώμικο σύστημα .Ίσως σε ένα υγιές πρωτάθλημα να είχε καταφέρει ακόμη και την πρωτιά ,δεν είναι υπερβολή.
Πλέον όμως ο ΟΦΗ θα πρέπει να παλέψει τόσο μέσα όσο κι έξω από το γήπεδο για να πετύχει την άνοδο .Απομένουν δυο ματς,που υπό προϋποθέσεις μπορούν να δώσουν την άνοδο .Κι αν δεν έρθει αυτή, αφού η υπερομάδα του Θεωδωρίδη κερδίζει συνεχώς τους δυο τελευταίους μήνες ,ο ΟΦΗ καλείτε να βρει το δίκιο του μέσα στις δικαστικές αίθουσες.
Μάλλον καλύτερα , έρθει –δεν έρθει η άνοδος μέσα στο γήπεδο ΟΦΗ καλείτε να πολεμήσει όλη την σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου .Να φτάσει το θέμα μέχρις εσχάτων ,ώστε να αποφευχθούν όλα αυτά τα παρατράγουδα στο μέλλον.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θεση σε κάθε επίπεδο .Για να ορθοποδήσει θα πρέπει να εξαλειφτούν φαινόμενα σαν κι αυτά της φετινής Β Εθνικής .Οι νόμοι να λειτουργούν ισόνομα και οι λωποδύτες να πάνε στην φυλακή .Ας σηκώσει την παντιέρα της κάθαρσης στο ποδόσφαιρο ο ΟΦΗ.Αν μην τι άλλο ο χιλιοβασανισμένος κόσμος του,το αξίζει…
Ταυρομάχος

No comments: