Friday, February 12, 2010

Από την καρδιά της κερκίδας (75)









Από την καρδιά της κερκίδας (75)
Κι όμως υπάρχουν φαντάσματα στις μέρες μας.Δεν ξέρω αν βρήκαν ευκαιρία κι εμφανίστηκαν ένεκα του Καρνάβαλου και των Αποκριών ,είναι σίγουρο πάντως ότι κανένας νοήμων άνθρωπος δεν πιστεύει στην ύπαρξη τους.
Όχι,όχι. Λάθος. Δράκουλες υπάρχουν αφού η παρουσία του Φανούρη Βατσινά την πενταετία που παρέμεινε στον προεδρικό θώκο της παε ΟΦΗ χαρακτηριστικέ από την αφαίμαξη που υπέστη η ομάδα.
Δεν φτάνει που οδήγησε τον ΟΦΗ στην Β εθνική για πρώτη φορά ύστερα από 33 χρόνια ,στερώντας του το δικαίωμα να ανήκει σε μια ελίτ μόλις πέντε ομάδων ,εκείνων που συμμετείχαν πάντα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ,που τον ανάγκασε να αγωνίζεται στον βούρκο της Β εθνικής ,έχοντας να αντιμετωπίσει όλα εκείνα τα δεινά που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο-ύποπτα παιχνίδια, «περίεργοι παράγοντες» ,γήπεδα γιαπιά ,καταστροφικό ποδόσφαιρο-άφησε και παρακαταθήκη άγνωστο ύψος χρεών.
Ποδοσφαιριστές χειρίστης αξίας ,επιλογές του πρώην πρόεδρου και των υφιστάμενων του προπονητών έμειναν απλήρωτοι με συνέπεια οι προσφυγές να αποτελούν μέγγενη για τον Όμιλο.Παρ όλο που η παε ΟΦΗ κατάφερε να ενταχτεί στο άρθρο 44 ,ύστερα από την ισχυρή πίεση του κόσμου ,που εσφαλμενα είχε πιστέψει ότι η παραγραφή των χρεών θα ήταν προς όφελος της ομάδας. Νέα χρέη δημιουργήθηκαν ,εξαιτίας της ασυνέπειας του πρ. πρόεδρου. Απορίας άξιον είναι που πήγαν αυτά τα λεφτά, αφού ούτε επενδύσεις σε γηπεδικες εγκαταστάσεις ή επενδύσεις στις ακαδημίες έγιναν ,ούτε φυσικά δημιουργήθηκε κάποια υψηλού επιπέδου ομάδα με ακριβό μπάτζετ που θα επιδιώκει την έξοδο στην Ευρώπη και άλλες διακρίσεις.
Όλο το Ηράκλειο κι όλη η Κρήτη ενθουσιαστικέ όταν το προηγούμενο καλοκαίρι τερματίστηκε η παρουσία των πρώην μεγαλομετόχων. Ο κόσμος εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής ύφεσης των τελευταίων 30 χρόνων ,στήριξε την νέα αρχή ,την αναγέννηση από τις στάχτες .
Για πρώτη φορά ύστερα από 3 δεκαετίες επανήλθε η ομόνοια στις σχέσεις διοίκησης –κόσμου .Ο κόσμος βρίσκεται στις προπονήσεις όχι για να αποδοκιμάσει την διοίκηση και να γιουχάρει διάφορους ουρανοκατέβατους ,μάλλον παιανό-κατέβατους ποδοσφαιριστές ,βρίσκεται για να στηρίξει την ομάδα και την διοίκηση .Στο Γεντί –Κουλέ υπάρχει μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα ,που μπορεί να συγκριθεί μόνο με ευρωπαϊκά παιχνίδια και απλά ο κόσμος περνάει καλά .Διασκεδάζει ,ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Όπως είναι κατανοητό ,δεν θα ανεχτεί από κανένα να του χαλάσει την καλύτερη διασκέδαση της εβδομάδας .Το αποκούμπι του,την δραπέτευση από τα προβλήματα της καθημερινότητας ,το πάθος το τρελό.
Γι αυτό λοιπόν ,καλά θα κάνουν τα φαντάσματα του παρελθόντος ,οι «δράκουλες» και οι κάθε λογής μασκαράδες να μείνουν μακριά από την ομάδα .Να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να τηρήσουν την υπογραφή τους.Στην Κρήτη δεν χωρούν αυτοί που δεν κρατούν τον λόγο τους, πόσο μάλλον την υπογραφή τους…
Σαν επίλογο θα ήθελα να σταθώ στην απόφαση για την απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων .Άλλο ένα επεισόδιο στην φαρσοκωμωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου.Ο κόσμος κλείνει την μύτη του από την δυσωδία ,κι όμως αντί να καθαριστεί η κόπρος του Αυγεία ,η πολιτεία απλά κωφεύει .Δίνει ασπιρίνες για τον καρκίνο.
Με την ιλαρή απόφαση για την μη μετακίνηση των οπαδών ,ακουλουθει την πεπατημένη κι μαζί με τα ξερά καίει τα χλωρά .Οπαδός δεν σημαίνει χούλιγκαν ,κι αν μερικοί κατευθυνόμενοι καταστρέφουν στο διάβα τους, με την ανοχή της αστυνομίας ,θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο μόνοι τους.
Οι οπαδοί του ΟΦΗ έχουν δείξει ήδη αρκετές φορές ,στην Κατερίνη ,την Καρδίτσα,την Δράμα ότι αναλογίζονται την εύθηνη του να σαι Κρητικός .Το ίδιο θα γίνει και στις Σέρρες για δεύτερη φορά ,όπου οι σχέσεις των «αντίπαλων» οπαδών είναι παραπάνω από αγαστές…
Ταυρομαχος

No comments: