Wednesday, October 15, 2008

Παράσταση” στον υπουργό για τα έργα στο Μουσείο

“Παράσταση” στον υπουργό για τα έργα στο Μουσείο

Σε αναζήτηση του…υπουργού Πολιτισμού έχουν επιδοθεί πλέον οι φορείς του Ηρακλείου σε μια προσπάθεια να λύσουν τα προβλήματα με τα μνημεία και το Μουσείο! Η νέα εμπλοκή με τα έργα της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου έχει ξεσηκώσει τους πολίτες, έχει θορυβήσει τους επιχειρηματίες που βλέπουν να χάνεται μία ακόμη τουριστική περίοδος!

Μετά την επιστολή του δημάρχου και το Νομαρχιακό Συμβούλιο χθες αποφάσισε να κάνει παράσταση στον υπουργό κ.Λιάπη, ενώ η νομάρχης κ.Σχοιναράκη του απηύθυνε και επιστολή. Μάλιστα πρότεινε και έγινε δεκτό να μεταβεί αμέσως στην Αθήνα αντιπροσωπία για να δει τον υπουργό και να του ζητήσει να βρει λύση στο νέο πρόβλημα που προέκυψε. Τον κ.Λιάπη αναζήτησε τηλεφωνικά χθες και ο κ.Κουράκης, αλλά ο υπουργός δεν ήταν στο γραφείο του.

Παρέμβαση έκανε και το Επιμελητήριο Ηρακλείου με επιστολή που έστειλε χθες στον κ.Λιάπη. Στον οποίο και αναφέρει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που με επιστολή μας, σας έχουμε αναφέρει πόσο σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει το Μουσείο Ηρακλείου στην τουριστική ανάπτυξη και την οικονομία της Κρήτης. Δυστυχώς παρά τις οχλήσεις όλων των φορέων του νομού μας, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το έργο καθυστερεί αδικαιολόγητα, και για την ολοκλήρωσή του, την οποία η πολιτεία έχει υποσχεθεί επανειλημμένα, ανακύπτουν συνεχώς νέα κωλύματα.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι η Ανάδοχος Εταιρεία διαμηνύει πως θα διακόψει τις εργασίες με το αιτιολογικό ότι έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του έργου, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι και το καλοκαίρι του 2009ʼ επισημαίνει ο κ.Δολαψάκης και συνεχίζει:

ʽ Δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα στην προσέλκυση τουριστών στην Κρήτη και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες του έργου, όπως είναι οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις των μουσειολογικών μελετών, προσθέτει καθυστέρηση στην αποπεράτωση.

Σε προηγούμενες επιστολές μας έχουμε επισημάνει τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλούνται με την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας του Μουσείου. Με την παρούσα επιστολή και εκπροσωπώντας το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας του Νομού, εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό μας για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, και αναμένουμε το συγκεκριμένο θέμα να τύχει της αμέσου προσοχής σαςʼ.



Η εταιρεία



Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία ΕΚΤΕΡ προειδοποίησε πως θα σταματήσει τις εργασίες εάν δεν βρεθούν τα χρήματα. Και όπως ανέφερε στην επιστολή:

1. Το έργο χρηματοδοτείται με πιστώσεις του ΓʼΚΠΣ από το οποίο οι εκταμιεύσεις γίνονται μέχρι 31/12/2008.

2. Η εγκριθείσα μέχρι σήμερα πίστωση έχει εξαντληθεί και δεν υπάρχει υπόλοιπο πιστώσεων για την πληρωμή των εργασιών του έργου. Δεν έχει γίνει δηλαδή ένταξη της συνολικά απαιτούμενης πίστωσης στο ΓʼΚΠΣ.

3. Με παλαιότερες επιστολές μας και με συνεχείς προφορικές μας οχλήσεις επισημάναμε στη Δ/νση Εκτέλεσης Εργων Μουσείων την αναγκαιότητα εξεύρεσης ποσού 3.000.000 ευρώ για την πληρωμή των εργασιών του έργου προκειμένου οι εργασίες να περαιωθούν έγκαιρα εντός του έτους 2008.

4. Αν και πλησιάζει το τέλος του 2008 ακόμα δεν έχουν γίνει οι ενέργειες από το ΥΠΠΟ για την εξεύρεση της αναγκαίας πίστωσης ποσού 3.000.000 ευρώ για την πληρωμή των εργασιών του έργου.

5. Η μη ύπαρξη πίστωσης για την πληρωμή των εργασιών του έργου θα μας υποχρεώσει, το αμέσως προσεχές διάστημα, να διακόψουμε τις εργασίες του έργου με αποτέλεσμα την μη έγκαιρη αποπεράτωσή του και κατά συνέπεια τη μη λειτουργία του Μουσείου Ηρακλείου κατά το θέρος του 2009. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την εξεύρεση πιστώσεων προς πληρωμή των εργασιών του έργου

απο patris.gr

Τι να σχολιασει κανεις,αλλος ενας εμπαιγμος εις βαρος της Κρητης,μετα το αερδρομιο,μετα τους οδικους αξονεςμετα το Εφετειο,μετα τον ΟΦΗ,ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ...
ΝΤΡΟΠΗ!!!

No comments: