Saturday, March 31, 2012

Από την καρδιά της κερκίδας 114




Από την καρδιά της κερκίδας (114)

Επειδή τα νευρά είναι τεταμένα ,κυρίως λόγω της κρίσης ,επειδή η ομάδα δεν σκοράρει,ζούμε το θρίλερ της αδειοδότησης ,με το μυαλό στον ημιτελικό στο Γεντί Κουλε,σκευτικα να αποφορτισω λιγο το κλιμα .

Ένας σύντομος σχολιασμός του φετινού ρόστερ ,4 ματς πριν τον τέλος του πρωταθλήματος.

Βεβαία τα σημαντικότερα δυο ματς έρχονται και μακάρι να είναι δυό.Στο κύπελλο.
Τους έχουμε αποκλείσει στο παρελθόν ,ιδού το Γεντι Κουλέ ,αλενατόρε ,ιδού και το πήδημα?Μπορείς?Δε το γλυτώνεις το σχολιάκι σου όμως…

Πάντως είναι ολοφάνερο ότι οι αποχωρήσεις του χειμώνα αποδυνάμωσαν την ομάδα.
Κυρίως του Κάρολ ,που γυαλίζει πάγκο εκεί που πηγε. Μακάρι να τα φάει στο Ηράκλειο…

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Σαχσάνιδης :Από την Γ εθνική ,3ος τερματοφύλακας κι ξαφνικά βασικός .Με ματς φωτιά. Στην αρχή τον φοβήθηκα , δείχνει με τα ματς να βελτιωνεται.Μην πάρουν τα μυαλά του αέρα μόνο. Στα χέρια του είναι να αρπάξει την ευκαιρία.
Βεζυρίδης :Ειλικρινά ,όλη αυτή η ιστορία λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό μου φάνηκε στημένη. Όπως και να χει ,ο Πόλυ έχει φάει σίδερα με την ομάδα και έχει το απόλυτο ρισπέκτ.Μάλλον καλύτερα σεβασμό ,μην προκαλούμε και τον Μπαμπινιώτη…
Κάρολ :Ο ανθρωπος ηταν ατραξιόν.Κι τερματοφυλακάρα .Του εύχομαι να γυρίσει το καλοκαίρι στην πρέμιερ ,κι να θυμάται ότι αναγεννήθηκε στον ΟΦΗ… Μπορεί να βοηθήσει κι από κει.Κεφάλαιο…

Γαλανόπουλος :Ακούει πολλά από την εξέδρα ,μάλλον αδικα.Ντεζαβαντάζ τα συνεχή παιχνίδια.Και πάλι καλά να λέμε.
Μπουμπος:Σε αυτή την θέση.Δεξί μπακ.Μπουλντόγκ αμυντικά ,μπορεί και δημιουργικά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει.Η θέση σημαίνει πρώτα άμυνα.

Εκεί πρέπει να παίζει,όχι χαφ.

Ταυλαριδης:Ότι και να πεις είναι λίγο. Πραγματικά συγκινητικός . Ακόμη περισσότερο με την δήλωση του περί παραμονής στην ομάδα .
Γεωργίου:Στα τελευταία ματς έδειξε κουρασμένος .Λογικό ,όσοι δεν είναι πρώτη χρονια στην ομάδα «έχουν τραβήξει κουπί».Δυο καλά ματς θέλουμε.Στο κύπελλο .
Σόουζα:Δεν έχει πολλές συμμέτοχες αλλά είναι πάντα διακριθής. Αξιόπιστος .Value 4 money που λένε.
Πίτσος:Tα τελευταία 3 χρόνια βλέπεις ότι παλεύει .Ότι έχει φιλότιμο .Επιθετικά ήθελε πάντα κάτι παραπάνω.Αν το δουλέψει .Λόγο εμπειρίας και μόνο.
Βάντο :Καλούπι Μαικόν. Αλλά ντροπή να συγκρίνεις .Δεν είναι κακός .Κάθε άλλο.

Kάλαιτζιτς: Άμα λείπει ,απουσιάζει μαζί του το κράτημα της μπάλας στο κέντρο .Πολλές δουλείες στο γήπεδο .Ας προστεθεί στην μακροσκελή λίστα των Σέρβων ,δείχνονταςοτι μας ταιριάζουν οι γείτονες.
Βερόν :Όταν είναι στα καλά του είναι χάρμα οφθαλμών .Έδειξε πρόσφατα κι τι χαρακτήρας είναι.Κι οι λάτιν ταιριάζουν στον ΟΦΗ .

Zόρντι :Η «καλή τριάδα του κέντρου .ΚΒΖ.Aπλά. Υψηλό επίπεδο ,πολύ καλό σουτ, που έπρεπε να δοκιμάζει συχνότερα.,Το γεγονος ότι αφού ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα , βρέθηκε στη Ρεάλ ,πήρε το Γιουρόπα με την Σεβίλη , δείχνει πόσα κιλά μπάλα ξέρει .

Χόρχε: Περίμενα περισσότερα .Απίστευτη ποιότητα ,αλλά μοιάζει να μην έχει εκμεταλλευτεί σωστά .Ίσως στο 4-4-2 πίσω από το φουνταριστό ? Οι Ισπανοί πάντως έχουν την ποιότητα ,την εμπειρία να δώσουν το δικό τους κλικ για το κύπελλο .Αν και όποτε βρίσκονται ταυτόχρονα στην 11αδα δεν παίρνουμε καλό αποτέλεσμα .Γιατί άραγε?

Μπαντάρ :Mοιάζει ο πιο αδικημένος .Δουλευταράς στον αγώνα ,έδειξε κι αυτός τον χαρακτήρα του.Μην ξεχνιόμαστε ,έχουμε και το αβαντάζ ότι ζούμε σε ευλογημένο τόπο .Κι δεν πάει μόνο για τον Μποντόρ αυτό.

Σίσιτς : Ουσιαστικά ,της μεγάλης των Πλάβι σχολής κι αυτός. Έβαλε νωρίς 4 γκολ ,οκ μας πάει το 4 αλλά θέλουμε παραπάνω .Έχει σουτ, έχει κεφάλι , λίγο περισσότερο αυτοσυγκέντρωση και προσοχή ίσως?Σα να κανει το κατι παραπάνω ή το κατι λιγότερο .Ες Τετάρτην τα σπουδαία…

Παπουλής :Τεράστια βελτίωση σε σχέση με την περσινή σεζόν.Βελτίωσε τα τελειώματα του , μεγάλη υπόθεση .Μεγάλο ρόλο κι σε αυτόν η κούραση ,ας βάλει τα δυνατά του, ένας μήνας έμεινε ,να κάνει το γκραν φινάλε στην χρονιά .

Μάντζιος : Μας τα χάλασαν οι τραυματισμοί του.Ες Τετάρτξην τα σπουδαία ,είπαμε .Όσο ήταν καλά έδειξε την μεγάλη κλάση του.Αν είχε περισσότερο το μυαλό μέσα στο κεφάλι του,θα είχε κάνει καριέρα σε προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα .Πολλές φορές για τους τραυματισμούς ,ευθύνεται και ο παίκτης που δεν προπονείται σωστά .

Καπάνταης: Περιμέναμε περισσότερα ,κυριως στο σκοράρισμα .Η απουσία των γκολ μοιάζει να έχει επηρεάσει την ψυχολογία του με αποτέλεσμα να χάνει γκολ που φαίνονται «εύκολα» .Έχουμε ακόμη 4 ως 6 ματς, χρωστάει απαντήσεις .

Zoρμπάς: Δικαιούται επίσης να θεώρει εαυτόν αδικημένο .Πολλές φορές ερχόμενος από τον πάγκο πρόσφερε δημιουργικά ,κυρίως πλαγιοκοπώντας. Άριστος χειριστής της μπάλας ίσως θα έπρεπε να δίνει περισσότερες ανάσες τόσο στον Σίσιτς όσο και στον Παπουλή.

Ουκάρ: Iσχνή η παρουσία του,άρα και η προσφορά του. Εσχάτως πήρε κάποιο χρόνο συμμετοχής αλλά κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Μπουλούτ-Σουμπίνιο:Για τον Τούρκο κανείς δεν κατάλαβε τι συνέβη και αποχώρησε .Η φημολογία τον ήθελε να είχε προστριβές με τον προπονητή .Η εμπειρία του πολύτιμη για κάθε ομάδα ενώ μπορούσε να βοηθήσει σε 3 θέσεις. Αριστερό μπακ,στόπερ και αμυντικό χαφ.

Για τον Σουμπίνιο ισχύει η ρήση για τους δανεικούς .Καλιά γαϊδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε. Ξαφνική αποχώρηση ενώ στα τελευταία του ματς έδειχνε αδιάφορος.Οι λόγοι δεν αποσαφηνίστηκαν ποτέ .

Το σίγουρο είναι ότι χωρίς τις αποχωρήσεις Κάρολ-Μπουλούτ-Σουμπίνιο η ομάδα μπορούσε να τερματίσει μέχρι τετράδα .Ενώ κι στο κύπελλο η δουλειά θα ήταν πιο εύκολη .

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ:Η αποχώρηση Μαχλά ίσως να τον επηρέασε .Βλέπετε είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις και αυτό έβγαινε και στην ομαδα.Από κει και πέρα ,ώρες –ώρες ,κι ιδιαίτερα στα τελευταία ματς τον έχουν διαβάσει οι αντίπαλοι προπονητές και δείχνει να μην έχει άλλα αλλα βέλη στη φαρέτρα του. Κάποιες φορές η ανάπτυξη από τα πλάγια γίνετε μονότονη ,η αλλαγή πλευρών των ακραίων επιθετικών κατάντησε επίσης μονότονη ενώ οι εκδήλωση επίθεσης από τον άξονα απουσιάζει .Στα ντεζαβαντάζ η μη ανάδειξη κάποιων από τους μικρούς που ο ΟΦΗ έχει τεράστια ανάγκη .

Αυτά εν ολίγοις.Η κριτική έγινε με τα μάτια ενός οπαδού κι αποσκοπεί ΜΟΝΟ στην βελτίωση της ομάδας καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία.Τα προβλήματα οργανωτικής μα κυρίως οικονομικής φύσεως είναι γνωστά και αποτελούν πάντα τον κοινό παρανομαστή σε αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε κάθε ματς.

Όπως και να χει,αν καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό θεωρώ ότι θα πάρουμε και το κύπελλο οπότε υπομονή μέχρι την Τετάρτη σε ένα ματς που πρέπει για τους παίκτες μας να είναι

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ!

No comments: