Friday, January 22, 2010

Aπό την καρδιά της κερκίδας (74)

Aπό την καρδιά της κερκίδας (74)
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο β γύρος του μαραθώνιου της Β Εθνικής,ας επιχειρήσουμε να κάνουμε μια μίνι-ανασκόπηση,να θυμηθούμε τι έγινε και τι θα μπορούσε να είχε γίνει.
Είχαμε πει από πολύ νωρίς,ορμώμενοι από σχετικό άρθρο του Αλ.Σπυροπούλου,ότι κυριότερος άντιπαλος του ΟΦΗ θα ήταν το άγνωστο της κατηγορίας.Ο κάλος δημοσιογράφος είχε παρομοιάσει τότε το άγνωστο που θα αντιμετώπιζε ο ΟΦΗ με τις παρόμοιες κατάστασεις που είχε ζήσει η Γιουβέντους όταν υποβίβαστικε εξαιτίας του σκάνδαλου calciopolis.Έλεγε τότε,ότι όπως η Γιούβε χρειάστικε κάμποσα ματς για να προσαρμοστεί στην κατηγορία,κάτι αντίστοιχο θα συνέβαινε στον ΟΦΗ.
Κι όπως αποδείχτικε ,είχε δίκιο.Βέβαια ο ΟΦΗ μπόρει να φάνταζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος,όμως τόσο το άγνωστο,όσο και άλλα πρόβληματα που προέκυψαν αποτέλεσαν τροχοπέδη.
Το σημαντικότερο ίσως από τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ ήταν η καθυστερημένη σύσταση της ομάδας και η αντίστοιχη καθυστέρηση στην έναρξη της προετοιμασίας.Βλέπετε ο προηγούμενος πρόεδρος,έβρισκε διάφορες προφάσεις για να αναβάλλει την πώληση των μετοχών ,ώστε πόλλοι ίκανοι ποδοσφαιριστές χάθηκαν.Ψώμας,Κώτσιος,Πόποβιτς,Ονουάτσι ,Κάσας είναι μόνο μερικοί από αυτούς που δίστασαν να μεταγγραφούν στον ΟΦΗ εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπήρχε στα διοικητικά.
Ένα εξίσου σημαντικό φύσικα πρόβλημα,ήταν το άγνωστο που αναφέραμε παραπάνω.Όπου άνωστο όμως,θα πρέπει να βάλουμε όλες τις αρρώστιες της Β Εθνικής.
Την διαιτήσια,την αναξιόπιστια της διοργανώτριας αρχής ,τις περίεργες στοιχηματικές φήμες .
Έτσι είδαμε την ίσχυ του κ.Μπέου στη κατηγορία με ένα πέναλτυ-φάντασμα στο Ηράκλειο στο ματς της ομάδας του με τον ΟΦΗ και πολλές φορές οι διαιτητές να αρνούντε καταφενέστατα πέναλτυ για τον ΟΦΗ στην έδρα του.Άλλωστε δεν έχει κερδίσει ούτε ένα πέναλτυ στο Γεντί Κουλέ σε όλο τον πρώτο γύρο,όταν μάλιστα οι φιλοξενούμενοι παίζουν συνέχεια,το λεγόμενο ταμπούρι΄παθητικό,αμυντικογενές ποδόσφαιρο.Το αποκορύφωμα φυσικά της «αμερολήπτης» διαιτησίας της Β’ Εθνικής,ήταν η ιλαροτραγική διαιτησία του Στραντζάλιδη,στο καλτ ματς της Καισαριανής.
Είδαμε βέβαια και περίεργες αποφάσεις της ΕΠΑΕ,τόσο για τα τηλεοπτικά ματς,όσο και στον ορισμό της ημερομηνίας των αγώνων.Σαν να προσπαθούσαν κάποιοι να εμποδίσουν τον κόσμο του ΟΦΗ να ταξιδέψει για να συμπαρασταθεί στην ομάδα.
Όσο για τις «στοιχηματικές φήμες» ,το σίγουρο είναι ότι αποτελούν μονάχα ενδείξεις,που προφανώς δεν αρκούν στον επιθεωρητή της ουέφα κ.Λίμαχερ που ήδη, από την προηγούμενη χρόνια έχει βάλει στο μικροσκόπιο τα «περίεργα»της κατηγορίας.
Όφειλουμε βέβαια να ομολογήσουμε ότι έγιναν και λάθη από την νυν διοίκηση.
Όμως όπως πολύ σωστά έχει πει ο Νίκος Μάχλας «μόνο οι νεκροί δεν κάνουν λάθη».
Έτσι κάποια λάθη που έγιναν,προφανώς ύπο την πίεση του χρόνου το καλοκαίρι,ήδη διορθώνονται.Σίγουρα είναι η πρώτη φόρα τα 10 τελευταία χρόνια που η διοίκηση του ΟΦΗ φροντίζει να γίνουν οι μεταγγραφικές προσθήκες πολύ νωρίς,ώστε να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα.Κι αν χρειάστικε να γίνει αλλαγή προπονητή αυτό έγινε γιατί τα χρόνικα στένευαν κι ο ΟΦΗ δεν πρέπει ν μείνει άλλη χρονιά στο βούρκο της Β εθνικής.
Πλέον ,με ένα οδηγό που ξέρει καλά τα κατατόπια της κατηγορίας,ύστερα από δύο μεγάλες έκτος έδρας νίκες και 10 σερί ματς αήττητος, ο Όμιλος μπορεί να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Μονιασμένοι διοίκηση-ομάδα και κόσμος μπορούν να κάνουν όλη την Ελλάδα να τρίβει τα μάτια της.Ο γίγαντας ξαναγεννιέται…
Ταυρομαχος

No comments: