Tuesday, February 21, 2012

Από την καρδιά της κερκίδας 113





Από την καρδιά της κερκίδας 113

Εκτός από τα άλλα εγκλήματα που συνέβαιναν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες κι σήμερα πρέπει να πληρώσουμε, η σχέση της πολιτικής με το ποδόσφαιρο μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια σχέση αλληλεξάρτησης ,που ουσιαστικά ακόμη και σήμερα βάλλει ενάντια στον φίλαθλο κόσμο .

Η αναβολή της συνάντησης του ΟΦΗ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ,δεν είναι παρά η αφορμή για να θυμηθούμε μερικά από τα εγκλήματα -κυριολεκτικά- που έγιναν στο πέρασμα των χρόνων που εκτός από τον φίλαθλο , θύμα , τελικά είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα .

Όσο για την διπλή απόφαση του ΓΓΑ Μπιτσαξή για την αναβολή του αγώνα , υπό τον φόβο επεισοδίων ,είναι πραγματικά αδικαιολόγητη και γελοία.

Φοβάστε κ.Μπιτσαξή τα επεισόδια από τους αγανακτισμένους Αεκτζίδες?

Μήπως εσείς , η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού δεν αφήσατε ένα ιστορικό σωματείο να φτάσει στο χείλος του γκρεμού ?

Βεβαία ,εδώ αφήσατε ολόκληρη την χώρα ,σε μια ομάδα θα σταματούσατε?

Μήπως φοβηθήκατε τους κουκουλοφόρους ?Μα αυτούς τους ξέρει καλά, συχνά δε τους καθοδηγεί , ο υπουργός σας της δημόσιας τάξης ,Παπουτσής.

Είχατε πληροφορίες ότι θα γίνουν επεισόδια στο ΟΑΚΑ?

Για όσα έγιναν όμως πριν μια εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας ,δεν είχατε πληροφορίες ?

Συνεχίζετε να λέτε ψέματα κι βρίσκεστε ακόμη στην θέση σας,σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη ,προσπαθώντας με νύχια κι με δόντια να διατηρήσετε στην εξουσία ένα καθεστώς που μόνο δημοκρατικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί .

Τα σώβρακα δεν σας τα χουν πάρει ακόμη γιατί έχετε ο καθένας μια πατούγια μπάτσους να σας φυλάει ,που αν φυλούσαν τα μουσεία δεν θα είχαν αδειάσει τώρα.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Φταις και συ όμως Έλληνα ,γιατί ήσουν βούτυρο στο ψωμί τους.

Ήξερες τι συνέβαινε ,αλλά ποιούσες την νήσσα , μήπως επωφεληθείς από καμιά χαραμάδα…

Είπαμε να θυμηθούμε τα του ποδοσφαίρου ,που τελικά από πού κι να το πιάσεις ,θα μαγαριστείς .

Ακόμη δεν έχει κοπάσει ο καπνός από τα στημένα ,αποδόθηκε δικαιοσύνη?

Μόλις το ψάρι έγινε δυνατότερο από το καλάμι μας,το αφήσαμε μη μας εφάει.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν ήταν αυτό το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου .Το μεγαλύτερο ήταν η πολύ-ιδιοκτησία των ΠΑΕ ΟΦΗ κι Παο από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.Εκ των ιδιοκτητών ,μεταξύ άλλων ,του «μεγάλου καναλιού»,μια που λέγαμε για εναγκαλισμό πολιτικής και ποδοσφαίρου .

Κι στις μέρες μας σα να συμβαίνει κάτι ανάλογο ,με το «μεγάλο ψάρι» που αναφέραμε παραπάνω ,κι τις βασικές ύποπτους Δόξα,Λειβαδιά,Κέρκυρα, αλλά το μέγεθος του ΟΦΗ,οι απώλειες υλικές και ηθικές που γνώρισε ο Όμιλος δεν συγκρίνονται με τα σημερινά.

Αν πραγματικά είχε αποδυθεί δικαιοσύνη δεν θα παρουσιάζονταν ανάλογα φαινόμενα .

Ουσιαστικά ,ο ΟΦΗ την πλήρωσε και την πληρώνει ακόμη .

Βέβαια ,αν δεν μπορείς να τα βάλεις με το μεγάλο ψάρι ,με το κύτος θα παλέψεις?

Όπου κι να κοιτάξεις ,θα δεις πως η πολιτική ,ίσως ορθότερα το καθεστώς του δικομματισμού εναγκαλίζεται με τον αθλητισμό .

Η «Μεγάλη Ιδέα» των Ολυμπιακών Αγώνων ,ο Δούρειος Ίππος των «ταγών» του έθνους για τις χοντρές μίζες .Έργα ,εργάκια ,c4i και δόξα σοι ο Θεός .

Κάποιοι πανηγύριζαν όταν τους αναλάβαμε ,το βούτυρο στο ψωμί που λέγαμε , μια μικρή μειοψηφία μόνο , ήξερε τι φαγοπότι έρχονταν . Σήμερα , δεκάδες γήπεδα σαπίζουν από την εγκατάλειψη ,κι ουσιαστικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός οδηγείται προς εξαφάνιση, αφού ούτε για αυτονόητα είναι ικανοί οι «ταγοί».

Άλλο πάρτι με την υγεία .Με τα φάρμακα .Κλοπές με τα φορτηγά στο χώρο της υγείας .

Είναι πολλά τα λεφτά στα φάρμακα ,μαστρό –Παύλο-Θανάση.

Ο Μυιληναιός, μεσάζων οπλικών συστημάτων, κύριος προμηθευτής της εθνικής μας αμύνης στον Ηρακλή για να σωπάσουν οι «γριές»,ο Μπατατούδης ωθούμενος από κυβερνητικά στελέχη στον Παοκ κι συ Έλληνα σαν την αρκούδα να χορεύεις στο σκοπό που σου βαράει ο γύφτος ,ο γαυροβάζελος της πολιτικής ,ΠΑΣΟΚ κι ΝΔ,που πήραν μισό δις από κρατικές επιχορηγήσεις και χρωστούν στις τράπεζες άλλο μισό δις ΕΥΡΩ!

Ρε παιδιά ,ο Σωκράτης που χάθηκε ? Τέρμα οι μπίζνες με την Ζίμενς?

No comments: