Friday, January 27, 2012

Από την καρδιά της κερκίδας 112

Από την καρδιά της κερκίδας 112


Πριν προχωρήσουμε με το β μέρος του Καζαμία για την χρονιά ,δεν γίνεται να μην σχολιαστεί το σήριαλ της εβδομάδας με όσα συνέβησαν μα κυρίως εξαιτίας του τρόπου που συνέβησαν.

Μάλλον δεν θα σχολιάσω .Θα πω τι θέλω εγώ σαν οπαδός του ΟΦΗ,κι θα κάνω μια ευχή.

Τα ματς με τον γαύρο για το κύπελλο είναι τα ματς της 20ετιας.

Η μιση Ελλαδα θα είναι μαζί μας σε αυτους τους τελικούς ,η φίλαθλη κοινή γνωμη δεν αντέχει άλλο το ποδόσφαιρο να χειραγωγείται από τον πλέον φραγκατο επιχειρηματία που εμπλέκεται με το άθλημα .Γιατί αυτό είναι που συμβαίνει στο άθλημα διαχρονικα στην Ελλαδα,.Είτε ο φραγκάτος λέγεται Μαρινάκης,είτε Κόκκαλης,είτε Βαρδινογιάννης.Τα κόζα μόνο αλλάζουν. Πότε έτσι ,πότε γιουβέτσι .

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ,είναι αυτοί οι αγώνες.

Τα προγνωστικά δεν παίζουν μπάλα ,ούτε τα μπάτζετ. Έχουμε γερό σύνολο και μπορούμε. Τα υπόλοιπα σα σιμώνει ο καιρός .

Η ευχή που θέλω να κάνω για την ομάδα μας είναι επιτέλους να βρει την υγειά της, μακριά από όσους την έχουν πληγώσει κατά καιρούς και από όσους ασχολούνται αναλαμβάνοντας ρόλους μόνο για το ΕΓΩ τους.

Αυτά και παμε στο Β ΜΕΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑ 2012

ΙOYΛΙΟΣ: Έχει ανοίξει ξανά ο φάκελος με τα στημένα .Στο μεταξύ έχουν πέσει οι κυβερνήσεις προδοτών κι έχουν αναλάβει τα ηνία της χώρας νέα πρόσωπα άφθαρτα ,κι η δικαιοσύνη έχει αποκτήσει την πραγματική της υπόσταση .Παράλληλα μνημόνια και δντ έχουν πεταχτεί κλοτσηδόν έξω από την χωρά και η νέα κυβέρνηση αξιοποιεί τον πλούτο της χώρας σε φυσικούς πόρους ,αγροτικό ,ναυτιλιακό τουριστικό κι πολιτιστικό τομέα.

Ο ΟΦΗ αποκλείει την Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ κι οι οπαδοί απαντούν στο Ρέντμπουλ με ένα γλέντι που η ρακή ρέει άφθονη .Η μπουτίκ κάνει ρεκόρ πωλήσεων αφού οι Αυστριακοί οπαδοί συγκλονισμένοι από την φιλοξενία (και την ρακή )ψωνίζουν κατά μ.ο 400 ευρώ ανά κεφαλή .Στον ΟΦΗ έχουν επιστρέψει οι Σηφάκης,Σαμαράς,Ντιαρά που βοηθούν τα μάλλα στην πρόκριση .

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:O Μαρινάκης βρίσκεται στην φυλακή ύστερα από τις αποκαλύψεις για τα στημένα όπου επί 3 χρόνια χαλιναγωγούσε παιχνίδια τόσο μέσω δανεικών ποδοσφαιριστών όσο κι με τον έλεγχο των διαιτητών .Ο Μπέος τον υποδέχεται αναρτώντας πανό «ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΑΑ…»

Ταυτόχρονα , αλυσιδωτές αντιδράσεις φέρνουν την κατάρρευση της αυτοκρατορίας Βαρδινογιάννη. Πληροφοριες αναφέρουν ότι ο Τζίγγερ εργάζεται πλέον σε βουλκανιζατέρ της Αθηνών-Λαμίας.

Ο ΟΦΗ κληρώνεται για τον β προκριματικό ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο ,στο μεγαλύτερο ματς της ιστορίας του,μέχρι το επόμενο. Μεταγράφεται στον ΟΦΗ ο Μπέλαμυ.

Ο αδελφός του πατερά του, διέθετε μαγαζί στο νότιο Ρέθυμνο ,ήταν το πολυτραγουδισμένο

«Στου Μπέλαμυ το Ουζερί », τα ούζα έπιναν σερί με τον αξάδερφο του Σκουλά,(Σκόουλς),κι έγινε το προξενιό .Ο ΟΦΗ παιρνάει την Μπιλμπάο με 3-3 εκτός και 2-2 εντός .

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ:Ο ΟΦΗ κληρώνεται για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με Μπάγερν,Άγιαξ κι Ζενίτ . Στην πρεμιέρα φέρνει ισοπαλια με την Ζενιτ στην Αγ.Πετρούπολη. Στο πρώτο ματς στο Ηράκλειο ,σε συνδυασμό με την αυξημένη τουριστική κίνηση του Σεπτέμβρη φρακάρει το αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης από τα τσάρτερ 7χιλ. Ολλανδών εκδρομέων που συνδυάζουν το ματς του Άγιαξ με διακοπές στην Κρήτη .Θα δυσαρεστηθούν όμως από το αποτέλεσμα αφού οι Ολλανδοί θα χάσουν με 2-1 μπροστά σε ένα αφηνιασμένο κρητικό κοινό.

Ο ΟΦΗ στην φανέλα του διαφημίζει τον χρυσό της Κρήτης , το ελαιόλαδο ,προβάλλεται σε όλο τον κόσμο .

ΟΚΤΩΒΡΗΣ:Στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ βρίσκεται στην πρώτη θέση ύστερα από 5 αγωνιστικές με απολογισμό 4 νίκες κι μια ισοπαλία στα Χανιά με τον Πλατανιά .

Ο ΟΦΗ κάνει μεγάλο διπλό στο Άμστερνταμ Αρένα με 1-0.Το γκολ ο Παπουλής .

Επόμενο ματς με την Μπάγερν Μονάχου στο Ηράκλειο κι οι Γερμανοί τουρίστες θα θυμίσουν αλλοτινές εποχές για τουριστικό προϊόν τον μήνα Οκτώβρη. Δυστυχώς ,ο ΟΦΗ χάνει από τους Βαυαρούς με αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Ρομπέν .Ο Πλατινί παραδέχεται ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που κερδίζουν οι Γερμανοί στο τέλος ,θυμίζοντας την ρήση του Λίνεκερ.

NOEMBΡΗΣ:Πραγματικό θρίλερ ο όμιλος του ΟΦΗ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού πέρα από την Μπάγερν που είναι σταθερά πρώτη ,Άγιαξ ,ΟΦΗ κι ΖενΊτ μάχονται για την 2η και 3η θέση.

Ο ΟΦΗ υποδέχεται την Ζενίτ κι αυτοί την φορά οι εκδρομείς είναι από Αγ.Πετρόυπολη . Μαζί με τους οπαδούς ,εκδράμει κι ο γυναικείος σύνδεσμος οπαδών της Ζενίτ

Οκσανα 8, τα μέλη του οποίου είναι πανέμορφες Ρωσίδες καλλονές.

Οι φίλοι του ΟΦΗ, κάνουν ότι μπορούν πάντως για να είναι στην ίδια θύρα με τον σύνδεσμοι του ωραίου φύλου της Ζενιτ,κι όσοι τα καταφέρνουν ,δεν θα το μετανιώσουν . Παρ ολο το ντέρμπυ αναπτύχτηκαν ιδιαίτερα στενές σχέσεις μεταξύ των μελών του Οκσάνα 8 και των φίλων του ΟΦΗ.Για την ιστορία ο ΟΦΗ κερδίζει και στο γήπεδο με 2-1 και χρειάζεται ισοπαλία ή ήττα με 1 γκολ διαφορά στο Μόναχο .

Για το πρωτάθλημα πάντως οι Κρητικοί έχουν υποχωρήσει στην 3η θέση , είναι δύσκολο να μπουν δυο καρπούζια κάτω από την μασχάλη .

Τέλος, η διοίκηση του ΟΦΗ ,αποφασίζει την ανέγερση πολυτελούς ξενώνα στις εγκαταστάσεις του ΒΑΚ , αφού η ζήτηση για προετοιμασία στην Κρήτη τους χειμερινούς μήνες είναι τεράστια .

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ:O OΦΗ προκρίνεται στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αφού κερδίζει την αδιάφορη Μπάγερν στο Μόναχο με 2-1.

Στο πρωτάθλημα καταφέρνει εν τέλει να βγει πρωταθλητής χειμώνα ,αν και στην Κρήτη την περίοδο των Χριστουγέννων ο υδράργυρος ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η σουπερλίγκ έχει προγραμματίσει 18ήμερη διακοπή για την περίοδο των γιορτών ,κι ετσι στο Ηράκλειο διοργανώνεται το πρώτο Minoan Christmas Cup με την συμμετοχή ομάδων που στο παρελθόν είχαν συναντήσει τον ΟΦΗ.

Έτσι ,συμμετέχουν η Φίτεσε,η Λυών και η Σλάβια Πράγας.

Ο Νικομανώλης Νύκταρης σκοράρει για πρώτη φορά στο Γεντί Κουλέ σε αυτό το τουρνουά κι από τις γύρω πολυκατοικίες ακούγονται ριπές από Καλάσνικοφ.Η Λυών τρομαγμένη, δέχεται τελικά 6 γκολ στον τελικό του τουρνουά…

No comments: