Thursday, December 22, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας 110


Από την καρδιά της κερκίδας 110

Είναι καιρός που θέλω να αφήσω τα του ποδόσφαιρου , κι να καταπιαστώ με την πολιτικοοικονομική κατάσταση που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τις ζωές μας.

Άλλωστε το ποδόσφαιρο δεν είναι παρά το σημαντικότερο δευτερεύων πράγμα στην ζωή μας,κι πέρα από αυτό ,όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι δεν είναι παρά μια μικρογραφία όσων συναντάμε στην καθημερινότητα μας.

Όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί η οικονομική κρίση είναι καταρχήν κρίση αξιών. Το εύκολο κι ασύδοτο κέρδος , το έλλειμμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας , το δίκαιο του ισχυρού είναι μερικές από τις αίτιες που οδήγησαν ,κυρίως την μεσαία τάξη ,όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά σε όλο τον αποκαλούμενο ανεπτυγμένο κόσμο σε κατάθλιψη.

Ας δούμε όμως τα του οίκου μας, γιατί μπορεί να βρεθήκαμε έρμαια των αγορών ,αλλά για να συμβεί αυτό, έχουν μεσολαβήσει αλλεπάλληλα εγκλήματα ,για τα οποία προφανώς εθελοτυφλούσαμε για χρόνια ,με αποτέλεσμα σήμερα να πληρώνουμε τις συνέπειες.

Μετά την πτώση της δικτατορίας, κυριάρχησαν στο πολιτικό μας σύστημα δυο κόμματα εξουσίας ,απόγονοι των προδικτατορικών ΕΡΕ και Ένωσις Κέντρου.

Πολλοί δε από την επαναστατημένη «γενιά του Πολυτεχνείου »,βρέθηκαν στα βουλευτικά έδρανα ,ουσιαστικά εξαργυρώνοντας τον όποιο αντιδικτατορικό αγώνα είχαν κάνει .

Το μελί της εξουσίας ήταν τόσο γλυκό ,που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών , ξέχασαν τις ριζοσπαστικές ιδέες ,τα όνειρα για μια δίκαιη , ευνομούμενη και ομαλά αναπτυσσομένη κοινωνία ,κι μετεξελιχτήκαν σε υπαλληλίκια των μεγάλων δυνάμεων αλλά και των εγχώριων οικονομικών συμφερόντων.

Μοναδικό τους μέλημα δεν ήταν άλλο παρά να κρατηθούν στην εξουσία ,στην γλυκιά εξουσία που τους χάριζε πλούτο και φήμη ,ακόμη κι αν συχνότατα λειτουργούσαν εις βάρος του κοινού καλού κι της μακροπρόθεσμης προόδου και ανάπτυξης.

Σκάνδαλα που έμεναν ατιμώρητα , υπό την ανοχή του ελληνικού λάου κι με την δικαστική εξουσία καθοδηγούμενη από την εκτελεστική (κυβέρνηση), αφού στο στρεβλό πολιτικό σύστημα ,η κυβέρνηση διορίζει από εισαγγελείς έως δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Όπως είναι φυσικό ,όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ,η δικαιοσύνη κάθε άλλο παρά τυφλή μπορεί να χαρακτηριστεί .

Έτσι ,τι κι αν έχουμε φλομώσει στα σκάνδαλα από τα μέσα της δεκαετίας του 80, ποτέ κανείς πολιτικός δεν πήγε στην φυλακή, ή επέστρεψε τα κλεμμένα .Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε αναλυτικά σε πρόσωπα κι γεγονότα είναι γνωστά.

Κι εμείς σαν πολίτες τι κάναμε ?Απαιτήσαμε ποτέ πραγματική δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία ?ΟΧΙ!

Προσπαθούσαμε να γευτούμε μια ψιχάλα από το μελί τους ,μέσω ενός διορισμού ,ενός ρουσφετιού ,ενός λαδώματος για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ξέραμε για το πάρτι που είχε στηθεί με τα λεφτά του ελληνικού λαού από τις κυβερνήσεις

Α.Παπανδρέου,Τζαννετάκη,Μητσοτάκη,Σημίτη,Καραμανλή,Γ.Παπανδρέου κι αντί να τους χαλάσουμε το πάρτι , προσπαθούσαμε να μπούμε ,μπας και μας κεράσουν κάνα σφηνάκι .

Συνεχίσαμε να τους ψηφίζουμε με γνώμονα είτε να βουτήξουμε το δάχτυλο στο μέλι ,είτε σκεπτόμενοι «το μη χείρον βέλτιστον». Κακομοίρηδες και μίζεροι με δυο λέξεις .

Συνεχίσαμε να ψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια γιουσουφάκια των μεγαλονταβατζίδων εφοπλιστών ,κατασκευαστών , εκδοτών κι καναλάρχων που θησαύριζαν κάνοντας μπίζνες με το κράτος ,ουσιαστικά εις βάρος του κράτους κι των πολιτών του ,πετώντας ένα κοκαλάκι υπό μορφή μίζας στο πολιτικό (τους) προσωπικό.

Δημιουργήσαμε ένα κράτος που στηριζόταν σε ξύλινα πριονισμένα πόδια ,τα οποία όπως είναι φυσικό αργά ή γρήγορα θα κατέρρεαν ,πλακώνοντας τους πολίτες .

Παρακολουθούσαμε άβουλοι ,αποβλακωμένοι από το χαζοκούτι ,όσα συνέβαιναν ,μάλλον όσα ήθελαν να μας παρουσιάσουν , με νοοτροπία του στυλ «δε βαριέσαι», «στην Ελλάδα μόνο συμβαίνουν αυτά» και «έλα μωρέ ‘ νταξ,θα τη βγάλουμε και φέτος».

Άρρωστη ,χαζή νοοτροπία που θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που την υιοθετήσαμε.

Πέσαμε σαν πρόβατα στην σφαγή ,στην «Μεγάλη Ιδέα» των Ολυμπιακών Αγώνων, λησμονώντας ότι όποτε αυτός ο λαός πίστεψε σε «μεγάλες ιδέες »,το πλήρωσε πολύ ακριβά .Ας είναι καλά η προπαγάνδα των μμε που όλως τυχαίως ανήκουν στους μεγαλονταβατζιδές που ανάλαβαν τα ολυμπιακά έργα με τις ανάλογες καθυστερήσεις και προσαυξήσεις που θα πληρώνει ο Έλληνας για πολλά χρόνια ακόμη.

Πιστέψαμε ότι γίναμε ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομία ,ανάλογη της Γερμανίας ,του Βελγίου και της Ολλανδίας μέσα σε μια νύχτα , όταν η 1/1/2002 έφερνε το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα στις ζωές μας, παραβλέποντας τις ρεμούλες ,τα σκάνδαλα και τις μπουγάδες, ενώ πραγματικά δεν ήταν παρά ασθμαίνουσα ,αργοκίνητη και εξαρτημένη από την γραφειοκρατία του υπερφορτωμένου δημόσιου τομέα .

Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε ένα κράτος μπατίρη , τον λαό του σε απόγνωση ,μην ξέροντας ,κυριολεκτικά ,τι του ξημερώνει αύριο.

Οι εθνοπατέρες όμως του ιδίου κράτους ,του ίδιου λαού πάμπλουτοι με εκατοντάδες χιλιάδες καταθέσεων και με διψήφιο αριθμό ακίνητων στην πλειοψηφία τους,σα να μην τους άγγιξε καμιά κρίση .Όσο για τις παρατάξεις τους,τις πολιτικές τους στέγες βρίσκονται χρεωμένες με εκατοντάδες εκατομμύρια σε τράπεζες ,ενώ ταυτόχρονα μασουλάμε άλλες εκατοντάδες εκατομμύρια από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Μετρα ,νεοι φοροι,εκτακτοι φοροι, υπαρχουν μονο για τον λαο.Οχι για τους εθνοπατερες.

Γιατί όλα αυτα σε ένα αθλητικό σαιτ?Μα γιατί είναι καιρός να ξυπνήσουμε επιτέλους!

Αντί για επίλογο ,θα χρησιμοποιήσω μια ρήση του Βίκτωρος Ουγκώ με την ευχή να την εμπεδώσουμε και να την πραγματοποιήσουμε . Δεν αξίζει αυτή η κατάντια σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο ,δεν αξίζει στους Έλληνες να μένουν άπραγοι σαν υπνωτισμένα πρόβατα .

"Γκρεμίστε κάθε μορφή παρασιτισμού,τους ανίκανους πολιτικούς,τους αργόσχολους υπαλλήλους,τους αγιογδύτες κληρικούς,τους άνομους δικαστές,τους αδούλευτους αριστοκράτες,τους λερωμένους κονδυλοφόρους ,τους πρωταθλητές της μίζας,τους γλύφτες της εξουσίας..."
No comments: