Thursday, November 17, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας 109


Από την καρδιά της κερκίδας 109

Φαίνεται πως η Λερναία Ύδρα με την οποία παλεύει ο ΟΦΗ για πολλά χρόνια ,είναι πολύ σκληρό καρύδι.

Στην αρχή ήταν τα μικρά κεφάλια ,οι άνθρωποι του καθεστώτος Βαρδινογιάννη που κατάτρωγαν τον σύλλογο, Παπαματθαιάκης, Καζανάκης, Μυριοκεφαλιτάκης.

Έπειτα ,ο Βατσινάς,που ίσως λανθασμένα θεωρήσαμε πως είναι το τελευταίο και μεγάλο κεφάλι .Επί πέντε χρόνια ο λαός του ΟΦΗ, πάλευε με κάθε τρόπο,με κάθε μέση να κόψει το κεφάλι της Λερναίας Ύδρας που λεγόταν Βατσινάς.Τα κατάφερε,το καλοκαίρι του 2009,κι όλοι πιστέψαμε ότι επιτέλους αυτή η ομάδα θα βρει το δρόμο της,θα ξεπεράσει όλα τα προβλήματα ,που μπροστά σε αυτά που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια ,έμοιαζαν με σκοπελίσκους.

Δυστυχώς όμως,από ότι φαίνεται σφάλλαμε .Γιατί το μεγάλο κεφάλι της Λερναίας Ύδρας δεν ήταν ο Βατσινάς. Ήταν το χρέος που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια ,ιδιαίτερα δε,τον τελευταίο χρόνο του Βατσινά,όταν ο ίδιος όχι μόνο άφησε όλους τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό της ΠΑΕ απλήρωτους για 8 μήνες ,αλλά φρόντισε στην τελευταία μεταγραφική περίοδο να πάρει μια καραβιά ποδοσφαιριστές ,εκ των οποίων αν όχι όλοι ,οι περισσότεροι αποδειχτήκαν άχρηστοι και άμπαλοι.Κι το χειρότερο ,απλήρωτοι. Έτσι , τις προηγούμενες μέρες παρακολουθήσαμε το σήριαλ Σουλεάπ που παραλίγο να στοιχίσει στον ΟΦΗ αυτά που κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους.

Έξι βαθμούς ,που πέρα από την σημασία τους στον βαθμολογικό πίνακα,θα στοίχιζαν κι 108 χιλιάδες ευρώ στην ΠΑΕ, αφού η λίγκα πριμοδοτεί με 18 χιλιάδες ευρώ κάθε πόντο που μαζεύουν οι ομάδες στο πρωτάθλημα .

Ο ΟΦΗ πάντως έχει την τύχη στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο να έχει ένα πρόεδρο τίμιο ,ηθικό ,ειλικρινή ,Ομιλίτη φυσικά ,που αυτά τα 2,5 χρόνια που ασχολείται με τα διοικητικά της ομάδας έχει παλέψει με νύχια και με δόντια ,περισσότερο, είμαι σίγουρος και από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής ,ώστε η ομαδα να ξεπερνά τα προβλήματα που εμφανίζονται συνεχώς και με γεωμετρικές προόδους.

Κι έχει την τύχη να έχει ένα συμβούλιο που το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι οι προσπάθειες τους είναι συγκινητικές .Είχε πει λοιπόν ο Νίκος Μαχλάς ότι θα δικαιωθούμε με την υπόθεση Σουλεάπ ,αφού ήταν γνωστό , ότι η ομάδα είχε κάνει τα δέοντα ώστε να αποφευχθεί η καμπάνα .Ας ελπίσουμε η ΦΙΦΑ να μην εξαντλήσει την αυστηρότητα της κι να μην χαθούν στα χαρτιά οι βαθμοί .

Όμως,η υπόθεση Σουλεάπ δεν ήταν παρα μονάχα μια από τις πολλές .Κι αν έχουν ταχτοποιηθεί οι άμπαλοι που μάζεψε ο Βατσινάς, υπάρχουν πλέον οι φρέσκιες προσφυγές αφού η ομάδα ,όλοι γνωρίζουμε τι αγώνα έκανε τα προηγούμενα δυο χρόνια για να ανέβει κατηγορία ,ενώ οι προσφυγές της προηγούμενης χρήσης έσκαγαν η μια μετά την άλλη.

Όλοι γνωρίζουμε επίσης ,πως κλάπηκε η άνοδος από τον ΟΦΗ το 2010 ,μεγαλώνοντας το χρέος της ομάδας ,αφού αν το σύστημα Ψωμιάδη-Μπέου δεν ειχε στερήσει την άνοδο , κάποιες από τις οφειλές τις ΠΑΕ,αν όχι όλες ,θα είχαν ρυθμιστεί.

Κι φυσικά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε παίκτες που έπαιζαν για μήνες απλήρωτοι ,κι κατάφεραν να πάρουν την άνοδο το κατακαλόκαιρο από τις παραλίες.

Το θέμα είναι τι κάνουμε ? Γνωρίζοντας την οικονομική αφαίμαξη που δέχεται ο ελληνικός λαός από την χούντα των τοκογλυφικών ιδρυμάτων ,δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλές λύσεις από κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης των Ομιλιτών. Ακόμη και σεβαστοί επιχειρηματίες του νησιού μας,της χώρας ολόκληρης ,δεν νομίζω πως είναι σε θέση να βοηθήσουν ουσιαςτικά.Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να γίνει κι αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,5 εκατομύριο ευρώ.

Οπότε ,αφού δεν μπορούμε να βρούμε λύση εντός Ελλάδος ,δεν μας μένει παρά να κοιτάξουμε στο εξωτερικό .Λεφτά υπάρχουν ,επενδυτές υπάρχουν, αλλά δεν είναι στην Ελλάδα .

Είναι στα Αραβικά Εμιράτα ,στην Ρωσία ,ακόμη και οι ομογενείς Κρητικοί του Νέου Κόσμου

Τον τελευταίο καιρό στα αθλητικά μήντια ξεχωρίζουν οι ειδήσεις για πρίγκιπες και εμίρηδες που θέλουν να αγοράσουν τον Παο,την Αεκ,τον Πανιώνιο ,ακόμη και τον Πας Γιάννενα .

Κοινός παρανομαστής όλων των παραπάνω ομάδων είναι η εκφρασμένη βούληση τους για άμεση κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.Οι Άραβες ,οι Ρώσοι ,όσοι θέλουν να επενδύσουν στο προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο θέλουν να δουν τις μπίζνες τους να ανοίγουν .Φυσικό είναι. Μαζί με την αγορά της ομάδας ,θέλουν να αναλάβουν και την κατασκευή ενός νέου γηπέδου .Ελπίζω πως όλοι πλέον έχουν καταλάβει τα οφέλη που θα φέρει ένα νέο γήπεδο σε μια ομάδα .Οικονομικά κι όχι μόνο .Τα εισιτήρια θα πολλαπλασιαστούν, χώρια οι χορηγοί ,κι ο φίλαθλος ,είτε πίνοντας μια μπύρα ,είτε αγοράζοντας μια φανέλα , ακόμη κι παρκάροντας το αυτοκίνητο θα φέρνει έσοδα στην ομάδα .

Όταν η ομάδα μάλιστα τον γεμίζει ,όπως κάνει η αρμάδα του Αναστόπουλου φέτος ,παρ όλα τα εξωαγωνιστικά προβλήματα τα που την ταλανίζουν,θα το κάνει με μεγάλη του χαρά.

Γι αυτό ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Ο ΟΦΗ ΝΑ ΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.

Ενός γηπέδου που θα του φέρει επενδύτη και μεγαλύτερα έσοδα .Αλλά στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ,επενδύτη που θα αντιμετωπίσει πρώτα τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν .

Ο Δήμαρχος εχει πει επανανηλειμένως πως θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση ,οπότε?ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ…

No comments: