Wednesday, November 24, 2010

«Ο ΟΦΗ ανήκει σε όλους μας»


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσαν στον Κρήτη Σπορ Fm τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ Λευτέρης Κουγιουμτζής και Γιώργος Καλουτσάκης. Οι δύο δραστήριοι παράγοντες μίλησαν για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι διοικούντες για την πρόοδο της ομάδας.

Οι δύο παράγοντες μίλησαν πρώτα από όλα για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Παναιτωλικό:

Γ. Καλουτσάκης: «Δεν είναι υποχρεωμένη η άλλη ομάδα να μας δώσει εισιτήρια. Ούτε και εμείς να δίνουμε εισιτήρια σε όλες τις ομάδες. Ειδικά φέτος που η θύρα 1 είναι ανοικτή δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Η εξέλιξη αυτή, το ότι πήραμε εισιτήρια οφείλεται αποκλειστικά στον Αντώνη Κουτάντο και όσοι πάνε στο γήπεδο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί»

Λ. Κουγιουμτζής: «Το αίτημα είχε γίνει από την ΠΑΕ ΟΦΗ εδώ και 10 μέρες. Σήμερα (Τετάρτη 24/11) πάρθηκε η οριστική απόφαση μετά από πολλές πιέσεις και έτσι η ομάδα θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο της για βοηθήσει στην προσπάθεια. Είναι αβαντάζ το ότι γίνεται το ματς την Δευτέρα το μεσημέρι και θα μπορέσει να επιστρέψει ο κόσμος. Πέρυσι στο Αγρίνιο πήραμε ισοπαλία και φέτος πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Η άνοδος δεν θα κριθεί στα ντέρμπι αλλά ποιος θα έχει την διάρκεια. Δεν είναι κακή η ισοπαλία αν και η νίκη θα ήταν καλύτερη. Επειδή έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βρεθούμε στο Αγρίνιο χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκράτηση από τον κόσμο. Βάσει νόμου είναι στην ευχέρεια του γηπεδούχου να δώσει εισιτήρια. Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός για να μπορέσουν να γίνουν και άλλες εκδρομές στη συνέχεια»

Στη συνέχεια της συνέντευξης τους, μίλησαν για:

Για την τιμή των εισιτηρίων:

Λ. Κουγιουμτζής: «Δεν θα μας έχουν δικαιολογήσει τα 50 ευρώ σαν εισιτήριο. Για κάθε κάτοχο των 50 ευρώ η ΠΑΕ ΟΦΗ επιδοτεί 17 ευρώ τον κάθε φίλαθλο. Ήταν μια κοινωνική παροχή της εταιρίας και μια πρωτοβουλία του Νίκου Μαχλά. Η μόνη παραφωνία είναι η θύρα 6 αλλά νομίζω ότι σιγά σιγά θα το ξεπεράσουμε. Σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τα εισιτήρια . Έχουμε υπερβεί τα εισιτήρια διαρκείας σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με πέρυσι».

Γ. Καλουτσάκης: «Αυτό που συμβαίνει στην θύρα 6 είναι παράλογο όταν έχω μια εταιρία δεν μπορεί να παρεμβαίνει μια αρχή και να μου καθορίζει που θα βάλω τους φιλάθλους μου. Προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Φέτος δεν έχει δοθεί καμία αφορμή από τον κόσμο. Αν ο κόσμος του ΟΦΗ είναι το πρόβλημα οι ροπαλοφόροι οπαδοί που κατεβαίνουν στην Αθήνα τι είναι. Αν οι οργανωμένοι παρεκτραπούνε εμείς έχουμε την ευθύνη".

Για την προσπάθεια που κάνει το τμήμα μάρκετινγκ:

Λ. Κουγιουμτζής: «Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε μια συμφωνία με μια εταιρία που έδινε ένα ποσό και στη συνέχεια εκμεταλλευόταν όλο το γήπεδο. Πέρυσι τοπήρε η εταιρία του κ. Βελιγραδή . Είναι ένας άνθρωπος που είναι ΟΦΗ και μας βοηθάει. Φέτος είπαμε ότι δεν μπορεί η ΠΑΕ ΟΦΗ να μην έχει τμήμα μάρκετινγκ. Ξεκινήσαμε από την αρχή να χτίζουμε το τμήμα με αποτέλεσμα να μείνει στην ΠΑΕ να στελεχωθεί από ανθρώπους της ΠΑΕ και να δουλεύει από μόνο του. Πέρυσι ήμασταν μέσα στις 5-6 ομάδες με τα περισσότερα εισιτήρια σε όλη την Ελλάδα. Οι περισσότερες ταμπέλες που έχουμε τώρα είναι από τοπικές επιχειρήσεις . Ανατρέψαμε τους κανόνες της Β΄ Εθνικής . Οι τιμές στις ταμπέλες του γηπέδου είναι τιμές Σούπερ Λίγκα. Κατορθώσαμε και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων . Το Ηράκλειο έχει βοηθήσει τον ΟΦΗ αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες του Ηρακλείου δεν έχει δώσει τον πακτωλό εκατομμυρίων. Ο μικρός επιχειρηματίας του Ηρακλείου έχει βοηθήσει τον ΟΦΗ".

Γ. Καλουτσάκης: «Δεν πρέπει να σταθεί μόνο στην εθελοντική εργασία το τμήμα μάρκετινγκ. Πολλοί άνθρωποι έχουν βοηθήσει , ο εθελοντισμός είναι πολύ καλός αλλά δεν μπορεί να γίνει σαν μόνιμη βάση.»

Για τα οικονομικά θέματα και την πώληση των μετοχών:

Γ. Καλουτσάκης: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα παλιά χρέη. Αν δεν είχαμε τα παλιά χρέη θα ήταν καλύτερα.. Όταν έρχονται προσφυγές με απόφαση δικαστηρίου είσαι αναγκασμένος να κινήσει γη και ουρανό να πληρώσεις. Είναι σημαντική η παρουσία του Μαχλά στις προσφυγές. Ήταν παίκτης και ξέρει πως θα τους αντιμετωπίσει. Δεν γνωρίζουμε καθόλου το τι έχει γίνει στη συμφωνία. Η συμφωνία δεν έχει γίνει μεταξύ της ΠΑΕ. Έγινε μεταξύ του φερόμενου ιδιοκτήτη του κόσμου και του Γιάννη Κουράκη. Υπάρχουν δυστυχώς πράγματα που διπλό πληρώνουμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγωνιζόταν πριν από 2-3 χρόνια και μας ζητάνε χρήματα. Αυτά τα ποσά πρέπει να τα πληρώσεις".

Λ. Κουγιουμτζής: «Το καλοκαίρι με το διοικητικό κενό που υπήρξε είχαν βγει κασάνδρες και προέβλεπαν ότι ο ΟΦΗ θα φτάσει να παίζει στο Περιφερειακό . Αυτό δεν έγινε όμως αλλά δεν σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι δύσκολα. Όλοι το καλοκαίρι περιμέναμε το μοιραίο. Ο Νίκος Μαχλάς πάλευε μόνος του στην εταιρία . Πήραμε μια πρωτοβουλία με τον Σύλλογο Μετόχων για να βοηθήσουμε και ελπίζω αυτό να μας βγει σε καλό. Οι παίκτες ξέρουν ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους.Έχουν φερθεί παλικαρίσια. Αν ανέβει η ομάδα πρέπει πρώτος στόχος να είναι ένα χαμηλό μπάτζετ και η οικονομική εξυγίανση της. Και μόνο που η ομάδα πέρασε στον κόσμο της είναι σημαντικό".

Γ. Καλουτσάκης: «Στόχος μας είναι να πουληθούν οι μετοχές. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν δικαιολογίες για να μην βοηθήσουν . Θα παρακαλέσω τους ανθρώπους που έρχονται στο γήπεδο να πληρώνουν εισιτήριο . Δεν το κάνετε για εμάς ούτε για την εταιρία. Ο ΟΦΗ δεν λειτουργεί σαν ΠΑΕ αυτή την στιγμή αλλά σαν ερασιτεχνικό σωματείο. Και στην Παγκρήτια υπάρχει ένα ποσό που πρέπει να καλυφθεί. Συν του ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Όταν εκδοθούν οι τίτλοι θα πάρει τις μετοχές του. Μαζί με το εισιτήριο πουλάμε και μετοχές. Στο τέλος της χρονιάς όταν κάποιος μαζέψει τα κουπόνια, θα πάρει τις μετοχές του".

Λ. Κουγιουμτζής: «Όταν είμαστε εντάξει σαν εταιρία τότε θα μου κάνει εντύπωση αν δεν έρθει κάποιος που είναι καθαρός να πάρει μετοχές του ΟΦΗ. Υπήρχε ένας αρνητισμός έντονος πίσω από τον ΟΦΗ. Η πρώτη κίνηση είναι να αλλάξει η συμπεριφορά της εταιρίας και ήδη αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα ζητήσουμε δάνειο θα το πάρουμε κιόλας. Θα είναι κρίμα να μην πετύχει η φετινή προσπάθεια ».

Γ. Καλουτσάκης: «Άμα δεν καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν υπάρχει κανείς να βάζει λεφτά στον ΟΦΗ. Στον ΟΦΗ δεν υπάρχει κανένας Μαρινάκης η Βαρδινογιάννης. Το μετοχολόγιο υπάρχει και μπορεί να το δει όποιος θέλει. Δεν βάζει λεφτά κανείς στον ΟΦΗ . Δεν πήραμε 100χιλ. από τον ΟΠΑΠ»

Για τον σύλλογο μετόχων:

Λ. Κουγιουμτζής: «Όταν ακούει ΟΦΗ ένας άνθρωπος σκέφτεται διάφορα πράγματα. Πολλές εταιρίες δεν θέλανε να μπουν χορηγοί γιατί φοβόταν ότι θα τους κάνει ζημία στην εταιρική τους εικόνα. Ξαναπροσπαθούμε να επαναφέρουμε το “ΟΦΗ creta”. Μοιράζουμε Κρητικά προϊόντα σε όλες τις αποστολές ετοιμάζεται το νέο σαίτ . Θα υπάρχει e shop για τους Κρητικούς που δεν είναι στην Κρήτη. Γίνονται πολλά πράγματα αλλά δεν έχουμε καταφέρει να διευρύνουμε το συμμετοχικό μοντέλο. Εντός του επόμενου μήνα θα έχουμε ευχάριστα νέα για τον Σύλλογο Μετόχων. Θα πρέπει να αποφασίσουμε σαν κοινωνία αν θέλουμε να στηρίξουμε τον ΟΦΗ. Αυτή την στιγμή ανήκει στους φιλάθλους και θα πρέπει αυτό το πράγμα που έχουμε κατακτήσει να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

Γ. Καλουτσάκης: «Υπάρχουν σύνδεσμοι οι οποίοι τους πληρώνουν τα εισιτήρια και χαϊδεύουν τον πρόεδρο. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι περήφανος και απόλυτα καθαρός και μόνο δίνει στον ΟΦΗ. Σε λίγα χρόνια που θα βλέπουμε μακροσκοπικά το παρελθόν θα βλέπουμε με καλό μάτι τι έχει γίνει. Ο Σύλλογος μετόχων έχει πάνω από 50 άτομα".

Για τις εργασίες κατασκευής της μπουτίκ:

Γ. Καλουτσάκης: «Περιμένουμε να έρθουν από την Ολλανδία τα πράγματα για την μπουτίκ. Έχουμε προπληρώσει με δικά μας λεφτά τα πράγματα που θα έρθουν στην μπουτίκ. Φτιάχνεται με εθελοντική εργασία, Όλα τα έσοδα θα πηγαίνουν στην ΠΑΕ ΟΦΗ και τον Ερασιτέχνη».

No comments: