Saturday, December 20, 2008

Aπό την καρδιά της κερκίδας (8)






Ο Βατσινας.Στις μερες του ο ΟΦΗ περναει ισως την χειροτερη εποχη της ιστοριας του...

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο,οι αντιδράσεις του κόσμου να οδηγήσουν την ιδιοκτησία της ομάδας σε συνεχείς αλλαγές σκυτάλης στην προεδρία της παε ΟΦΗ,όμως ακόμη κι αν δεν μπορούσε να είπωθει επίσημα τότε,όλοι ήξεραν ότι η ομάδα ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.Έτσι,οι αντιδράσεις δεν σταματούσαν.
Ώσπου φτάνοντας πια στο καλοκαίρι του 2005,οι φήμες που εντέχνως έχουν κυκλοφορήσει μιλούν για πώληση της παε ΟΦΗ.Και εκεί που ο κόσμος έκανε το σταυρό του για την απεμπλοκή της ομάδας από ένα καθεστώς που την κρατούσε εγκλωβισμένη,εμφανίστηκε από το πουθενά ο νυν πρόεδρος,δηλώνοντας ευθαρσώς ότι αγόρασε την παε ΟΦΗ για 63.000 ευρώ!Δήλωσε ότι ήταν πια αύτος ο μεγαλομέτοχος της ομάδας,ο ιδιοκτήτης και θα έδινε όλες τις λεπτομέρειες της «αγοράς»σε συνεέτευξη τύπου που θα έδινε.
Τελικά,ύστερα από την γενική κατακραυγή ,συνέντευξη τύπου δεν έγινε ποτέ,όπως κι απαντήσεις δεν δόθηκαν ποτέ.Αντ αυτού,οι ενδείξεις ότι ο κ.Βατσινας είναι άλλος ένας διαχειριστής του καθεστώτος γινόταν κάθε μέρα πιο σαφείς.Με τις πράξεις του άλλωστε ο πρόεδρος του ΟΦΗ έχασε το παιχνίδι από τα αποδυτήρια.
Ενώ δήλωνε την Δευτέρα ότι δεν θα πάρει δανεικούς από τον ΠΑΟ,την Τρίτη έρχοταν μια φουρνιά δανεικών.Ο πρώτος προπονητής της «εποχής Βατσινά»κ.Βλάχος,εκλεκτός του Σπ.Λιβαθυνού,δεξί χέρι του Γ.Βαρδινογιάννη τότε,είχε μαθεύτει στους ποδοσφαιρικούς κύκλους του Ηρακλείου ότι θα αναλάβει τον ΟΦΗ,πριν ίσως το μάθει ο κ.Βατσινάς,όσο για τις μεταγγραφές,αυτές γίνονταν αποκλειστικά από γνωστό μάνατζερ ,συνεργάτη του Λιβαθυνού.
Είχαμε μαζική παραίτηση μελών του Δ.Σ. της παε ΟΦΗ,προφανώς γιατί δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν,προφανώς γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν την κατακραυγή του κόσμου.Εκδιωγμό από την ομάδα ποδοσφαιριστών-σημαίων όπως ο Μαχλάς ,ο Κωνσταντινήδης,οι Σηφάκηδες πατήρ και υιός,αφού δεν αναγνώριζαν τον Βατσινά σαν ιδιοκτήτη.
Είχαμε αρνητική απάντηση στην πρόθεση του κ.Παπουτσάκη,νυν πρόεδρου του Εργοτέλη,να συμμετάσχει στην παε ΟΦΗ,προσφέροντας τον διόλου ευκαταφρόνητο οβολό του.Είχαμε την επεισοδιακή παραίτηση του κ.Κάρατζη,του δυνατότερου ίσως οικονομικού παράγοντα που ανακατεύθηκε με την παε ΟΦΗ.Μια παραίτηση που ήρθε 2 μέρες μετά τη δήλωση του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι θα παραιτηθεί αν αντιληφθεί ότι ο πρόεδρος του λέει ψέμματα και που συνοδεύτηκε από την σύσσωμη παραίτηση του τότε δ.σ. πλην των αφών Βατσινά.Είχαμε απαξίωση του Α.Σ.ΟΦΗ,αφου
ως νόμιμος εκπρόσωπος του στην παε δεν καλούνταν ποτέ στα συμβούλια,αν γινόταν δηλαδή συμβούλια.
Είχαμε την αγωνιστική απαξίωση της ομάδας που βρέθηκε κάθε χρόνο να παλεύει για τη σωτηρία της.Την εγκατάλειψη των υποδομων,όταν οι φερέλπιδες Ηρακλειώτες ποδοσφαιριστές φαίρνουν συνεχώς επιτυχίες στην πόλη.Το συνεχιζόμενο σφαγιασμό της ομάδας από τη διαιτησία.,αφού προφανώς ο ΟΦΗ ,εξαιίιας της αμαρτωλής σχέσης παραμένει το εύκολο θύμα,μυνήσεις κατά γνωστών οπαδών γιατι διαδήλωναν ειρηνικά ενάντια στο καθεστώς ,χρησιμοποιώντας το αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα.Μυνήσεις όμως δεν έκανε ο κ.Βατσινάς,όταν στην
σουπερλίγκα τον αποκαλούσε «λαγό»ο εκπρόσωπος του ΟΣΦΠ.
Εν ολιγοίς στην εποχή Βατσινά είχαμε έναν όλεθρο για τον ΟΦΗ.Έναν όλεθρο που είναι καιρός να τελειώσει μια και καλή στη Γ.Σ. της 30/12.
Όλα αυτά που περιγράψαμε σήμερα και τις προηγούμενες μέρες,είναι αυτά που κάνουν το αυριανό ματς,ξεχωριστό.Θα πρεπει να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ ,ότι μια νίκη,θα σημαίνει πολλά για τον κόσμο,κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.
Με ένα καλό αποτέλεσμα,η παρουσία του κόσμου θα πολλαπλασιαστεί στο β γυρο.
Όμως το μεγάλο ντέρμπυ για τον κόσμο,είναι 9 μέρες αργοτερα.Στις 30/12,στη Γ.Σ.της ΠΑΕ,θα κριθει το μέλλον του Όμιλου…
Σ.σ.Ξανά μαζί σας στις 30/12.Καλά Χριστούγεννα και καλή Ανάσταση στον ΟΦΗ...

No comments: