Friday, May 29, 2009

Από την καρδιά τη κερκίδας (45)





















Από την καρδιά τη κερκίδας (45)
Με αφορμή τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την περασμένη Τετάρτη,ας σταθούμε λιγο στις 2 φιναλίστ που κατά γενική ομολογία είναι οι καλύτερες ομάδες στον πλανήτη.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε πόσο μεγάλους ποδοσφαιριστές διαθέτουν,για τον Τσάβι και τον Μέσι,τον Γκιγκς και τον Ρούνει.Ας μείνουμε σε ορισμένες συνθήκες που καλό είναι να αποτελούν το παράδειγμα για εμας.Άλλωστε αν έπρεπε να θέσουμε κάποια πρότυπα,το λογικό θα ήταν να κοιτάμε προς δυσμάς,και ουχί προς τους « μεγάλους» του αμαρτωλού ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ας ξεκινησουμε από την ηττημένη Γιουνάιτεντ.Μετά από την χρυσή εποχή του Ματ Μπάσμπι,έμοιαζε να βαδίζει σε ατελείωτα πέτρινα χρόνια.Σαν τα δικά μας εδώ τοπικά.
Γνώρισε μάλιστα τον υποβιβασμό,επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία,αλλά φεύ,δεν ήταν παρά μια μετριότητα.Ώσπου την ομάδα ανέλαβε ένας ευγνωσμένα καλός προπονητής,ο Σερ πια,Άλεξ Φέργκιουσον,που ήδη είχε κατακτήσει ένα κύπελο κυπελούχων Ευρώπης,με την άσημη Αμπερντήν.Παρ όλο που στα πρώτα 5 χρόνια δεν κατάφερε πολλά πράγματα,η διοίκηση έκανε υπομονή.Λίγο πριν εξαντληθεί ,ο Σερ Αλεξ κατεκτούσε πάλι το Κυπελούχων,κερδίζοντας την Μπάρτσα στο Ρότερνταμ.Ήταν η εποχή που στην ομάδα ανδρώνοταν κάτι παιδαρέλια από τι ακαδημίες ,ο Γκιγκς,ο Σκόουλς,ο Νέβιλ.Το αστέρι της ομάδας ήταν ένας teenager ο Λη Σαρπ,που η κακή ζωή δεν του επέτρεψε ανάλογη καριέρα.
Από κει και πέρα η ιστορία έχει γράψει πολλά κύπελα,κάθε είδους για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Η ομάδα έχει γίνει πόλος έλξης χιλιάδων φιλάθλων που ταξιδεύουν στην βορειοδυτική Αγγλία για να τη θαυμάσουν.Το Μάντσεστερ,έχει αποκομίσει τεράστια οφέλη,αποτελώντας πια τουριστικό προορισμό για το Νησί.
Όσο για την mes que un club,Μπαρτσελόνα…,Τι να λέμε τώρα… Τα πάντα όλα!
Για την εποχή Φράνκο,που μας αποδυκνύει σήμερα ότι μια ομάδα πρέπει να αποτελει κομμάτι,να είναι ταυτισμένη με την κοινωνία που εκπροσωπεί…
Για τα 100 χιλιάδες μελη,που συμμετέχουν ,κρίνουν και ψηφίζουν για το τι είναι καλύτερο για τον σύλλογο…
Για τις ακαδημίες που έδωσαν 10 ποδοσφαιριστές στην αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης.Απο αυτούς 6 βασικούς, ενώ οι Τσάβι,Ινιέστα,Πουγιόλ,κατάπιαν το γήπεδο και πήραν το κύπελλο σπίτι τους.Η ψυχΉ ,το μυαλό και η καρδιά του συλλόγου επάνω στο χορτάρι.
Μα να μην ξεχάσουμε και τον προπονητή,επίσης κομμάτι του συλλόγου,που δεν κατέκτησε απλά το τρεμπλ,έπαιξε το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο κόσμος.Θέαμα και ουσία.Ο κόσμος πληρώνει για να βλέπει καλό ποδόσφαιρο,αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο,είπε.
Τέτοια παραδείγματα πρέπει να παίρνουμε.Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.This is football.Das ist Fussball,questo e il calcio,este es el futbol.
Όχι το τσούκου-τσούκου μπολ που έχουμε στην Ελλάδα.Το ποδόσφαιρο πρέπει να διέπεται από νόμους που θα λειτουργούν.Οι πολυιδιοκτησία απαγορεύεται.Τα ματς παίζονται μέσα στο γήπεδο.Αυτά τουλάχιστον συμβαίνουν σε ευνομούμενες πολιτείες.
Αλλού,κάποιοι καλούν παλιούς γνώριμους για να πουν ότι τα αφεντικά δεν πουλάνε.Ποιοί είναι τα αφεντικά και γιατί δεν πουλάνε?Γιατί δεν το λέτε επισήμως και στον εισαγγελέα,αφού ουσιαστικά θίγονται τα συμφέροντα του συλλόγου?
Α ναι,τσούκου-τσούκου μπολ…
Ταυρομάχος

Thursday, May 28, 2009

Barcelona-Manchester Utd

Champions league finals

1960 Real M- Aindracht Fr 7-3




1967 Celtic Gl.-Inter M. 2-1



1968 Manchester Utd-Benfica 4-1



1973 Ajax-Juventus 1-0



1980 Nottigham F.-Hamburg 1-0



1989 Milan-Steaua Buc 4-0




1996 Juventus-Ajax 1-1 (4-2 in penalties)



1999 Manchester utd-Bayern Mun. 2-1




2004 Porto-Monaco 3-0



2005 Liverpool-Milan 3-3 (3-2 in penalties)




2006 Barcelona-Arsenal 2-1

Sunday, May 24, 2009

Στα χρόνια του Έρωτα και της Επανάστασης


Το πρωινό εκείνο, της 13ης Μαΐου 1973, οι εφημερίδες της Λα Παζ στην Βολιβία, είχανε στο εξώφυλλό τους, τη φωτογραφία μιας όμορφης κοπέλας.Η λεζάντα έγραφε: Επιτέλους σκοτώθηκε η Μonica Ertl.
Πυροβολήθηκε σε ενέδρα, που της έστησαν οι μυστικές δυνάμεις της χώρας.Στα γραφεία της στρατιωτικής ασφάλειας της Βολιβία, ο επικεφαλής των ερευνών, έβαλε την υπογραφή του πάνω σε μια σφραγίδα κι έκλεισε για πάντα τον φάκελο της καταζητούμενης. Το πλέον μισητό πρόσωπο της βολιβιανής κυβέρνησης, τελείωσε εκείνη την μέρα ...;Μα ποια ήταν η Monica Ertl;
Η πανέμορφη Γερμανίδα, είναι μια τρυφερή ανάμνηση, μόνο για λίγους. Γιατί δυστυχώς η φανταχτερή ιστορία, τα επαναστατικά κόμματα, οι βολεμένοι ριζοσπάστες, δεν θέλουν να την μνημονεύουν.
Η ζωή της ήταν μια γερή γροθιά, στα ήθη και στα λόγια, όλων εκείνων, που σήμερα έχουν συμβιβαστεί με τον πολιτικό- οικονομικό συντηρητισμό. Που σήμερα, απόμειναν για να διασύρουν με τις τυχάρπαστες πράξεις τους, το επαναστατικό πνεύμα, που άνθισε σε μια άλλη, πιο ρομαντική εποχή.
Η Monica Ertl, ήταν κόρη της αγαπημένης φωτογράφου του Χίτλερ Leni Riefenstahl και του κινηματογραφιστή συνεργάτη της, Hans Ertl. O πατέρας της, για να γλιτώσει τις διώξεις μετά τον πόλεμο, αφού κατηγορείτο ότι ήταν διακεκριμένο μέλος της χιτλερικής προπαγάνδας, κατέφυγε με πολλούς άλλους ναζιστές, στην Βολιβία. Η κόρη του Monica, εγκατέλειψε την μητέρα της και πήγε να τον συναντήσει, το 1953. Μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, αφού ο πατέρας της, αμείβονταν πλουσιοπάροχα, γιατί πρόσφερε τις υπηρεσίες του, στο αυταρχικό καθεστώς της Λα Παζ.
Το 1967 η Monica παντρεύτηκε ένα πολύ πλούσιο Βολιβιανό- Γερμανό εμιγκρέ. Η 28χρονη καλλονή νύφη, μάγεψε με τη λάμψη της, τα περιοδικά και τις εφημερίδες της καλής κοινωνίας. Ό,τι υλικά αγαθά θα ζήλευε μια κοπέλα, αυτή τα είχε μπρος στα πόδια της. Μόνο ένα της έλειπε. Ο φλογερός έρωτας. Όπως αυτός που φανερώνεται στα λατινοαμερικάνικα σίριαλ. Γιατί μπορεί να είχε γεννηθεί στο Μόναχο (το 1937), αλλά το αίμα της «έβραζε» για «latin πάθος». Αυτό λοιπόν που ονειρεύονταν, δεν ήταν ένας ωραίος άνδρας, από κάποια ρομαντική σελίδα ενός νερόβραστου βιβλίου.
Η ζωή, της έπαιξε ένα τρελό παιγνίδι ...; Ήταν η τυχαία συνάντησή της, μ'; ένα απόκομμα εφημερίδας. Το περιεχόμενο προκλητικό. «Στις ζούγκλες της Αμαζονίας, οι δυνάμεις ασφαλείας της Βολιβίας, εξόντωσαν τους κουβανούς τρομοκράτες, του περιβόητου Guevara. Ο Che, είναι επί τέλους νεκρός»!
Αυτή η μοιραία της περιέργεια, την έστειλε στο δρόμο των επαναστατών. Πέταξε μια δικαιολογία στις υπηρέτριές κι έφυγε για πάντα από το αρχοντικό της. Απαρνήθηκε την καλοβολεμένη ζωή της. Μετά από λίγες μέρες, το 1969, ήταν ερωτευμένη με τον αρχηγό των βολιβιανών επαναστατών Inti Perendo.
Αυτός, που αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα των guerrillieros, ενάντια στις στρατιωτικές δυνάμεις της Βολιβίας και της CIA.
Ο έρωτας της Monica και του Inti στα βουνά, κράτησε λίγο. Οι χαρές τους ήταν μετρημένες, αλλά πολύ έντονες. Η επανάσταση, όμως τους κράτησε το πάθος, για πάντα. Ο Inti συνελήφθη και δολοφονήθηκε από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Βολιβίας, Roberto Pereira.
Η Monica, ορκίστηκε εκδίκηση.Το βολιβιανό κράτος για να γλιτώσει τον Pereira (που είχε δολοφονήσει και τον Che), από τυχόν εκδίκηση των επαναστατών, τον έστειλαν πρόξενο στο Αμβούργο.
Η 34χρονη Monica, πήγε εκεί το 1971 και τον συνάντησε. Προφασίστηκε την Γερμανίδα, που θέλει να πάει στην Βολιβία και ζήτησε βίζα. Όταν συναντήθηκαν στο γραφείο του προξένου, μ'; ένα πιστόλι, που της το είχε δώσει ο περίφημος εκδότης Giangiacomo Feltrinelli (δολοφονήθηκε κι αυτός αργότερα), πυροβόλησε τον Roberto Quintanilla Pereira, τρεις φορές. Οι θανατηφόρες πληγές στο στήθος και στην κοιλιά ήταν στο σχήμα "V". Πέταξε ένα σημείωμα και την κοπάνισε. «Vitoria o muerte» (νίκη ή θάνατος). Το σήμα των επαναστατών του λατινοαμερικάνικου αντάρτικου.
Στη συνέχεια η Monica Ertl, μετά από πολλές περιπέτειες από την καταδίωξή της, συνάντησε τον Regis Debray (τον Γάλλο κοινωνιολόγο, φίλο του Che κι αργότερα σύμβουλο του προέδρου Μitterrand). Αποφάσισαν ν'; απαγάγουν τον επονομαζόμενο «χασάπη» της Λυών, τον αξιωματικό της Γκεστάπο Klaus Barbie, που κρύβονταν στην Βολιβία. Ο Debray, που είχε απελευθερωθεί μετά την ομηρία του (συμμετείχε με την αντάρτικη ομάδα του Guevara), προσπάθησε να την αποτρέψει. Αυτή όμως πείσμωσε κι έστησε ενέδρα, για να δολοφονήσει τον μισητό ναζιστή συμπατριώτη της. Όμως το σχέδιό της είχε προδοθεί. Είχαν προλάβει oι μυστικές υπηρεσίες της Βολιβίας να δράσουν.Οι δολοφονικές σφαίρες, σταμάτησαν τη ζωή της. Ήταν μόλις 36 χρονών. Από τότε, πέρασαν χρόνια δίσεκτα.
Η ιστορία της Monica Ertl ξεχάστηκε.Κανένας επίσημος φορέας, ούτε ο Κάστρο κι η Κούβα, μα ούτε κι οι άλλοι, οι δικοί μας και οι αλλοδαποί «κομουνιστές», δεν τολμάνε να πουν κάτι, γι'; αυτήν την «αριστοκρατική αριστερίστρια». Μόνο λίγοι φίλοι, της άφησαν και φέτος στον τάφο της, δυο γαρίφαλα κι ένα σημείωμα:«Αυτή η αγάπη σου, για τα επαναστατικά ιδανικά που πίστεψες. Aυτό το πάθος σου, για την κοινωνική δικαιοσύνη, που αγωνίστηκες. Αυτά τα δυο άνθη, για σένα και τον αγαπημένο σου Inti, είναι μονάκριβή μας Monica, το δικό μας και των καταφρονεμένων όλης της Γης, ταπεινό ευχαριστώ».Έτσι κλείνει ένας έρωτας. Που δεν τελείωσε σαν τα τετριμμένα σίριαλ. Που οι πρωταγωνιστές του, δεν φωτίζονται από λαμπιόνια και δόξες. Σκεπασμένοι, σιωπηλοί, λησμονημένοι, από το λιγοστό χορτάρι της λατινοαμερικάνικης γης. Εκεί, σ'; ένα ερημικό κοιμητήριο της Λα Παζ.
Μιχάλης Μιχελής
Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην Γερμανία το χρονικό-βιβλίο του δημοσιογράφου Juergens Schreiber: «Πέθανε σαν τον Che Guevara. Η ιστορία της Μonica Ertl».
Σημείωση: O Klaus Altmann Barbie, παραδόθηκε αργότερα (1983) στην Γαλλία και παραπέμφθηκε σε δίκη. Πέθανε το 1991 στην φυλακή, από λευχαιμία

απο:
http://www.raporto.gr/?p=827

Friday, May 22, 2009

Aπό την καρδιά της κερκίδας (44)




















Aπό την καρδιά της κερκίδας (44)
Λέγαμε την περασμένη εβδομάδα, για τα αμφίδρομα οφέλη που μπορεί να έχει ένας συναιτεριστικός ΟΦΗ,ένα μοντέλο λαικής βάσης που θα κάνει τον Όμιλο ,πραγματικά, κομματι της κοινωνίας μας.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι,είναι ολοφάνερο ότι για να μπορέσει μια ομάδα να σταθεί με αξιώσεις σε κάθε επίπεδο οφείλει να έχει μια βάση γηγενών ποδοσφαιριστών.
Ποδοσφαιριστών που θα προέρχονται από τις ακαδημίες,που θα έχουν ανδρωθεί μέσα στην ομάδα.Δεν είναι τυχαίο ότι οι ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ διαθέτουν μια 11αδα ποδοσφαιριστών που ξεπήδησαν από τα σπλάχνα τους.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά που άφησε? ο Ολλανδός στον ΟΦΗ.Η νοοτροπία της παραγωγής ποδοσφαιριστών .Οι ακαδημίες που υπάρχουν σε όλη την Κρήτη και μπορούν να γίνουν τροφοδότης για τις μεγαλύτερες ομάδες.Εφόσον δε ,οργανωθούν συντεταγμένα,υπό ένα γενικότερο πλάνο,τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια.
Δυστυχώς είναι πολλά τα ταλέντα που θα μπορούσαν να είχαν μεγάλη καριέρα,όμως για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν.Η έλλειψη παιδαγωγικής καθοδήγησης ισως είναι ο κυριότερος.Απλά,να αναφέρουμαι το ολλανδικό παράδειγμα,όπου οι ομάδες έχουν τα δικά τους σχολεία για τους αθλητές.
Εκτός από την παραγωγή ποδοσφαιριστών,είναι κοινο μυστικό ότι το σωστό scouting μπορεί να δώσει τεράστιες λύσεις.Όταν οι μεταγγραφές είναι στοχευμένες,τα παραδείγματα Ντιαρά,Κοτσιανικούλη,ακόμη και Γκόμεζ αν θέλετε, είναι χαρακτηριστικά,τότε μόνο κερδισμένη μπορεί να είναι μια ομάδα.
Ας περάσουμε στο οικονομικό κομμάτι,γιατι ο χώρος είναι περιορισμένος,κι αυτά είναι πράγματα απλά,που ποτέ δεν θα υπάρξουν στην παε ΟΦΗ του Βατσινά και των εργοδοτών του.
Είμαστε τυχεροί γιατι ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο,που μας προσφέρει πολλά.
Παράλληλα είμαστε πόλος έλξης πολυάριθμων επισκεπτών που επιλέγουν την Κρήτη,ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
Τουρισμός λοιπόν,και αγροτικά προιόντα θα έπρεπε να ήταν έννοιες στενά συνδεδεμένες με το κοινωνικό φαινόμενο που λέγεται ποδόσφαιρο.Το λάδι μας,παρ ολο που θεωρείτε από τους επιστήμονες το κορυφαίο στον κόσμο,μυστικό για μακροζωία και ευημερία,δεν έχει τύχει της ανάλογης προβολής ώστε να βρει την θέση που του αρμόζει στην παγκόσμια αγορά.Μέσω μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα εκπροσωπεί την Κρήτη στα ευρωπαικά σαλόνια,μπορεί ίσως το χρυσάφι της κρητικής γης αποκτήσει τιμή ανάλογη της αξίας του.
Αρκεί βέβαια να υπάρξουν οι σωστές πολιτικές ,σε θέματα τυποποίησης και ονομασίας προέλευσης.
Ο πολύπαθος τουρισμός,που μοιάζει τόσο με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.Άναρχα δομημένος,χωρίς μακροπρόθεσμο πλάνο,χώρος δράσης διάφορων ουρανοκατέβατων αλεξιπτωτιστών.
Κι όμως,η πολυθρύλητη επιμήκηνση της τουριστικής περιόδου μέσω του αθλητικού τουρισμού δεν είναι μύθος.Οι αναγνώστες της στήλης θα θυμούνται το παράδειγμα με την Ατλέτικο Μαδρίτης όπου η άφιξη Ισπανών επισκεπτών είχε δόσει πνοή σε τουριστικές επιχειρήσεις στα τεέη εκείνου του Νοέμβρη.
Κάποιο τουρνουά ευρωπαικών ομάδων,την περίοδο των Χριστουγέννων ίσως,θα αποτελούσε αφορμή για άφιξη επισκεπτών σε μια εποχή που σπανίζουν.
Η προετοιμασία ομάδων τους χειμερινούς μήνες στο μεσογειακό κλίμα της Κρήτης,αντι σ την Τουρκία που τώρα προτιμούν,επίσης.Και τόσα ακόμη….
Σε κοινωνικό επίπεδο.Κινήσεις εθελοντισμού,αιμοδοσίες,δενδροφυτεύσεις κλπ.Τόσα θα μπορούσαν να γίνουν όμως στον σκλαβωμένο ΟΦΗ,στον ΟΦΗ υπο την ομηρία της οικογένειας Βαρδινογιάννη και των εδώ τοποτηρητών της δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.
Ταυρομάχος

Wednesday, May 20, 2009

The Battle of Crete on May 1941










See also that link
http://myron4hersonissos.blogspot.com/2007/05/h-20-5-1941the-battle-of-crete-20-5.html

Friday, May 15, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (43)








object width="425" height="344">



Από την καρδιά της κερκίδας (43)
Ευτυχώς η άνοστη γεύση της καραμέλας της αναδιάρθρωσης απομακρύνθηκε γρήγορα.
Ήταν κάτι που από την αρχή,ενοχλούσε την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Oμίλου,αφού μοναδική τους έννοια δεν είναι άλλη από το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος,οι καθαρές επιτέλους λύσεις στην ΠΑΕ ΟΦΗ.
Έδειξαν ωριμότητα οι φίλοι της ομάδας,αποφεύγοντας την μπανανόφλουδα της αναδιάρθρωσης,αναγνώριζοντας τον αντικειμενικά δίκαιο υποβιβασμό του εκτρώματος που εμφανίστικε φέτος στους αγωνιστικούς χώρους,που καμμία άλλη σχέση δεν είχε με τον ΟΦΗ που ξέρουμε και θέλουμε να βλέπουμε, πέρα από τη φανέλα.
Άλλωστε οι Ομιλίτες έδειξαν από την αρχή της σεζόν ,χωρίς παρεκλίσεις στη στάση τους ,ότι μοναδικό μέλημα τους είναι η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος,η απελευθέρωση από τα δεσμά της οικογένειας Βαρδινογιάννη που κρατά εγκλωβισμένο τον Όμιλο ,στερώντας του ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν ήθελε ο κόσμος του ΟΦΗ την παραμονή στην σουπερλίγκα από το παραθυράκι.Δεν συνάδει με τις αρχές που θέλουν να διέπουν τον ΟΦΗ.Δεν θα ήταν έντιμο,απεναντίας θα ήταν ασπιρίνη για την βαριά αρρώστια που κατατρώει τον ΟΦΗ.Μια αρρώστια που δεν είναι όμως ανίατη,υπάρχει γιατρειά κι αυτή λέγεται απεγκλωβισμός από το ιδιοκτισιακό καθεστώς.
Έχει δείξει ο κόσμος ότι είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για να δει τον ΟΦΗ υγειή.
Κι αν ο κ.εισαγγελέας Ηρακλείου έχει εκνευριστεί από τον τίμιο αγώνα που δίνει ο λαός της ομάδας,διατάσσοντας να γίνονται συλλήψεις αφειδώς όταν οι εμπλεκόμενοι είναι οπαδοί του Όμιλου,καλό είναι να ψάξει για τους ηθικούς αυτουργούς ,που οδηγούν,αναγκάζουν ίσως ,νέα παιδιά κάποιες ελάχιστες φορές να έχουν παρεκλίνουσα συμπεριφορά.
Ας κοιτάξει πίσω από τις κουρτίνες να δει τον ηθικό αυτουργό , τον γνώριμο του Φ.Βατσινά,τον άνθρωπο που αναγκάζει ολόκληρες διμοιρίες της αστυνομίας να απασχολούνται σ την φύλαξη του ,τη στιγμή που η κοινωνία μας μαστίζεται από την εγκληματικότητα.
Ας αφουγκραστεί ο κ.εισαγγελέας τις χιλιάδες φωνές,ανώνυμων και επώνυμων Ομιλιτών που διαμαρτύρονται για το παράνομο καθεστώς της πολυιδιοκτησίας που ταλανίζει την παε ΟΦΗ.
Ας ψάξει σε αρχεία εφημερίδων,να διαβάσει τις δηλώσεις πολιτικών παραγόντων,του δημάρχου Ηρακλείου κ.Κουράκη,του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κ.Ορφανού που έχουν μιλίσει καθαρά για την ανάγκη καθαρών και σύννομων λύσεων στην παε ΟΦΗ.
Όταν μάλιστα πρόσφατη δημοσκόπηση εμφανίζει τους αποκαλούμενους 47 αλήτες,που καταδίδει ο Φ.Βατσινάς,να είναι στην πραγματικότητα 9/10 φίλαθλοι της ομάδας,τότε οφείλουν άπαντες ,εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να ακουλουθήσουν την λαική βούληση δίνοντας οριστικά και άμεσα λύση στο πρόβλημα του ΟΦΗ.
Όσον αφορά την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ,αρχίζουν σιγά-σιγά να δυναμώνουν οι φωνές για μοντέλο λαικής βάσης.Για ένα μοντέλο συναιτεριστικού ΟΦΗ ,στα πρότυπα άλλων επιχειρήσεων που ακμάζουν στην περιοχή μας.Ίσως αυτή είναι η καλύτερη λύση,τα παραδείγματα του Άρη και του ΠΑΟΚ έχουν δείξει τον δρόμο.Ίσως είναι μονόδρομος για να γίνει πραγματικά ο ΟΦΗ κομμάτι της κοινωνίας μας με πολλαπλά αμφίδρομα οφέλη.
Ταυρομάχος

Tuesday, May 12, 2009

ΟΦΗ: Μια ιστορία δίχως τέλος (?)

Ο ΟΦΗ της Κρήτης, ο ΟΦΗ της Ευρώπης, ο ΟΦΗ των κυπέλλων, ο ΟΦΗ που έτρεμε όλη η Ελλάδα, ο πρωταγωνιστής επί σειρά ετών, αποχαιρέτησε την σουπερ κλίκα (super league) μετά από 33 χρόνια συνεχής παρουσίας στα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Κι όμως, η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης βρισκόταν τώρα και 10 χρόνια στην εντατική, από την περίοδο του 2000 στα μπαράζ της ρόδου. Αντίδοτο υπήρχε, και δεν ήταν άλλο από την καθαρή πώληση της ομάδας από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες και όχι από διαχειριστές. Ακόμα και σήμερα που ο ΟΦΗ βολοδέρνει, τα πραγματικά αφεντικά-που κατά τ’άλλα είναι και «Κρητήκαροι»-κτυπούν κομπολόγια. Τα «νταλαβέρια» ανάμεσα στον ΟΦΗ και big brother(παναθηναϊκός), δείχνουν ταινία δίχως τέλος. Ο κόσμος του ΟΦΗ(?), ο μόνος που δε φταίει, τραβάει μόνος το κουπί. Κι αν πρέπει να του καταλογίσεις ευθύνη, είναι μονάχα σε αυτούς που τόσα χρόνια βολευόταν με την υπάρχουσα κατάσταση, την στιγμή που μερίδα οπαδών της θύρας 4 φώναζαν καυστικά συνθήματα κατά της «οικογένειας». Βέβαια, όσο χειροτέρευε η κατάσταση, οι καυστικοί αυτοί οπαδοί πλήθαιναν. Κι όμως το τελειωτικό χτύπημα ακόμα δεν ήρθε. Θα υπάρξουν και χειρότερες μέρες, βλέπεις στη κατηγορία της Β’ Εθνικής δε χωράνε ούτε μπάτζετ ούτε ποιότητα παιχτών. Είναι πρωτάθλημα λαμογιών και ρουφιανιών, και δεν μπορείς με ανθρώπους τύπου Βατσινά ή Ξημέρη να πάς μπροστά. Θές πραγματικό ιδιοκτήτη. Όσο δεν κόβεται ο γόρδιος δεσμός Ηράκλειο-Αθήνα, το μέλλον είναι αβέβαιο. Οι πραγματικοί φίλοι της ομάδας έτρεξαν, ίδρωσαν, κουράστηκαν. Ακόμα όμως και σήμερα, ελάχιστη μάζα ανθρώπων καταλογίζει την ευθύνη του υποβιβασμού σε αυτούς. Σε αυτούς που ήθελαν έναν ΟΦΗ μεγάλο, δυνατό και ανεξάρτητο. Έναν ΟΦΗ πρωταγωνιστή όπως τις παλιές καλές εποχές. Μετά από τόσα «βασανιστήρια» και εξευτελισμούς, η μεγαλύτερη μερίδα οπαδών δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Με το κεφάλι ψηλά και καθαρή συνείδηση, συνεχίζει ακάθεκτη το έργο του ξεμαγαρίσματος, με τους τοπικούς φορείς να είναι απλοί θεατές στο θέατρο του παραλόγου. Σε κάθε κάλεσμα για πολιτική παρέμβαση, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι κτλ, είναι παρόν. Είναι παρόν, αλλα το μονο που κανουν είναι το γραφικό
«παρίσταμαι και χαιρετίζω».Επί της ουσίας μηδέν.
Τι κι αν παραβιάζονται κατάφωρα οι νόμοι που οι ίδιοι ψηφίζουν,τι κι αν προκαλείτε το κοινό αίσθημα,τι κι αν ο κόσμος βράζει από την κοροιδία που βλέπει να διαδραματίζεται εις βάρος του?Οι κ.κ. φορείς προφανώς δεν μπορούν να τα βάλουν με τα μεγάλα τζάκια.Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναδιπλώθηκε ,βλέποντας ότι δεν έχει τη δύναμη να σπάσει το απόστημα.
Δυστυχώς το πολίτευμα μας νοσεί.Όταν οι νόμοι λειτουργούν κατά το δοκούν,όταν δεν υπάρχει ισονομία,όταν ο κόσμος στα γκάλοπς δηλώνει ότι η δικαιοσύνη στην χώρα είναι καθοδηγούμενη,τότε ο απλός κόσμος νιώθει ότι η Ελλάδα είναι ξανά στο γύψο.Το Ηράκλειο όμως ηταν ανέκαθεν γνωστό για τους δημοκρατικούς αγώνες των πολιτών του.Βράζει και τίνει να εκραγεί…

Μεσσαρίτης.

Friday, May 8, 2009

Aπό την καρδιά της κερκίδας (42)












Aπό την καρδιά της κερκίδας (42)
Μάιος…Ο μήνας των σεναρίων,των από μηχανής θεών, των θεωριών συνωμοσίας για τον ΟΦΗ.Τα ευτράπελα στην ιστορική ομάδα της Κρήτης φυσικά δεν γνωρίζουν μήνες και εποχές.Είναι διαχρονικά και διαπράττονται όλο τον χρόνο.
Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.Ήταν λίγο πριν την Πρωτομαγιά όταν οι πρόεδροι της παε και του ερασιτέχνη ΟΦΗ,ξεπέρασαν ξαφνικά τις διαφορές τους που επρόκειτο να λυθούν στα δικαστήρια ,για να συναντηθούν με αφορμή την επιστροφή στο Ναό.
Σαν μια ανώτερη δύναμη να τους ώθησε να προσπεράσουν τις κατηγορίες που εξαπολύοταν εκατέρωθεν .Ο Θεός όμως ως γνωστόν,έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί από το ποδόσφαιρο.Έτσι,οι συνειρμοί στον κόσμο του ΟΦΗ ήταν αναπόφευκτοι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.Ο «θείος»είχε τηλεφωνήσει με τα γνωστά αποτελέσματα.Τα σκυλιά δεμένα.
Να το αποκαλέσουμε φήμη,ψiθύρους,ή πληροφορία λίγη σημασία έχει.Ας το θέσουμε δια της μαιευτικής.
Είναι τυχαίο ότι μόλις το συμβούλιο του πολυμετοχικού τελείωσε , συναντήθηκαν Βατσινάς-Ξημέρης και μάλιστα συμφώνησαν σε όλα?
Στο ίδιο συμβούλιο ,μήπως συζητήθηκε το θέμα του ΟΦΗ?Θεωρείται ο ΟΦΗ βραχνάς για τους πολυμετοχικούς ,θεωρούν ότι αυτή η ιστορία κάνει κακό στα χρήματα που επένδυσαν ?
Ποιός ,γνωστός για την γαλαντομία του παράγοντας,κατηγόρησε τους μεγαλομετόχους για όσα έχουν επιφέρει στον ΟΦΗ?
Ποιό μέλος της οικογένειας των μεγαλομετόχων θεωρεί ότι έχει χρέος να μην αφήσει τον ΟΦΗ να υποστεί ακομη χειροτερα?
Έχουν μάθει πια οι φίλοι του ΟΦΗ να μαθαίνουν τα μελλούμενα ,παρακουλουθωντας το ρεπορτάζ του κεντρικού μαγαζιού.Έστω και αν καποιες φορές είναι υπο μορφή σεναρίου.
Στ ο μεταξύ,στο Ηράκλειο,ο πρόεδρος της παε προχωράει στο «σχεδιασμό»της επόμενης χρονιάς.Αφού «συμφώνησε «με τον ερασιτέχνη για το γήπεδο,συζητάει με τον προπονητή που μαζί ρίξανε την ομάδα στην Β εθνική, για ανανέωση της συνεργασίας του.Ίσως στις προθέσεις τους είναι να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
Αρκετοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές,είτε μιλώντας στα ΜΜΕ ,είτε σε προσωπικές τους συζητήσεις , επιτίθονται στον πρόεδρο ,μιλούν για υποτέλεια ,για παιδιά και αποπαίδια,για τα» έργα και ημέρες» του Φανούριου Βατσινά,ομολογόντας παρ όλα αυτά το δικό τους μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό και δηλώνοντας ότι θα ήθελαν να παραμείνουν σε ένα υγιή ΟΦΗ.
Σαν αλατοπίπερο , έρχεται να προστεθεί το φιλολογούμενο ενδιαφέρον του Ν.Μπανασάκη για την αγορά της παε από τον (very?)Φάνη Βατσινά.
Μα δεν του είπε ο φίλος του ότι για να «αγοράσεις»την παε ΟΦΗ δεν χρειάζεται να έρθεις στο Ηράκλειο,στην Αθήνα γίνονται αυτά.Ξέχασε ο κ.Μπανασάκης ότι δεν βρήκε και τόσο θερμό κλίμα στο Ηράκλειο ,όντας για ένα αγώνα γενικός αρχηγός ?
Για πολλοστή φορά θα πούμε ότι ήρθε η ώρα για καθαρές λύσεις στον ΟΦΗ.
Αν θεωρεί ο Νίκος Βαρδινογιάννης ότι έχει κάποιο χρέος ,να ξέρει ότι ο πήχης γι αυτόν είναι πολύ ψηλά.Δεν αρκούν οι 2 αγαπημένοι στον κοσμο αρχηγοί σε διάκριτούς ρόλους για να γιατρευτούν οι πληγές που προξένησε η οικογένεια του τα τελευταία 10 χρόνια.
Πρέπει τα πάντα να είναι πεντακάθαρακαι να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον του ΟΦΗ.Ο Απόστολος όπου να ναι θα αρχίσει να σκάβει…
Ταυρόμαχος

Sunday, May 3, 2009

Τηλεμαχος Μπουτζουκας συνεχεια...

Δυο φορές βγήκα στα κανάλια για να δείξω και να αποδείξω στοιχεία που αφορά το Ε.Σ.Υ και ΙΚΑ, αλλά και της δυο φορές ήθελαν οι δημοσιογράφοι να αναδείξουν το προσωπικό μου θέμα με τον υποδιευθυντή του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ του ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης πράγμα που δεν ήθελα ούτε θέλω.
Ας τα ξαναγράψω λοιπόν στο δίχτυο για να πάψει το θέμα το προσωπικό μου .
Είδα μια από ένα νοσοκομείο με μια φωτογραφία εδώ που βάζουνε τα ιολογικά δείγματα των ασθενών, και από κάτω ένα κείμενο έναν σαλίγκαρο να γράφει για μοντάζ και προπαγάνδα .
Θα σας εξηγήσω πρώτα το προσωπικό θέμα τελευταία φορά στης 4 Απριλίου πήγα στο ΙΚΑ Ηρακλείου να πάρω ραντεβού για καρδιολόγο, διαιτολόγο αλλά και να ενημερωθώ για την μικρή μου κόρη που την παρακολουθούσε μια ορδοδοντικος που υπήρχε στο Ηράκλειο, η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν υπάρχουνε ραντεβού στην α ρχή θύμωσα με της κοπέλες που ήταν στους υπολογιστές εγώ αλλά και οι άλλοι ασθενείς,αλλά αμέσως σκέφτηκα ότι αυτές οι κύριες δουλεύουνε με προγράμματα στειτζ ή με συμβάσεις από ιδιωτικές εταιρίες. Ετσι αποφάσισα να κάνω τα παράπονα μου ΠΟΥ; Στον διευθυντή, η μάλλον διευθύντρια, για κακή μου τύχη έλειπε για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα ετσι αναγκάστηκα να περιμένω τον Α/υποδιευθυντή που ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Τερζάκης και εκτελούσε χρέη διευθυντή που ούτε τον είχα ξαναδεί ποτέ στην ζωή μου, περιμένοντας τον κύριο αυτόν με ερωτούνε δυο κυρίες (μάλλον προϊσταμένες ) τι θέλω, τους λέω τον λόγο που βρίσκομαι στο κατάστημα του ΙΚΑ για τους λόγους ότι μιλά συνέχεια το 184 και ήλθα να πάρω ραντεβού 7 25 ώστε να προλάβω όταν ανοίγουνε οι υπολογιστές να είμαι Δ.Λ ΤΥΧΕΡΟΣ .
Και ότι μου εξήγησαν οι κοπέλες που χειρίζονται τους υπολογιστές ότι ήμουν 7 στην σειρά γιατί κάποιοι άλλοι ήταν από της 6 30 εκεί να αναμένουν και αυτοί να ανοίξει το σύστημα ώστε να πάρουν ραντεβού, έτσι όταν ήλθε η σειρά μου τα ραντεβού είχανε εξαντληθεί για την διαβητολογο και καρδιολόγο, δεν είπα τίποτα και λέω θα έλθω αύριο πιο πρωί και εγώ, δηλαδή ήμουνα έτοιμος και εγώ να βάλω την ουρά μου στα σκέλια και να φύγω όπως και πολλοί άλλοι ασφαλισμένοι είπα όμως ας πάρω το ραντεβού του ορδοδοντικου και όταν πήρα την απαντήση ότι αυτή η κύρια ιατρός συνταξιοδοτήθηκε αλλά δεν έφεραν αντικαταστάτη της, είπα εδώ κάτι δεν πάει καλά και όταν ρώτησα πόσοι διαβητολογοι υπάρχουνε μου είπανε μια,η κυρία Μανδαλακη σε όλο το νομό Ηρακλείου, και αυτός ήταν ο λόγος ώστε να ανέβω στην διοίκηση να παραπονεθώ (πριν συνεχίσω θα ήθελα να σας επισημάνω ότι έχω κάνει δυο φορές επέμβαση ανοιχτής καρδιάς σε ιδιωτικά κέντρα το 2002 και 2004 είμαι και διαβητικός σε ινσουλίνη αλλά και σε κρυσταλλική ινσουλίνη έτσι πρέπει να με παρακολουθεί στενά ιδικός ιατρός, εκτός από αυτά προσέχω δυο γεροντάκια στον έναν κάνω τρεις περιτοναϊκές αιμοκαθάρσεις με το χέρι είναι παραπληγικός, ακρωτηριασμένος στα κάτω άκρα με ηπατίτιδα c, διαβητικός, καρδιοπαθής χειρουργημένος στο παρελθόν βαλβιδοπαθης, προσέχω και μια γιαγιά που έχει μια παροχέτευση στην χολή οξεία χολοκυστίτιδα, αυτοί οι άνθρωποι είναι κλινήρεις αν δεν τους παρέχω εγώ και η οικογένεια μου τροφή, φάρμακα, νοσηλευτική φροντίδα θα είχανε πεθάνει και μην βιαστεί κανείς να πει ότι το κάνω για χρήματα γιατί θα είναι βλάκας. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ, μπορείτε να πάρετε τα στοιχεία που γράφω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου από τον καθηγητή κ. Δαφνή, τον υποδιευθυντή κ. Περάκη, και για την γιαγιά τον καθηγητή χειρουργικής κ. Ρωμανό. Όσο για μένα το θεωρώ ΙΕΡΑ υποχρέωση μου γιατί οι γονείς μου ούτε κινητά και ακίνητα έχουνε για να μην πει κανείς για λαλακίες κληρονομιές Κ.Τ.Λ. ,αλλά και γονείς μου να μην ήταν εγώ πόνεσα, πονώ και συμπονώ τον κάθε συνάνθρωπο μου και ό,τι μπορώ το κάνω με της μικρές δυνάμεις μου.)
Μπαίνει λοιπόν ο κύριος υποδιευθυντής δεν ερωτά εμένα τι θέλω αλλά την προϊστάμενη που είναι και παπαδοπαίδι όπως έμαθα και είναι το μάτι του, και το αυτί του –τι θέλει αυτός εδώ;- αρχίζω εγώ να του λέω για τα παραπάνω προβλήματα μου, και γιατί σε έναν νομό Ηρακλείου υπάρχει ένας διαβητολος ή μάλλον μια, ότι δεν υπάρχει καν ορθοδοντικός στην Κρήτη, ότι δεν υπάρχει καρδιολογικό ραντεβού Κ.Τ.Λ δεν μου απαντά εμένα αλλά στο παπαδοπαίδι, γυρνά και της λέει πες του να πάει στα ραντεβού τι θέλει εδώ;
Του απαντώ εγώ σε αυτόν μα κ. υποδιευθυντά από τα ραντεβού έρχομαι δεν υπάρχουνε ραντεβού γιατί δεν υπάρχουνε ιατροί και αντιμετωπίζω μια πολύ σοβαρή κατάσταση σας παρακαλώ κάντε κάτι! –και τι θέλει να σου κάνω εγώ πήγαινε και άσε μας πρωί πρωί και δεν έχομε πιει καφέ ακόμα, μα κ υποδιευθηντά, γυρίζει αυτό το γουρούνι και μου λέει ΠΕΡΑΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ.
Εγώ κύριοι δεν πέρασα πρώτον δεν είναι γραφείο του αλλά γραφείο ΜΑΣ, λέω από μέσα μου Τηλέμαχε αυτός σε έχει χεσμένο και αν συνεχίσεις να του μιλάς θα χαλάς το σάλιο είσαι και άρρωστος και δεν θα αντέξεις πολύ την μάχη, λοιπόν άρπαξε τον και βάρα τον μπας και καταλάβει τι του λες του λαλακα, έτσι τον άρπαξα με το αριστερό μου χέρι από την καδένα του την χρυσή που ήταν και χοντρή ανάθεμα την και με το δεξιό έπεσαν κάτι ψιλές αλλά έλεγα από μέσα μου γρήγορα γιατί δεν θα αντέξεις πολύ αλλά δώσε τους τις ώστε να σε θυμάται.
ΕΕ ΝΑΙ τους της έριξα, αλλά έπεσα κρατώντας του την καδένα όλοι είχανε πέσει και τον τραβούσανε , και αυτός πνιγότανε και μου δάγκωνε το δεξί χέρι ώστε να τον αφήσω ,δεν τον άφηνα όμως και τα είδε μπαστούνια ο μάγκας, τα δόντια του είναι χαραγμένα ακόμα στο χέρι μου δεν κράτησε πάνω από τρία λεπτά η ιστορία, όταν μας χωρίσανε πιάνει την τσάντα μου που είχε πέσει στην συμπλοκή την ανοίγει και παίρνει τα βιβλιάρια ασθένειας και τα δίνει στο παπαδοπαίδι την προϊστάμενη του και λέει ότι μου τα κατασχέτει. Του λέω δώσε μου τα βιβλιάρια γιατί είναι δημόσια έγραφα και μου άπαντα ότι σαν διευθυντής είχε το δικαίωμα να μου τα πάρει ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ (υπάρχει τέτοιος νόμος κύριοι του ΙΚΑ αν δεν το διατάξει εισαγγελέας; για απάτη ή για κακή χρήση; και πάλι με εντολή εισαγγελέα, αυτός έγινε και εισαγγελέας) ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Δεν σταματά εκεί αλλά γυρνά και λέει κρατάτε τον εδώ να φέρω την αστυνομία να δει Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ---(ναι κύριε Τερζάκη να την φέρετε να πάει στο διάολο το κωλόπαιδο πρωί πρωί λέει και η προϊστάμενη το παπαδοπαίδι.)
Αυτό το ΕΓΩ μου άναψε το κόκκινο του εγκεφάλου μου του λέω δεν φεύγω ΡΕ και θα περιμένω στον λόγο, έφυγε και σε δέκα λεπτά ήλθε με τους αστυνομικούς και γυρνά μπροστά μου διατάζοντας και τους λέει σύλλαβε τον. Εεπ του λέω έγινες και εισαγγελέας; Εδώ θα πω ότι έπεσα σε αστυνομικούς που έκαναν σωστά την δουλειά τους, άκουσαν τα παραπάνω και όταν του ζητήσανε να φέρει τον νόμο που μπορεί ένα υποδιευθυντής να ανοίγει τσάντες παίρνει και να βιβλιάρια ασφαλισμένου τα μάσαγε ότι το κάνουν καμιά φορά στους ασφαλισμένους για να κόβουν τον τσαμπουκά. ΑΚΟΥΤΕ;; Ζητούνε οι αστυνομικοί τα βιβλιάρια και τα φέρνει το παπαδοπαίδι, ρωτούνε οι αστυνομικοί αν θέλει να μου κάνει μήνυση αυτός τα κοιτάζει, ειδικά το δικό μου βιβλιάριο και όταν βλέπει το περιεχόμενο γυρνά μπροστά στους αστυνομικούς και μου τα πέτα και μου λέει άντε ρε ανάπηρε σου την χαρίζω μα σε ένα χρόνο λήγει η σύνταξη σου και θα τα πούμε. Εκεί του λέω θα σε πετάξω από τρίτο όροφο μαζί με την καρέκλα ρε σαλίγκαρε, με ερωτούνε και εμένα αν θέλω να του υποβάλω μήνυση και λέω όχι, εγώ μέχρι να τελειώσουνε τα δικαστήρια μπορεί να έχω φύγει από την ζωή, αλλά θα τον δικάσω εγώ. Και του λέω ότι κάθε μήνα κάνω εξέταση για την ηπατίτιδα λόγω του πατέρα μου που κάνω αιμοκαθάρσεις χρησιμοποιώ βελόνες και του παίρνω ζάχαρα και ελέγχομαι γιατί έχω παιδιά, γιατί έλεγες ότι δεν με δάγκωσες. Αν έχεις παιδιά πήγαινε να ψαχτείς και εσύ , μερσί τώρα δεν έχω τίποτα αλλά δεν ξέρεις τι γίνετε αυτά μπροστά στην αστυνομία που κάλεσε αυτός για να με τρομάξει .
Έτσι πήρε δημοσιότητα το θέμα, τον έπαψε η κύρια Πετραλια και διάταξε και Ε.Δ.Ε, για τα μάτια του κόσμου; Μόλις το έμαθε ο κ. Τερζάκης πήγε και μου έκανε μήνυση ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ, έγινε η Ε.Δ.Ε , μέσα σε ένα μήνα τον επανέφεραν στην ίδια θέση, ούτε έμαθα τι και πώς. Αλλά και αν μείνετε στην και κυβέρνηση κύριοι να τον κάνετε και διευθυντή, αυτά τα ωραία γίνονται στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
Ώσπου μια μέρα αρρώστησε η μεγάλη μου κόρη μετά από τρία χρόνια εργασίας χωρίς να έχει γράψει όχι άδεια αλλά ούτε φάρμακο στο βιβλιάριο της και πάει στον ιατρό του ΙΚΑ, της δίνει μερικές μέρες άδεια όχι πάνω από τέσσερις πέντε μέρες, της λένε να πας να σου βάλει μια σφραγίδα ο διευθυντής και πέφτει επάνω του, κοιτάζει το έγγραφο και βλέπει το επίθετο και της λέει έλα μετά από 20 μέρες να σε περάσομε από επιτροπή (ο νόμος λέει ότι όταν ο ασφαλισμένος παίρνει πρώτη φορά άδεια ασθένειας και ειδικά στα τρία χρόνια από γιατρό του ΙΚΑ η άδεια δίνετε αμέσως, ΜΠΑΟΥΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ). Ημουν κάτω και περίμενα, κατεβαίνει το παιδί μου και μου λέει μπαμπά δεν μου την έδωσαν και όταν την ρώτησα γιατί μου ανέφερε τι έγινε, ανεβαίνω επάνω και πιο βλέπω μπροστά μου; τον ΑΛΗΤΑΡΑ ΑΥΤΟΝ της λέω αυτός δεν σου υπογράφει; ναι μου λέει , βγήκα από τα ρούχα μου έξω από το γραφείο του είχε μια ταμπέλα μεγάλη μεγάλη με πεξι κλας, την έσπασα και αν δεν ήταν το παιδί μου να φωνάζει θα του έκοβα το λαιμό. Μαζευτήκανε ιατροί νοσηλευτές και αν δεν ήταν ο Ιατρός καρδιολόγος κ. Φανουράκης να με πιάσει θα του έκοβα τον λαιμό, πως μπήκε μετά η σφραγίδα μετά από το χέσιμο που του έκαναν οι ίδιοι οι ιατροί και νοσηλευτές και ότι αυτό ήταν παράνομο. Φαντάζεστε να με εξετασει αυτός σε επιτροπή συντάξεων;
Και τι γύριζε και έλεγε ο αλήτης ότι του πήγε το παιδί χαρτί από ιδιώτη ιατρό και του ζητούσε χάρη;;
Ακόμα είναι στο ΙΚΑ και το παίζει Γαμπρός, ακόμα ταλαιπωρεί τον κόσμο, αλλά δεν φταίει αυτός αλλά αυτοί που τον τοποθετήσανε εκεί ένα μεγαλομέτοχο ιδιωτικού μαιευτηρίου έμαθα ότι είναι και ίδιος μαιευτήρας, αλλά ας ελέχθη αυτός ο κύριος τι σφραγίζει; σε ποίους τα σφραγίζει; Και για να μάθετε μερικοί η κόρη μου είναι παντρεμένη με Έλληνα επαγγελματία ποδοσφαιριστή και διεθνή μάλιστα, και όταν το έμαθε ήθελε να τον σουτάρει πέναλτι, αλλά αν θέλαμε ρουσφετακι θα τον έπαιρνα να γυρίζαμε τα κομματικά ή βουλευτικά γραφεία και θα έκανα τις δουλειές μου μουλωχτά και όσοι με ξέρουν στο Ηράκλειο το ξέρουνε πολύ καλά αυτό αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ευτυχώςπΕγώ Περιμένω να δικαστώ για τα παραπάνω, δεν φοβάμαι και πιστεύω να πέσω σε κανένα δικαστή με μπαλάκια. Αυτό όσο αφορά το προσωπικό μου θέμα..
Τώρα η ουσία. Ιατροί δεν ήλθαν στο Ηράκλειο τα ίδια και χειρότερα είναι, ραντεβού για να βρεις το λιγότερο είναι σαράντα μέρες, έφτιαξαν όμως ένα ωραίο κτίριο και στεγάσανε το ΙΚΑ αλλά αν θα δείτε τι πλιάτσικο άρχισε να γίνεται εκεί θα σας πω παργκιν δεν υπάρχει για τους ασφαλισμένους, ο ασφαλισμένος πρέπει να πληρώνει παρκγιν σε ιδιώτες έξω από το κτίριο, ο δρόμος είναι στενός και κατηφορικός όταν βρέχει γίνεται χείμαρρος, δεν βάζει ούτε κανονικό λεωφορείο, ένα μίνι μπας κάνει αυτή την δουλειά για τέτοια υποδομή, μιλάμε αντί να κάνουν σταθμό των λεωφορείων ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι για να πας και να έλθεις θέλεις 1.30 ευρω να πας και 1.30 ευρω να φύγεις για το κυκλοφοριακό που λένε ότι θα το λύσουν, τώρα όμως θέλεις δυο ώρες να πας και να έλθεις, και το ωραίο είναι ότι υπάρχει και ένα υποκατάστημα του ΙΚΑ ακόμα στην περιοχή του αγίου Μηνά στο κέντρο Ηρακλείου -γιατί το αφήσανε αυτό εκεί και μπερδεύεται ο κόσμος. Ας ερωτηθούνε οι υπεύθυνοι, ξαναγράφω το κτήριο εσωτερικά είναι παρά πολύ καλό, αλλά τι να το κάνεις ένα καράβι πολυτελείας χωρίς πλήρωμα και μηχανές;
Για τα νοσοκομεία μας εδώ στο Ηράκλειο είναι σε άθλια κατάσταση, μια ΚΡΗΤΗ δεν έχει καρδιοχειρουργική ξέρετε πόσα χρόνια παλεύει ένας καθηγητής ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΔΑΣ ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΕΙ; 20—25 ΧΡΟΝΙΑ και όλο κάπου σκαλώνει το πράμα, έτσι πάνε όλοι στον ιδιωτικό τομέα και καλά να έχει χιλιάδες ευρω αν δεν έχεις;
Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουνε τα βασικά, γάντια σύριγγες, νυστέρια, γάζες, οροί, τα σεντόνια και η μαξιλαροθήκες είναι είδος πολυτελείας, όσο για στρώματα κατάκλισης αυτό πρέπει να το αγοράσεις αν έχεις χρήματα αλλιώς ο ασθενής θα πεθάνει από κατάκλιση, στους διαδρόμους τα ράντζα είναι γεμάτα, το νοσηλευτικό προσωπικό ένας νοσοκόμος-α για ΕΞΗΝΤΑ ΒΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ οι Ιατροί λίγοι και τους βλέπεις να τρέχουνε λες και παίζουνε σε πολεμική ταινία ,για κρεβάτι εντατικής εδώ πρέπει να παίξεις ΛΟΤΤΟ καλύτερα, αυτό το σύστημα υγείας σας παρέδωσε ο συχωρεμένος ο Γεννηματάς;
Και έχουνε το θράσος να βγαίνουν στα παράθυρα και να λένε για κράτος πρόνοιας όταν αποκλειστικές νοσοκόμες με μαύρη εργασία έχουνε γίνει κάτι τελείως άσχετες αλλοδαπές. Είναι γεμάτα τα νοσοκομεία, βενιζέλιο και το πανεπιστημιακό, από αυτές. Και ερωτώ δεν υπάρχει ένας επόπτης εργασίας να πάει δει;
Το ΙΚΑ που χάνει χρήματα από την μαύρη εργασία; Ενας ο νομίατρος να δει αυτούς τους ανθρώπους αν έχουνε βιβλιάριο υγείας; και αν όχι γιατί; να μην ξέρομε αν έχουν κάποια ασθένεια, σε αυτούς τους ανθρώπους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας τα αδέλφια μας τους γονείς μας, γιατί δυστυχώς δεν επαρκεί το νοσηλευτικό προσωπικό να αλλάζει ορούς, όχι να τους κάνει μπάνιο να τους δίνει την πάπια, να δίνει φαγητό σε άτομα υπέρ γήρας. Στην Ε.Ε αφήνεις τον άνθρωπο σου στο νοσοκομείο και σου λένε έλα για ενημέρωση 4-5, εδώ ΤΙ ΑΦΡΙΚΗ; Και καλά θα κάνετε όταν ένας πολίτης ζητά να νόμιμα, τα αυτονόητα βρε αδελφέ, στα παράθυρα της TV να μην βγαίνουν οι πολιτικάντηδες να μας ζητούνε να τους ζυγιάζομε συνέχεια τι έκανε το ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΙ Η ΚΑΚΗ Ν.Δ. Κατάντησε βαρετό το καταλάβατε κ. πολιτικοί, και κ. μεγάλοδημοσιογράφοι. ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΠΑΡΟΜΕ ΚΥΡΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΕΤΡΑΛΙΑ; ΗΗΗΗ.
Τελικά όλα τα σκατά της Ε.Ε θα τρώμε μόνο εδώ εμείς εδώ σε όλους τους τομείς και ό,τι πει ο επίτροπος της Ε.Ε. Θέλετε να τα απαξιώσετε και τα νοσοκομεία ώστε να πουλήσετε στους ιδιώτες σε τιμή ευκαιρίας; Αυτό είναι το σχέδιο σας κύριοι;
Αυτό το σύστημα θα το παλέψουμε εμείς σαν πολίτες, μαζί με γιατρούς, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό.


από http://www.me.gr/radar/view/Esy-eisai-sto-ESY*45092


Παλιο αλλα διαχρονικο,δυστυχως...

Friday, May 1, 2009

Από την καρδιά της κερκιδας (41)













Από την καρδιά της κερκιδας (41)
Μόλις πριν μια εβδομάδα γράφαμε :« Περίεργο, ο πρόεδρος τέσσερα χρόνια δεν μας έχει συνηθίσει να σκέπτεται. Μα, κάτι θυμίζει η «επιστροφή στο σπίτι». Βέβαια, άλλη μια ομάδα δεν έκανε το ίδιο στο παρελθόν; Μήπως ήταν το «μεγάλο μαγαζί»που λέγαμε; Από το ΟΑΚΑ στη Λεωφόρο και από κει πάλι στο ΟΑΚΑ. Είναι μόνο θέμα γηπέδου
Ξαναζεσταμένες πρακτικές ακολουθούν μονάχα για αποπροσανατολισμό του κόσμου.
Ξαναζεσταμένες πλην αποδοτικές αφού στο παρελθόν πέτυχαν. Δεν κοιμάται ο κόσμος πια όμως. Τον τάραξε ο χτύπος από την πτώση του ΟΦΗ… Τα ψέματα και η κοροϊδία τελείωσαν. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα που αφορά το παρόν και το μέλλον του ΟΦΗ.

Το μεγάλο βήμα
Φυσικά πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στο Γεντί Κουλέ. Όμως αυτό είναι το μικρότερο βήμα που πρέπει να γίνει. Για να μπορέσει όμως ο Όμιλος να γίνει ακόμη μεγαλύτερος κι από αυτό που ήταν χρειάζεται πρώτα ένα μεγάλο βήμα. Τον απεγκλωβισμό του από την ομηρία του ιδιοκτησιακού. Είναι κάτι που αξιώνει ο κόσμος. Επειδή λοιπόν οι ομάδες γίνονται μεγάλες πρωτίστως από τον κόσμο τους, δεν νοείται άλλο να αγνοείται η δύναμη του ΟΦΗ. Αν λοιπόν νομίζουν οι πρόεδροι της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ΟΦΗ ότι επιστρέφοντας η ομάδα στο Γεντί Κουλέ, θα πετύχουν τον αποπροσανατολισμό του κόσμου από το διαχρονικά μείζον πρόβλημα, είναι γελασμένοι. Οι άμεσες αντιδράσεις εξάλλου στα ΜΜΕ και στα ομιλίτικα στέκια, αυτό φανέρωσαν. Δεν αρκεί μόνο η επιστροφή στο σπίτι για τον ΟΦΗ, ώστε να κερδίσει την χαμένη αίγλη. Χρειάζεται καθαρές λύσεις, μακριά από κάθε τι, πρόσωπο ή κατάσταση, που έχει σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο συρρικνώνει τον ΟΦΗ τόσα χρόνια.

Γρήγορα ξέχασαν
Μέχρι να έρθει, όμως, η πολυπόθητη για τον κόσμο κάθαρση στον ΟΦΗ, θα παρακολουθούμε τους προέδρους να ξεχνούν τις μηνύσεις που αντάλλαξαν την Μεγαλοβδομάδα, να ξεχνούν τις ευθύνες που και οι δύο έχουν για την κατάντια της ιστορικότερης επαρχιακής ομάδας στην Ελλάδα και να λειτουργούν σαν συνεργάτες.
Ξέχασε μήπως ο κ. Ξημέρης, όσα υπόσχονταν και τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποιούσε για τον πρόεδρο της ΠΑΕ στην συνάντηση που είχε με τους συνδέσμους την Μ.Τετάρτη; Θυμάται ποιά ήταν η λαϊκή απαίτηση σε αυτήν την συνάντηση; Ο Φ. Βατσινάς, δεν καταλαβαίνει ότι κάθε μέρα που περνάει με αυτόν να «ηγείται»στην ΠΑΕ ΟΦΗ είναι επιζήμια για τον Όμιλο; Με ποια λογική θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία με ένα προπονητή που κρίνετε επιεικώς αποτυχημένος;


Έφτασε η ώρα
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Όσα συνέβησαν πέριξ του Γεντί Κουλέ όταν συναντήθηκαν Βατσινάς και Ξημέρης, όπου ακόμη και ηλικιωμένοι ι έσπευσαν να αποδοκιμάσουν και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στον Όμιλο, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο Βατσινάς πάντως κατάφερε να αποδράσει σαν άλλος Παλαιοκώστας, αφήνοντας τους οπαδούς στα κρύα του λουτρού. Δεν έχει τόσο σημασία, όμως, αφού πια ο κόσμος έχει συνηθίσει στα κρύα ντουζ και είναι αποφασισμένος για δυναμικές κινητοποιήσεις. Να βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι οι υπευθυνο-ανεύθυνοι ότι έφτασε η ώρα να σπάσουν οι αλυσίδες της ομηρίας του ΟΦΗ. Μπαλώματα, μεσοβέζικες λύσεις και ψέματα δεν χωρούν μπλιο.

Ταυρομάχος

O πεθερος του Μονιακη



Ο παμεγιστος Τηλεμαχος Μπουτζουκας εκτος απο Κρητικαρος και καλος Ομιλιτης ειναι πεθερος του Μονιακη.Ενας τιμιος ανθρωπος,που προσπαθει να τα φερει βολτα μακρια απο λαμογιες,λαδωματα και παγαποντιες.Παλιος ποδοσφαιριστης μεταξυ αλλων,εχει αγωνισθει στον Αθηναικο.Μαλιστα ηταν στελεχος της ομαδας που αντιμετωπισε πριν απο 20 και βαλε χρονια την Μαντσεστερ Γιουναιτεντ στα πλαισια του κυπελου κυπελουχων.Παρ ολα αυτα δεν καταφερε να αγωνισθει στην αγαπημενη του ομαδα,τον ΟΦΗ.Φαινετε οτι το ακεραιο του χαρακτηρα του ισως να χαλουσε καποιο απο τα βρωμικα παιχνιδια των ιδιοκτητων.
Ετσι ειναι οι καλοι Ομιλιτες,αυτοι που νιωθουν τι παει να πει ειμαι Κρητικος.
Οχι μονο λογω γεωγραφικων κριτιριων,αλλα κυριως λογω της ντομπροσυνης,της μπεσας και της αγαπης προς καθε τι που εκφραζει την Κρητη.
Μπροσταρης στους αγωνες του Ομιλιτικου κοσμου πρεπει να μπει ο Τηλεμαχος και να πραξει αναλογως με οσα εσουρε στον διευθυντη του ΙΚΑ Ηρακλειου πριν 1,5 χρονο περιπου και στους καρεκλοκενταυρους του ΟΦΗ,Ξημερη και Βατσινα,που νομιζουν οτι ο ΟΦΗ ειναι το τσιφλικι τους...