Saturday, August 30, 2008

Η στρέβλωση της μπάλας ,του Αλ.Σπυροπουλου

απο enet.gr

Μ' αρέσει που (ώς και έξι μήνες πίσω) μας πείραζαν οι -περίπου καθιερωμένοι την τελευταία πενταετία σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο UEFA, αποκλεισμοί...τον Φεβρουάριο. Ηταν, με τα κριτήρια, νωρίς. Κι ας ήταν από Γάλλους, Ισπανούς, Αγγλους. Τώρα, τους αποκλεισμούς τούς έχουμε από τον Αύγουστο! Οχι από Γερμανούς, ούτε από Ιταλούς. Από Κροάτες. Κι από Κύπριους, που μάλιστα μας καθαρίζουν μπαμ-μπαμ. Από τις πρώτες αναμετρήσεις. Είχαμε τα χύμα, δηλαδή, ήρθαν και τα τσουβαλάτα. Προφανώς, δεν θέλει φιλοσοφία, το κάνουμε (το παιχνίδι) λάθος.Χθες, στην κλήρωση του UEFA, πήγαμε με μία ομάδα. Οχι μία ομάδα που προκρίθηκε να είναι εκεί. Μία, απλώς, αποκλεισμένη από την... άλλη διοργάνωση. Ο,τι αφήνεις σ' αφήνει. Είναι κανόνας. Θα μπορούσε να ισχύει για την ΑΕΚ, που πράγματι το κομμάτι Ευρώπη, όχι μόνον ως ποδοσφαιρική ομάδα αλλά ως οργανισμός γενικώς, είναι πεδίο ενασχόλησης και ενδιαφέροντος που το έχει εγκαταλείψει. Την εγκατέλειψε, νομοτελειακά, και αυτό. Ισχύει, όμως, και στην ευρύτερη εικόνα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει «εγκαταλείψει» το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα είναι ότι «δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο». Δεν υπάρχει, όχι απέναντι στους ισχυρούς αυτού του κόσμου. Δεν πιάνει μία, απέναντι και στους φτωχούς συγγενείς αυτού του κόσμου. Η εικόνα της Σταντάρ Λιέγης την Τετάρτη στο Ανφιλντ, μιας ομάδας που με τις δικές μας φαντασιώσεις είναι «του χεριού μας» αλλά στην πραγματικότητα δεν τη φτάνουμε ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι, δίνει το μέτρο. Παιδιά καλά προπονημένα, καλά καθοδηγούμενα, ακομπλεξάριστα, σε ηλικίες... ιλιγγιωδώς μικρές, σε προδιαγραφές ανταγωνιστικές. Εάν «νιώθεις» το ποδόσφαιρο, τέτοιες (μικρές) ομάδες τις «ερωτεύεσαι». Είναι καθρέφτες δουλειάς στον ορθό δρόμο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα υπερτιμημένο πράγμα, που δεν του αντιστοιχεί η τόση ενασχόληση με αυτό. Ενα φο πράγμα που, τόση στρέβλωση που έχει υποστεί, ελάχιστη σχέση διατηρεί με το αυθεντικό. Το... κανονικό ποδόσφαιρο. Δύο Γερμανοί διαιτητές που δεν καταλαβαίνουν από τα παιχνίδια της ισχύος κι από τζάμπα μάγκες, ένας την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη» κι ένας την Πέμπτη στη Λευκωσία, ήρθαν στη ζωή μας και μας έβγαλαν, τους αλλιώς μαθημένους, απ' τα ρούχα μας!Στην πραγματικότητα, το μόνο που έπραξαν είναι ότι έβαλαν (εν όψει και του πρωταθλήματος που αρχίζει απόψε) το, ρητορικό μεν διδακτικό δε, ερώτημα: Με 30 τέτοιες διαιτησίες στους 30 αγώνες τους, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός με πόσους βαθμούς... λιγότερους, από αυτούς που θα πάρουν και φέτος, τερματίζουν;


----------------------------------------------------------------------------------
Eγω τι να προσθεσεσω παραπανω?Τα ειπε ολα ο εγκριτος δημοσιογραφος.Δεν υπαρχει ουσιαστικα ελληνικο ποδοσφαιρο,δεν υπαρχουν υποδομες,το ολο οικοδομημα ειναι χτισμενο σε σαθρα θεμελια,με μοναδικο λογο υπαρξης το πουλ μουρ των φραγκατων,το ξεπλυμα χρηματος και την αφαιμαξη του λαου μεσω του στοιχηματος και αλλων τινων...Οσο για ανταγωνισμο και ευγενη αμυλα...χο χο,που λεει και ο Σωκρατης...

Sunday, August 17, 2008

X.Τσακμακης,καλα την ειπε του "γαλαζοαιματου"χαραμοφαη...


Ζωντανή μασκότ της ελληνικής αποστολής, ο 7ος στον ολυμπιακό τελικό του κανόε-καγιάκ Χρήστος Τσακμάκης, ένα τρελόπαιδο 21 ετών με μαλλί λοφίο, έγινε ίνδαλμα του κτιρίου όταν σταμάτησε τον γιο του Γλίξμπουργκ και του απηύθυνε την αθάνατη φράση: «Ψιτ, πού 'σαι, παιδί, βγάλε μας σε παρακαλώ μια φωτογραφία...»

Saturday, August 2, 2008

It is Sumerrtime!!!!vol.2 Rackets...














Summer in the beach is something totally connected with Crete and Hersonissos.
So which the best game that you can enjoy in the beach?
Oh yes,of course rackets.
With my friend Kostas have been playing rackets for many years.Before the Olympic games in 2004 in Athens,we were saying that we play so many hours that we can take part in the Olympic games.Unfortunately racketes were not included in the list of the games so we lost our chance to take part in a big event.
We are still,though,play some rackets in the beach whenever we have got the time.Old loves are never forgoten and we love rackets.It is the best game to warm you up,especially in the May or October,that we are still going in the beach and the sea is much colder than now.
Apart from that is a nice gym for yourself since you work out with your hands,legs,ballance and propably the whole body.
Should it be maybe an Olympic game?